Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zrozumiem tego

Jak mnie wkurzają nagie dzieci na publicznych plażach :/

Polecane posty

Gość 4656456456546
i nie narazaja sie na caly syf w piachu. Jejlku, co jeszcze za bzdury ktos tu wymysli? Jesteście wszyscy ubrani od stóp do głow, nawet butów nie ściągacie żeby nie narazic się na syf w piachu? Jak ktos ma nerwice natręctw to chyba nie musi koniecznie wychodzic na plaze?

Gość 4656456456546
to skąd Twoje dziecko ma wiedzieć, że dzieje mu się krzywda, kiedy pan nauczyciel poprosi je w pustym pokoju o zdjęcie majtek i pozowanie do fotek? W takiej sytuacji dziecko powinno powiedzieć "nie", ale możliwe ile ty masz lat? Masz dzieci? Nie widzisz róznicy między 2 latkiem a 7 - latkiem? SZkoda słów...7 latek musiałby byc uposledzony umysłowo zeby nie dziwic sie że nauczyciel kaze mu siągnac majtki. No i rozumiem, że u nas społeczeństwo jest takie a nie inne. Ale za tym nie stoją żadne racjonalne argumenty. Tak samo Arabowie- burzą się na sciąganie burek zakrywającyh twarz swych kobiet. Mieliby identyczne argumenty- a co jak ją zobaczy ktoś ich kobiete i porwie, prawo do prywatnosci, itp

Gość damama
nie chodzi o to, zeby nie dotykac piachu, ale male dzieci siadaja gola pupa na piachu, wierca sie i piach dostaje sie w miejsca w ktorych nie powinien sie znajdowac. a plaze sa syfne, nic na to nie poradzimy, moja cora kiedys usiadla na szkle. gdyby siadla gola pupa jak nic by sie pociela, a tak tylko ja ukulo. poza tym tak jak pisalam, pieluchy nie sa konieczne ale mozna spokojnie zalozyc majtki

Gość 4656456456546
ja uwazam że tak małe dzieci jak od 0 do 3 lat to trzeba byc chorym na umysle zeby komuś przeszkadzała ich nagosc. A wiekszych nigdy nago nie widziałam. Wkurza mnie za to na basenie jak jestem z dzieckiem i korzystam z szatni, przed nami ma zajęciataka grypa starszych babc, i nie wiem czemu łażą nago po szatni... To jest dopiero ohydny widok...

Gość ajajajniemamjaj
Jesteście nienormalni,40 lat temu takimi rzeczmi się nie przejmowali,i były jakieś spory? NIE!!! A teraz mamy nawet nie pozwalają się piaskiem pobawić bo choroby ; o śmiech!

Gość damama
wez pod uwage, ze 40 lat temu byla inna kultura, teraz nawet te dobre plaze wieczorami oblegane sa przez pijanych nastolatkow rozbijajacych butelki, rzucajacych pety gdzie popadnie, sikajacych na piasek. raptem tydzien temu bylismy z mezem na spacerze i widzielismy grupke gowniarzy robiacych zawody kto dalej nasika na plazy. a potem nasze dzieci w to siadaja. nie mam obsesji odseparowywania mojego dziecka od zarazek, nie krzycze na nie gdy wpycha do buzi cukierek ktory przed chwila wypadl mu z buzi na podloge, nie myje mu rak co 20 minut, jest dzieckiem niech bedzie dzieckiem. ale wspolczesne plaze to juz nie to samo co bylo gdy my bylismy dizecmi. zapytaj pediatry. gdy moja corka zlapala infekcje i musielismy isc do dzieciecego ginekologa to byl jeden z najwiekszych koszmarow jakie w zyciu przezylam a zaczelo sie wlasnie na plazy.

A ja nie lubię dzieci,małych dzieci,nie tylko na plaży ale tak wogóle!!!

ile ty masz lat? Masz dzieci? Nie widzisz róznicy między 2 latkiem a 7 - latkiem? SZkoda słów Szkoda słów to na Ciebie. Lat mam 33 i owszem, mam dziecko, o czym zresztą już na tym topiku pisałam. A pan w szkole to może być również opiekun grupy przedszkolaków, chyba że w Pl to zawód zarezerwowany dla kobiet. Ostatnimi czasy w Belgii właśnie były tego typu przypadki. Co ciekawe, fotki robiła pani i konkurowała w necie z innymi pedofilami. Moja czteroletnia córka nawet nie toleruje niczyjej obecności w wc, kiedy chce zrobić siku. I dobrze.

