Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zrozumiem tego

Jak mnie wkurzają nagie dzieci na publicznych plażach :/

Polecane posty

kindybalek durniu Kindybalek ty jestes po prostu j**niety. Jak tak upierasz sie przy tej naturalnosci to proponuje po buly w sklepie albo po centrach handlowych tez latac z wywalonymi jajami Nie nazywaj durniem kogoś kto ma wielokrotnie wyższe IQ od ciebie. Najpierw niedorozwinięty debilu uważnie przeczytaj co napisałem na temat ubrań dostosowanych do miejsca i sytuacji.

Gość autorka dostalaby zawalu...
gdyby zobaczyla jak cala NORMALNA europa spedza wakacje zobaczcie jakim zacofanym krajem jestesmy..... http://www.valalta.hr./eng/fotoGalerija/gallery.asp?kfid=27 my z mezem kolejny rok spedzalismy wakacje w tym osrodku dla 5tysiecy golasow (z naszymi DZIECMI 15, 17l). jakos dzieciom nagosc nigdy w zyciu nie przeszkadzala i wyrosly na normalne dziewczyny z ta roznica, ze nie maja zadnych kompleksow (bo cale zycie widzialy nagich ludzi i wiedza, ze IDEALOW NIE MA!), nie wstydza sie wizyt u lekarza, itp.

Ale mnie banda debili bawi na Kafeterii :D Skrzaty, elfy, a wy krwa skąd macie pogląd, że człowiek musi się zakrywać? Przecież to wymyślili ludzie, bez żadnego racjonalnego wytłumaczenia. Jak zwykle człowiek chciał być mądrzejszy od natury. Tylko nigdy mu się to nie udało. Za to człowiekowi udaje się wszystko co naturalne skutecznie niszczyć. Człowiek debil jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że niszy również siebie :O Idźcie lepiej spać bando frajerów :D🖐️

Gość Armani Code
wiesz, jakos przez te wszystkie lata swojego zycia nie nauczylam sie, jak piszesz, bez problemow rozpoznawac zbokow. nawet jesli bym sie nauczyla to jak pisalam - nie chcialabym aby komukolwiek, zanim go nawet rizpoznam jako zboka, przeszlo na mysl, ze moje 3latka ma fajna pipke. i tak, wolalabym zeby moje dziecko wygladalo jak moherowa babcia z bialymi sladami po kostiumie (a z reszta powiedz mi komu bedzie je pokazywac? pani w przedszkolu albo koledze na placu zabaw?) niz potem biadolic, ze moja wyrosnieta juz nastolatka lubi pokazywac tylek. i wybacz, jesli rodzice nie umieja wpoic dziecku, ze kostium kapielowy jest spoleczno-kultorowo okreslonym srojem na plaze tylko uciekaja sie do tekstow i zachowan, ktore u ich dzieci powoduja pozniejsze kompleksy to nie moja wina, ze za bezmyslnymi rodzicami

Gość Armani Code
ps. jestem ciekawa dlaczego niektorzy uwazaja, ze maly czlowiek na plazy moze byc rozebrany pod czas gdy oni (duzy czlowiek) sa ubrani. ta sama sytuacja, to samo miejsce, ci sami ludzie dookola. no co, dorosli nie ubieraja sie bo nie wypada? oj, upsi, przeciez tacy wyzwoleni i niezacofani sa. to po co mamusi to bikini a tatusiowi kapielowki?

