Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zrozumiem tego

Jak mnie wkurzają nagie dzieci na publicznych plażach :/

Polecane posty

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaa
popieram zdecydowanie.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaa
popieram oczywiscie autorke tematu:) nie zycze sobie ogladac na plazy cipek i siusiaków....

Gość slawetna zona
moze i jestesmy pruderyjni:) ale pomysl, czy nawet taki maluch nie ma prawa do odrobiny prywatnosci? rodzice decyduja o tym kto bedzie takiego dzieciaka ogladal nago. ja osobiscie uwazam, ze jest to zwyczajnie dziwne, ze rodzicom nie przeszkadza fakt, ze inni ludzie moga bez problemu ogladac narzady rodne ich dzieci. rozumiem lekarz, ale ludzie na plazy?

Gość 441241231231231232312
j"eżeli nie wydzicie niz złego aby 3-6,7 latka latała na golasa obnarzając niezbyt atrakcyjne widoki dla kogos kto nie ma zapędow pedo , " Mi sie jakoś naprawdę gołe dziecko nie kojarzy z seksem, wy chyba same jesteście jakies pedo, że macie takie skojarzenia. Dziecko po prostu trzeba pilnowac, ubrane czy nagie- obojetnie.

Gość Lubię Sisi1989
Co się tak pieklicie pindy??? To problem tych matek (i ojców) że na to pozwalają a nie wasz. Ydiotki :O

moze i jestesmy pruderyjni ale pomysl, czy nawet taki maluch nie ma prawa do odrobiny prywatnosci? rodzice decyduja o tym kto bedzie takiego dzieciaka ogladal nago Własnie ta pruderyjnosc pojawia sie pod wpływem wychowania, w naszej kulturze- wyraznie chorego. Kazdy psycholog ci to potwierdzi. Dzieci nie wstydzą się swojej gołej pupy, dopiero dorośli ucza je, że należy sie jej wstydzic. A prywatnosc to zupełnie inne pojecie.

Gość kurde dajcie spokój większosc
z nas wie dobrze ,ze autorka ma racje ....każdy ma prawo przebywać na plażach morskich czy nad jeziorami ale nie można nikogo zmuszać do oglądania takich widoków!:O I zdanie typu schowaj sie w domu i bądż idealnie zakryta jest nie na miejscu ....to tak jak palenie fajek w knajpie gdzie większości ludzi sie to nie podoba i co ? powiedz mu zeby poszedł do lasu jak ci palenie przeszkadza... Żyj i pozwól żyć... Powoli wszystko zaczyna być normą ...psy srające na chodnikach ,gołe doopska na plaży -no to moze po ulicach też łażcie z doopami na wierzchu ...🖐️

akurat psy srające na chodnikach u nas zawsze były normą... wręcz nakazem... :p

Gość dxxxaaa
za psa srającego na chodniku czy w miesjcu publicznym dostaniesz po kieszeni ostro mandatem, za dziecko srającego czy lejącego siuski na plazy niestety nie dostaniesz mandatu i nie wiem doprawdy dlaczego?? Zgadzam sie z autorką przepisy to przepisy i kazdeggo obowiązuja bez względu na rase, płec, wiek, wzrost, wage,

smiechem zartem ale dwa lata temu bylam swiadkiem sytuacji na plazy w krynicy gdy dziecko, na okolo 1.5-2 letnie zrobilo kupe na plazy. kobieta siedzaca obok mnie wziela dziecko za reke zaprowadzila do matki i powiedziala, ze jej dziecko wlasnie sie wyproznilo na piasek i, ze powinna to posprzatac. matka stwierdzila, ze kupy sprzta to sie sprzata po psie:/ kobieta obok wezwala straz i matka zostala ukarana kara 200 zl. no i oczywiscie ojciec sprzatnal kupe. a co do nagich dzieci, to ani mnie to ziebi ani grzeje ale ja swoim dzieciom nie pozwalam biegac nago po plazy, nie chodzimy na plaze naturystow wiec nie widze powodu do nagosci.