Popieram autorka topiku.Na szczescie mieszkam w kraju, gdzie dzieci nie moga przebywac na golasa! Taka mamusia, ktora rozbierze dziecko do naga, jest proszonaa przez megafon ze ma ubrac dziecku , majteczki! I bardzo mi sie to podoba. Jestem za!!!

Ejj no bez przesady, dziecko powinno byc od malunkiego uczone ze golizne moze tylko widziec mama i tata, ewentualnie ktos inny lecz pod nazdorem rodzica,.Mam 4 dzieci i żadne z nich nigdy nie latało z gołym tylkiem w publicznym miejscuprzy ludziach, a bez majtek to moze sobie latac w domu, lecz nie przy obcych ludziach, przepisy kazdego obowiązuja , i nigdy nie powolilam aby dziecko na plazy miejskiej czy rynku, czy w parku, czy w tramwaju latalo be zmajtek bo gorąco było.Trzeba uczyc od małego ze kazdego obowiązują zasady i ustawy.Ja mieszkam nad samym morzem i niestety codziennie widze mase dzieci rozgołoconych, nie wiem doprawdy co takiej matce by zaszkodzilo zalozyc cienitkie majtusie aby okrys narządy plciowe dziecka, to nie jest plaża naturystow wiec nikt goły nie powinien pokazywac sie na niej.Niemowlaki mogą takze zamiast pampka majteczki na sobie nosic, a nie gołe tak siedziec i robic w piach gdzie za jakis czas ja tam koc rozstawic mam zamiar :(

...ile ty masz lat? Masz dzieci? Nie widzisz róznicy między 2 latkiem a 7 - latkiem? SZkoda słów.... A ja powiem tobie ze wcale roznicy nie dostrzegam!!! bo dla mnie tyłek dajmy 4 latki to ten sam tyłek jak u 14 latki tylko ze wten czas wiekszych rozmiarow i to wszystko, i ktos bardzo dobrze napisal ze jesli nie widzicie nic zlego w lataniu dzieci na golasa w miejscach publicznych, wten czs nie bądźcie zbulwersowani jesli wasza 14 latka bedzie latac z gołym tyłkiem w miescjach publicznycjh, przeciez ma to samo, i nie piszcie mi o nabieraniu kobiecości itd.. bo jednego faceta krecą małe dziewczynki paroletnie (jakich nie malo degeneratów, zwlaszcza na plazach), a drugiego kręca nastoletnie dziewczynki , wiec to nie ma regóły ile dziecko ma lat, dla mnie osobiscie rodzice powinni byc karani mandatem za gołe dziecko ,ktore lata w niedozwolonym miejscu , są od tego plaże naturystów, lub swój domowy ogródek.Zasada to zasada, przepis jest jeden.Autorka wczesniej sie pytała, jak wytlumaczyc miala 5 letniej córcę, dlaczego mała ma na sobie majtki a jakas starsza od niej dziewczynka była naga, co to za wyjątki? nie powinno byc takiej samowolki.

Gość jedna taka)))
mieszkam za granica 10 lat ale nigdy nie widzialam na plazy dzieciaka z golym tylkiem, nawet takie co ledwie chodza maja zalozone pieluszki do plywania,tylko jak przyjezdzam do Polski widze tlumy malych golasow a sranie na plazy jest wogole nie do pomyslenia!

pamietam , gdy mój mąż jeszcze żył, i bylismy akurat nad jakimś jeziorem , patrzymy tam kobieta ale ubrana opala sie na trawie ,a jej syn juz duzy chłop tak z 12 lat całkowicie nagi, myslimy dobra.. to jest takie jeziorko dzikie,nie publiczne i zaraz chłopak sie ubierze,bo widzi ze jacys ludzie przyszli, i tak po jakims czasie nadal juz z rozwinietymi narzadami płciowymi sobie spaceruje na brzegu plazy, to mój mąz sie zapytał tamtej kobiety czy by nie miala nic przeciwko temu, gdy on sobie jajka takze poopalał :)tamta nadąsala sie, rzuciła synowi strajtki, z jednej strony chcialo nam sie smiac z tej sytuacji a zdrugiej naprawde żałosne to było

Ale wy jesteście popaprani :D Dzieci biegały, biegają i będą biegać z gołymi tyłkami. To jest naturalne i zdrowe. Lepiej prowadźcie krucjatę przeciw pedofilom. I rzadna psychika dzieciom od tego biegania się nie zwichnie. Wy macie zwichniętą psychikę, wszyscy biegaliście nago, ale nie ma dowodów, że jesteście debilami od braku bielizny w okresie dzieciącym :D