Gość Doktor FIutas
według mnie jak matka chce rozebrać dzieciaka do golasa to najpierw niech sama się rozbierze - wtedy byłoby ok

ja nie chodze na nasze plaze, nigdy nie wpajalismy dzieciom, ze na plaze trzeba sie ubierac :) wytlumaczcie dziecku, ze idziemy w upale na plaze, potem idziemy do przebieralni (zeby przypadkiem nikt niczego nie zobaczyl hehe) zeby sie rozebrac i znowu ubrac - jakas parodia hehe niezle a kindy..cos tam ma racje co do podgladactwa. juz to dawno z mezem zauwazylismy szczegolnie w chorwacji na plazach fkk. podgladaczami sa ci tekstylni ktorzy niby 'przypadkiem' znalezli sie na plazy naturystow. i co mnie osobiscie zaskoczylo - 70% podgladaczy to....kobiety!!! tak tak drogie panie to wlasnie my kobiety stanowimy najwieksza grupe podgladaczy (podgladaczek hehe) w cro.

nie no nie moge usiedziec spokojnie to tak jakbym ja autorce postu zarzucila, ze np. nie podoba mi sie jej obwisly brzuch - zakryc. albo cellulit innych pan - zakryc, nie wspominajac juz o bliznach po CC - to juz kompletnie obrzydliwe, oblesne i takim kobietom tylko burki zakladac. a tak na powaznie wszyscy urodzilismy sie nago i nie ma w tym nic nienaturlanego. to my sami (no niektorzy z nas) wpajamy dzieciom, ze to co gole to zle i trzeba sie tego wstydzic. dlatego podoba mi sie filozofia naturystow - pelna swoboda, nikt nikogo nie ocenia, nie oglada. kto byl na takich plazach/w takich osrodkach wie o czym pisze. wszyscy sa do siebie przyjaznie nastawieni, kazdy kazdemu pomoze itp. jest tam tez bezpiecznie. na caly dzien mozna na reczniku zostawic klucze od apartamentu, pieniadze, komorki - nic nie zginie. a ogladanie innych nagich ludzi hmmm przy kilkuset nagich osobach widywanych codziennie..... nawet nie zwraca sie na to uwagi. a autorka postu skoro nie chce ogladac siusiakow to niech ich nie oglada - proste - przymusu nie ma

Gość czytaj ze zrozumieniem
do..autorka dostalaby zawalu... " przeciez WYRAŹNIE kobieta pisze ze jej chodzi o PUBLICZNE plaze, mejskie tam gdzie nagosc jest zabroniona bo ejst to publiczna plaza, pisze ona wyraźnie ze od rozbierania sa plaze naturysow tam gdzie wy jezdzicie, chodzicie, tam gdzie przebyuwają same golasy nawet i te 5 tys ja ty wymnienilas, ale nie w miejscach nie przeznaczonych do tego, czy ty umiesz czytac ze zrozumienie kobieto co autorka pisze?? Ona mowi o tym ,ze jak ludzie chca sie rozbierac niech jada w spoecjalne miejsca do tego przeznaczone a nie tam gdzie jest zakaz a mimo to nie stosuja sie do tego.Cobys powiedziala jakby twoja 17 letnia corka jako jedyna w na publicznej plazy miejsiekj chodzila z goła dupa i pipą? było by ok???

Gość ale chodzi o PUBLICZNE plaze
Ejj autorka dostalaby zawalu... czytaj uwaznie,wy chodzicie na plaze naturystow i jest to normalne, zgodne z przepisami aby mozna było chodzic na go, a w takim normalnych miastowych plazach lub całkowicie publicznych jest to nie zgodne z regulaminem , wiec dlaczego mimo zakazu ludzie nie stosuja sie do przepisów? a ze wy jezdzicie na plaze nudystow, naturystow wiec to inna bajka, nie zrozumialas wogole o co chodzi w tym topiku,. Przeeciez inne zasady panuja na plazy naturystow a inne na publicznej , i co tym wogole łączysz te dwie sprawy.Ona napisala ze jak ludzie chca chodzic nago to sa odpowiendie plaze do tego wyznaczone , a ja nie wiem o co ci chodzi wogole z tym oburzeniem Ona nie pisala ze jestm przeciwko plazom nudystow , no ja nie moge,, ty chyba jestes jakas malolata z gimnazjum z enie zrozumialas nic a nic watku i nie wierz ze masz dzieci jesli nie potrafisz pojąc o co chodzi w tym wątku