Gość nie zrozumiem tego
....Własnie ta pruderyjnosc pojawia sie pod wpływem wychowania, w naszej kulturze- wyraznie chorego. Kazdy psycholog ci to potwierdzi. Dzieci nie wstydzą się swojej gołej pupy, dopiero dorośli ucza je, że należy sie jej wstydzic. A prywatnosc to zupełnie inne pojecie........ W takim trzymaj sie tego i przekaz te same słowa sojej córci gdy bedzie wkraczała w wiek dojrzewania lub juz wpelni dojrzała, gdy bedzie latac z dosłownie gołą dupa na mieskiej plazy i przyyjdzie ci do domu z mandatem za obnazanie sie w miejscu publicznych, wten czas takze jej powiedz ze straznik miejski był bardzo pruderyjny a ty córci swojej pupci nie masz sie co wstydzić bo to taki głupi naród pruderyjny wiec dalaj sobie lataj z odslonieta pizdą przy wszystkich tak jak to robiłas od malenkiego

Gość fbdshhnrbgvcfbrfd
tez sie zgadzam z autorka topiku. poza tym to nie zdrowe chyba tak zwlaszcza dziewczynkom jak nawłazi tego piachu w krocze.. puste mamuśki moglyby troche pomyslec

Gość bxgn
Ja raz byłam świadkiem jak mamuśka puściła gołego trzylatka na plaży. W pewnym momencie dzieciak wypiął tyłek i zrobił kupę centralnie na środku, to było obrzydliwe. Już pomijając fakt, że trzy lata to już dzieciak trochę bardziej kumaty i potrafi zapanować nad zwieraczami.

Gość nie zrozumiem tego
pewne zasady od maleńkosci powinny byc wpajane dzieciom że NIE wolno to znaczy NIE WOLNO , ZAKAZ to jest ZAKAZ dla wszystkich , bez wyjątku czy ty biały, czy ty czarny, bez znaczenia jakich rozmiarow jest twoj tyłe i genitalia, bez znaczenia ile masz lat. Na plazy tym bardziej jesli jest zakaz wyplywania za bojki to wszystcy sie do niego musza sytosowac, jesli jest zakaz natuuryzmu takze wszyscy powinni sie do tego stosowac a nie ekponowac swoim kroczem tuz przed oczami turystów lub osob ktore chca pooglądac piekne widoki a nie goolizne rozkraczających sie dzieci Mnie wmurowało dzisiaj jak corka mnie sie zapytala dlaczego ta dziewczynka chodzi rozebrana a moja nigdy publicznie nie była rozebrana, zupelnie mnie wryło , bo co? jakis podzial z tego wyszedł, ze jedne dzieci mogą bc nagie a drugie nie? tak w oiczach dziecka to wygladało W centrum handlowy, albo w sklepie m tez nie pozwole dziecku latac z gołą pupą mimo że panuje nieidy straszny żar przez te szyby, bo poprostu nagosc to calkowicie intymna sfera a nie miejce na publiczne eksponowanie swoja golizną

Gość wystarczy kupic betakaroten
Puste mamuski na plazy to mysla tylko o tym zeby se dupe opalic i nic wiecej. a mysla ze jak to sa dzieci to moga z gola dupa latac, a pozniej dziwi sie jedna z druga ze gwalty na tak malych dzieciach sa, jak same wystawiaja nawystawe... to dla mnie nie jest normalne aby maly berbec lataal po plazy bez majtek

Gość bxgn
w tym roku byłam nad morzem i dość się takich golasów naoglądałam. Jedna babka fajnie postąpiła z córeczką. Mała miała max 6 miesięcy i ją mama ubrała w różowe majteczki z falbanką i do kompletu taka bluzeczka przed pępek też z falbanką. Ślicznie malutka wyglądała więc widać, że można się stosownie zachować a nie iść na łatwiznę.

Gość takze nie popieram,absolutnie
takze nigdy swoich dzieci nie rozebralam tak by nago całe latały przy wszystkich, zwlaszcza na plazy czy w jakim innym miejscu publicznym, tym bardziej wescie sobie usiądzcie z golym tyłkiem na piachu, jak ten piach w kazdy zakamarek wchodzi, ile tu bakterii i ronych zarazkow sie wdaje w krocze dziecka, a pozatym pomijając aspekt pozywki dla pedofili co niestety czesto nawet nie jestesmy swiadomi ze pan fotografujący łabedzie i fale tak naprawde fotofrafuje genitalia naszych dzieci, to uwazam ze dzieci od poczatku powinny miec wpojone ze nagosc to tylko i wyłacznie przy rodzicach, nikt po za rodzicami niue ma prawa widziec ich golizny , oprócz lekarza lecz i tak rodzice musza wiedziec o tym