S....z 4 dzieci pamietam , gdy mój mąż jeszcze żył, i bylismy akurat nad jakimś jeziorem , patrzymy tam kobieta ale ubrana opala sie na trawie ,a jej syn juz duzy chłop tak z 12 lat całkowicie nagi, myslimy dobra.. to jest takie jeziorko dzikie,nie publiczne i zaraz chłopak sie ubierze,bo widzi ze jacys ludzie przyszli, i tak po jakims czasie nadal juz z rozwinietymi narzadami płciowymi sobie spaceruje na brzegu plazy, to mój mąz sie zapytał tamtej kobiety czy by nie miala nic przeciwko temu, gdy on sobie jajka takze poopalał tamta nadąsala sie, rzuciła synowi strajtki, z jednej strony chcialo nam sie smiac z tej sytuacji a zdrugiej naprawde żałosne to było Skoro jeziorko dzikie i bez ludzi, to po co się ochydne zboki pchacie tam gdzie się ludzie ustronnie opalają? Macie chamski tupet. A wystarczyło odejść dalej. jeziorko jest owalne i mieliście masę miejsca. Takie gnoje jak wy są najbardziej wkurzające. To nie ten dzieciak był zbokiem, tylko wy.

Gość 847837429
kindybałek- poopieram. nasze rozerotyzowane społeczeństwo działa na zasadzie że głodnemu zawsze chleb na mysli.... a ktoś chciał się po prostu poopalac....

Gość 847837429
a jak możecie obojetnie przechodzic obok rzezb z gołymi aniołkami?? To dopiero zboczone aniołki, ustawcie się z transparentami....:)

Kindziuu niestety nie było mase miesjca , bo tylko była jedna plazyczka wcale nie duża, gdzie duzo osób tam jeździ , więc i my sobie tam pojechaliscmy,a to ze jak ktoś tam juz jest to nie oznacza że reszta ludu ma zawracac bo jakis 12 latek jajka wywalił , ot takie znas zboczki wiesz????:D Normalnie jestem pełna podziwu jaką ty mape obrazową w pamieci wytworzyłeś/łas jak te ustronne jeziorko wygladało

Gość aaaaaaaaaffffffrrrrrrrrrrrr
Mieszkam na Mazurach, więc plaz u nas pod dostatkiem. Gołych dzieci również. Pierd.... mamusie rozbierają nawet 5-7 latki. Przecież to wręcz niesmaczne, żeby taka dziewczynka chodziła naga. Co innego niemowlaki... Mam córke 2-letnią. Zawsze na palaży jest ubrana w strój kąpielowy.

Gość nie powinno sie rozbierac
jestem absolutnie przeciwna aby dzieci nagie latały po plazach czy w innych miejscach publicznych, zakaz obnażania tyczy sie wszystkich, bez względu na wiek i trzeba tego przestrzegać. Pomijam ze mnie takze nie cieszy widok jak dziecko wypina sie jakies przed moim nosem,to jest dla mnie wrecz wkurwiające. Niech jeszcze na rynku do fontanny wpiepszą z gołą dupą dziecko rozebrane do rosołu, i niech sobie biega tak nagie po deptaku, a bo to dziecko tak???