pewnie - moze jeszcze krzyz na kazdej plazy postawic ok to co jest dozwolone na plazy?? czy kobietom wolno na 'normalnej' miejskiej plazy byc w strojach plazowych? czy wolno w takim razie jej sie w takim stroju wykapac?? bo chyba wiecie jaka jest roznica miedzy strojami plazowymi a kapielowymi?? a zdarzaja sie kobiety ktore nie wiedza...albo udaja ze nie wiedza. czy stringi sa na 'normalnej' plazy dozwolone?? no bo wtedy kobieta tez z gola dupa paraduje i ktos moze sie 'zgorszyc'. i czy kobieta ktora ma piersi mniejsze od jej faceta moze w takim razie sciagnac stanik? czy wolno male dziecko przewijac na plazy?? no bo moze ktos cipke zobaczy i do razu porwie dziecko i zgwalci w krzakach? widzisz gdybyscie chociaz troche znaly prawo to wcale nie chodzi ze ZABRONIONE jest bycie nago. prawo okreslilo to troche inaczej... co do corek mi by nie przeszkadzalo gdyby moja 17 letnia corka chodzila gola po plazy. widzisz mi sie nagosc automatycznie nie kojarzy z seksem i wyuzdaniem.

Gość ale chodzi o PUBLICZNE plaze
No to dllaczego nie chodzice na publiczne plaze tylko wyjezdzacie na plaze naturystow taki szmat drogi jak nie masz nic przeciwko temu aby na publicznych nagolasa chodzic??, wiec jak sam napisals nie chodzisz na nasze miesjkie plaze , wiec dlaczegonie rozbierzesz sie do naga i nie paradujesz z gołym tylkiem na tych wlasnie naszych publicznych plazach jesli dla ciebie jest to normalne Widac ze czulabym sie skrepowana i odosobniona wiec dlatego wyjezdzasz na nudystow plaże Tak sie tu burzysz a sama napisalas ze nie uczeszczaszna publiczne, no bo tchórysz, jestes tchorzem, duzo szczekasz a nawet nie odwazylas sie nago pojawic na tych publicznych jesli uwazasz ze to nic zlego

u nas zimno, plaze brudne, woda brudna,

widzisz tobie goly tylek kojarzy sie z seksem. ja nie ogladam innych ludzi i nie obchodzi mnie czy ktos jest na plazy ubrany czy nie. niech kazdy zajmuje sie soba. dla mnie nago na plazy jest tak samo obojetne jak wizyta u ginekologa - zadnych niezdrowych emocji. czy do lekarza tez nie chodzisz?? no bo przeciez trzeba nago paradowac przed kompletnie obcym facetem/kobieta??

Gość ludzie (((((
"mi by nie przeszkadzalo gdyby moja 17 letnia corka chodzila gola po plazy. widzisz mi sie nagosc automatycznie nie kojarzy z seksem i wyuzdaniem" no kurwa :O rece opadaja na takie mamuski.Ale moze ludziom dookola by przeszkadzalo , nie kazdy chce ogladac wyrosniata pannice z cycem i cipa na wierzchu!!!zrozum to w koncu babo wyzwolona i przeczytaj temat od poczatku i ze zrozumieniem.

no staram sie czytac ze zrozumieniem: padlo pytanie 'czy przeszkadzaloby gdyby moja corka chodzila nago po plazy' Nie mi by nie przeszkadzalo. a co do innych?? no coz ja na plazy zajmuje sie soba a nie obserwowaniem co robia inni. ja wiem co wam tak przeszkadza - to, ze wasi mezowie/faceci ogladaliby sie za takimi laskami zagrabniejszymi od was. tu jest sedno tematu. panom nagie kobiety na plazach nie przeszkadzaja :P