Gość Agusiakkkkk
popieram autorke :) moze i to nic takiego jak male dzieci lataja z golymi pupami po plazy, ale jednak uwazam to za dosc nieapetyczne i jak dla mnie to brak kultury, w tym wypadku rodzicow tych dzieci. :(

Gość damama
moje dzieci nagir na plazy nie chodza z prostego powodu- nie widze powodu dla ktorego mialy by chodzic nagie. nie wiem czym kieruja sie matki ktore puszczaja dzieci nago po plazy. czy jest tu moze matka ktora tak robi?

Gość 90988
takze jestem przeciw rozbieraniu dzieci do naga , ostatnio jadlam sobie kanapke a tu jakas parolatka nademna sie rozkraczala, szpagaty robiła,uwierzcie mi, ja nie mam zadnych zapędów pedofilkich i dla mnie to nie był ani słodki widok, ani nic uroczego, a raczej oblesne i odchechialo mi sie jesc, a wzroku nawet nie mialam jak obrocic bo tu z przed moimi oczami mala sie "gimnastykowala" i to nie taka mala bo juz chodzila do szkoly bo mowila cos do kolezanki o swojej wychowawczyni,niech rodzice niektorzy pomysla ze wcale ich nagie dziecko nie wyglada tak fajnie jak oni uwarzają bo

Gość takze nie popieram,absolutnie
pisząc w tytule "nie popieram, absolutnie" mialam na mysli że nie popieram rodziców,ktorzy rozbieraja swoje dzieci ,ale wpełni popieram autorke, tak dla jasności tłumacze :)

Szczerze mówiąc bardziej mnie wkurzają panie opalające się topless w miejskich parkach (zresztą "wpaść" na taki goły biust na plaży to też średnia przyjemność), ale zgadzam się, że rozbieranie dzieci na plażach do nagusa jest co najmniej nierozsądne + uczy ich niebezpiecznych zachowań oraz braku ostrożności.

je też nie tego nie rozumiem chyba nie jest tak truno zalozyc dziecku zwykle majtki..

Gość ajajajniemamjaj
TO tylko dziecko,ono nie jest nawet tego świadome!!! A matki robią to z komfortu dziecka,aby nie było mu gorąco....Trudne to jest do zrozumienia?

Słuchaj, ja też jestem matką i nie puściłabym mojego dziecka z gołą pupą między ludzi, bo cholera wie, kto między tymi ludźmi siedzi. Poza tym byłoby to ogromną niekonsekwencją z mojej strony, bo w domu jej tłumaczę, że te miejsc są intymne, PRYWATNE, a w miejscu publicznym miałabym pozwolić na ich odkrywanie?

Gość ajajajniemamjaj
No dobrze,ok,ale myślicie,że nikt nie widział dzieciątka nagiego? Tak samo,jak karmienie piersią,też się tym samym pokazujesz w miejscu publicznym a jednakto nic złego!!!!

Gość 4656456456546
załózcie sobie plasikowa pieluchę i wytrzymajcie w niej na plazy w upale choc pół godziny to zrozumiecie, dlaczego rodzice zdejmują je małym dzieciom. A co do tego robienia kupy- nie wiem co ma piernik do witraka, wiadomo, że w miejscach publicznych kupy się nie robi?

Gość damama
mysle, ze dzieciom wcale nie jest niewygodnie w majteczkach. bez przesady. a przynajmniej sa bezpieczniejsze i nie narazaja sie na caly syf w piachu.

Gość damama
nie trzeba zakladac pieluchy, mozna majtki

Tu nie chodzi o to czy ktoś już widział czy nie, tylko o uczenie bezpiecznych zachowań. Jeżeli dziś dasz sygnał dziecku, że epatowanie nagością przed obcymi jest ok, że te miejsca każdy może sobie bezkarnie pooglądać, to skąd Twoje dziecko ma wiedzieć, że dzieje mu się krzywda, kiedy pan nauczyciel poprosi je w pustym pokoju o zdjęcie majtek i pozowanie do fotek? W takiej sytuacji dziecko powinno powiedzieć "nie", ale możliwe, że nie zrobi tego, bo nie będzie kumało, ze dzieje się coś złego. Może Cię nawet o tym nie poinformować.