Gość topik nie jest o plazy nudysto
temat był załozony a chodzeniu bez ubran w publicznym miejscu przez dzieci mimo ze kazdy powinien zgodnie z regulaminem plazy nie moze sie eksponowac swoich narządow plciowych,na mieskich plazach a nie o miesjcach przeznaczonych dla naturystów, nie wiem wogole ktos porownuje ze on jezdzi na plaze nudystow za granica i co w tym złego, przeciez nie o tym temat kobieto ogarnij sie, temat nie zostal zalozony ze osoby jezdzące na plaze gdzie sa nadzy ludzie są bezmózgowi tylko topik o czym kompletni innym jest,. O tym ze dorosli w publcznych plazach nie chodza nago a za to dzieci rozbieraja , a przeciez przepisy i regulamin kazdego obowioazuje bez wzgledu na wiek i plec , a ze ty jedzziesz w wyznaczone miesca to jak najbardziej prawidlowo robisz,nie chodzisz na nasze puubliczne plaze z cyckami i duupa gó.a tylko udajesz sie do odpowiednich miejsc I nie pisz ze nie mialabys nic przeciwko temu jakby twoja corka paradowala nago czy po publicznej plazy jako jedyna lub nago po rynku w centrum miasta , w tramwaju rozebrana by byla do rosołu, albo do szkoly by sobie nagolasa poszla bo jej gorąco,taa jasne napewno nie mialabys nic przeciwko temu aby tak calkowcie gola laziła przy wszystkich w roznuych miejscach :O

jaki regulamin?? gdzie jest napisane co trzeba miec ubrane na plazy?

i ja tez nie ogladam sie za ludźmi gołymi, ani tym bardziej za dziecmi bo mnie to oddraża,bo TEMAT JEST O NAGIOCH DZIECIACH A nie nagich doroslych,, nosz kurnaa nadal nie pojmujesz wątku,jestes strasznie plytka, al;bo masz problem z czytaniem ze zrozumieniem,, o DZIECIACH a nie o ludziach doroslych, a naogsc dziecka NIE kojarzy mi sie z seksem wiesz??? i nie wiem jak mozesz tak pisac ze gdy widzimy gole dzieci to kojarzy nam sie z seksem, bo temat zostal zalozony o rozebranych dzieciach mimo ze pozostali dorosli na plazy nie sa rozebrani bo to miejsce publicznei jednka rodzice nie stosuja sie do zasad ktore obowiązuja i pozwalają nago ganiac na publicznej plazy swoim dzieciom przy czym inni dookoła niestetyy musza ogladac rozkraczone dziecko ktore im przed nosem sie wygina, nachyla pokazujac dupe i narządy płciowe, a ja niemam ochoty takich widokow ogladac niestety nie zawsze nie da sie tego nie zuawyazyc jak ci dziecko nad twarż tuz przedc oczami fiiutkiem wymachyje lub dupe wypina

na poczatku zaczelo sie od plaz a teraz wmawiacie sobie ze nie mam nic przeciwko aby moja corka poszla nago do szkoly. a kto autorce postu 'KAZE' patrzec na nagie dzieci??

na jakies dziwne plaze chodzisz bo jeszcze nie slyszalam zeby dzieci podchodzily do obcych ludzi wymachiwaly czlonkami i wypinaly piczki wprost przed twarza.

...na jakies dziwne plaze chodzisz bo jeszcze nie slyszalam zeby dzieci podchodzily do obcych ludzi wymachiwaly czlonkami i wypinaly piczki wprost przed twarza.... Nie slyszalas bo sie nie pytasz, a ze nie chodzisz na publiczne plaze nad polskie morze i jeziora to skąd masz to wiedziec, pytasz sie takie rzeczy wprost?? o tym sie nie mowi bo kurvaa ludzie nie maja odwagi o tym pierwsi mowic, bo mysla ze dziecko to im wszystko wolno,dziecko moze sie serca na srtodku plazy i tez nic zlego, Wspolczuje jak wychowalas corki na calkowite egositki,ktore mysla ze wszystko im wolno powiedziec, zrobic, i maja w dupie pozostalych osob, nie zwracając uwagi na pozostale osoby, zapewne w szkole tez calkowity brak szacunku do pozostalych, tak jak ich mamusia nauczyla ....jaki regulamin?? gdzie jest napisane co trzeba miec ubrane na plazy? ..." jak to gdzie?? kolejna tępota wychodzi z ciebie, w miejscu PUBLICZNYM jest zakaz obnazania sie i paradowania bez ubrania bez wzgledu na wiek,, a plaża MIEJSKA jest takze miejscem publicznym, zapoznaj sie z ustawami wykrozen, albo wyjdź na rynek calkowicie naga ,wtedy bedziesz sobie dyskutowac straznikiem miejskim , ze niech ci pokaze gdzie jest napisane ze w miescu publicznym nie wolno chodzic całkkowicie nago bez ubrania obnazając swoje narządy plciowe, wten czas jestes posadzona o ekhibicjonizm, no ale to nasza szanowan Władza tobie juz wyjasni co złego jest w paroadowania nagolasa w miesjcu publicznym takze zaliczają sie plaze, komunikacja , miasta , parki itd...

wcale sie nie obrazam na twoje obrazliwe teksty to jest normalna reakcja wiekszosci ludzi na brak argumentow i bezradnosc

w szczecinie sad uniewinnil kobiete opalajaca sie na MIEJSKIEJ plazy topless. wiec zakazu bycia nago nie ma. a jaka ustawe mialas na mysli??

ale ty i tak tego nie potrafisz pojac , bo ty non stop piszesz o doroslych osobach, a tu zadna z osobonie pisze ze problem jest u dorolych ludzi nagich, tylko problemem są dzieci rozebrane ,ktore sa w tym bezkarne , a to jest publiczne miesjce, to tak samo jakbys do Hiper Marketu zabrala całkowicie nagioe dziecko, lub do Kina tez calkowicie goła córkę, albo do dentysty rozebrana do rosołu córkę paroletnia,o to sie rozchodzi.... ty nadal nie kapujesz wątklu, zupelnie o czym innym zaczełas pisać.W miejscach publicznych negliz jest karany, i to nie ja ustalalam prawo, m a kazdy musi sie tego trzymac bez wzgledu na wiek, to jest tak samo jak z ustawa alkoholową, nie wazne ile maszlat , nie mzesz spozywac alko w miesjcu publicznym w przeciwnym razie ponosisz tego konsekwencje bo łamiesz prawo

haaa to sobie wyjdź na publiczna plaze calkowicie naga , zobaczymy jak długo tam sie poopalasz jak taka odwazna jestes, w mig cie zgarną, ale ty tylko sczezkasz, szczekasz i nic wiecej, a w prawdzie dobrze wiesz ze bys zostala ukarana mandatem dlatego wynosisz sie zawsze na plaze naturystow , bo wiesz ze jest to miejsce publiczne jak kazde inne i nie mozna nago chodzić Jakbys byla taka przekonana o swojej racji to bys miuala w dupie ustawyu i takze byus sobie swioecila z goła dupa i cycami nap publicznych plazach a tego nie robisz!!!!!

za chodzenie bez stanika w polsce nie karaja ale nie mowie, ze nie masz racji...skoro tak stanowi prawo wezwij policje, wytocz proces rodzicom tychze dzieci i zadaj zadoscuczynnienia za twoje szkody moralne. i co zrobisz tak?? nie bo sie boisz. wytrzasasz tylko swoje zale i swoja bezradnosc na forum a jestes zwyklym szaraczkiem ktory siedzi cicho i w zyciu sie nie odezwie.

a na plazach 'publicznych' tez przebywamy nago razem z moja siostra i jej rodzina - i to w polsce. w skowronkach na mierzei wislanej mozna nas spotkac podczas weekendowych wypadow. panowie z wiezy obserwacyjnej strazy granicznej nas ciagle 'pilnuja'. jakos nikt nigdy nie wzywal policji/strazy miejskiej :P