Gość Armani Code
popieram autorke. zaraz mi ktos zarzuci, ze sama biegalam nago po plazy i bylo dobrze. no owszem, mam kilka fotek w samych majtkach na plazy w wieku 3 lat, ale nigdy rodzice nie wystawiali mojego golego tylka na widok publiczny (wykluczamy tu sceny zmieniania mokrych od wody majtek na suche). ktos tu pisal, ze powinnismy zrobic nagonke na pedofili a nie zakrywac dzieci. a jak slonko rozpoznasz kazdego pedpfila z osobna? bo wybacz, ale ja wchodzac miedzy ludzi, w tym na plaze, nie jestem w stanie stwierdzic, kto jest pedofilem. zlinczuj mnie (tym bardziej, ze nie mam jeszcze dzieci), ale niestety nie mam takiej zdolnosci. dlatego tez uwazam, ze lepiej zapobiegac niz potem plakac. tu patrz sytuacja z tegorocznych waacji olezanki, ktora ma synka lat 2. starszy facet zostal usuniety z plazy bo ktorys z rodzicow sie wkurzyl, ze caly czas kreci sie przy dzieciakach, robi fotki niby morza a widac, ze dzieciakow. pytanie o to, czy iektore z dzieciakow byly nago jest zbedne. i taaaak, prawie kazdy widzial 'nagie dzieciatko' (bardzo spodobalo mi sie to sformulowanie) tylko, ze niektorych takie 'nagie dzieciatka' niezdrowo kreca. osobiscie z calego serca nie chcialabym aby komukolwiek przez mysl nawet przeszlo, ze moje (przyszle) biegajace nago dziecko jest podniecajace. moze matka to zwisa i powiewa - mi nie. a poza tym osobiscie nie mam ochoty patrzec na dynadajace siusiaki, rozkraczone pipki i wypiete tylki dzieciakow. zniesmacza to w wykonaniu 14latki tak samo, jak w wykonaniu 4latki. juz najbardziej rozbraja mnie widok wypietego chlopaczka siusiajacego do wody w asyscie rodzica. zalozenie majteczek dziecka przeciez nie boli. mini staniczka tym bardziej bo dziewczynki lubia zakladac to, co mamusia. w zeszlym roku nad basenem w zamknietym osrodku widzialam dwie dziewczynki - starsza biegala w samych majteczkach kapielowych a mlodsza miala majteczki i gore kapielowe. o ilez lepiej wyglada ata mniejsza. ah, no i wersja hard. jak jeszcze bylo sonce po miejskiej fontannie biegaly dzieciaki - ubrane, troche zmoczone, jakas dziewczynka w kostiumie, chlopiec w kapielowkach. natomiast jedna blyskotliwa matka rozebrala dziewczynke lat jakies 5-6 do naga i nago dzieciak biegal po fontannie w samym sercu miasta a naokolo sklepy i tlumy przechodniow. szczyt bezmyslnosci osiagniety.

Ale pruderyjne społeczeństwo :D Wstydzicie się tego co najbardziej naturalne. Przypominam, że dopóki Ewa (oczywiście wścibska baba) nie zerwała jabłka z drzewa, to chodzili nago. Takimi nas Bóg stworzył. Ubranie jest by ogrzewało, dla ozdoby i dostosowane do miejsca i sytuacji, ale na dzikiej plaży dajmy pooddychać ciału jeśli nie jesteśmy tłustymi wielorybami, albo oblęśnymi staruchami. Dla mnie grubasy i staruchy w kostiumach są bardziej odrażające, niż naga młoda osoba. Jest dobre stare powiedzenie - "Niech się wstydzi ten co widzi". Sam jestem naturystą. wprawdzie opalam się tylko w pustych ustronnych miejscach, albo na plażach naturystów, ale niemal za każdym razem jak się opalałem widziałem tekstylnych zbokó, którzy jak z daleka zobaczyli kogoś gołego leżącego, to leźli w jego kierunku, niby akurat obok przechodząc. Takie osoby są dopiero odrażające. Obłudne, zakłamane zboki.

Armani Code ...ktos tu pisal, ze powinnismy zrobic nagonke na pedofili a nie zakrywac dzieci. a jak slonko rozpoznasz kazdego pedpfila z osobna? bo wybacz, ale ja wchodzac miedzy ludzi, w tym na plaze, nie jestem w stanie stwierdzic, kto jest pedofilem... - Bez najmniejszego problemu rozpoznasz na plaży pedofili i zboków - po nadmiernym zainteresowaniu, kręceniu się w pobliżu, żeby lepiej widzieć, albo wręćz zagadywaniu i przysiadaniu się na koc.

osrodku widzialam dwie dziewczynki - starsza biegala w samych majteczkach kapielowych a mlodsza miala majteczki i gore kapielowe. o ilez lepiej wyglada ata mniejsza. I potem dzieci wyglądają jak moherowe idiotki z białymi śladami po kostiumie. Dorastają i będąc dorosłe mają masę kompleksów i wstydzą się własnego ciała. Często ludzie, którzy się wstydzą swojego ciała nie mają motywacji do dbania o nie. Ludzkie ciało jest tak naturalne jak powietrze i woda. To niektórzy ludzie są ograniczeni. Ciało jest nasząświątynią. Jeśli jest zdrowe, nasz umysł też jest zdrowszy.

Gość a ten juz bajki zaczyna pisać
...Przypominam, że dopóki Ewa (oczywiście wścibska baba) nie zerwała jabłka z drzewa, to chodzili nago. Takimi nas Bóg stworzył... I weź tu gadaj z takim racjonalnie jak ci zacznie zaraz napierdzielac o jakis skratzach, elfach, Bogu, Ewach, Allachach i rozne basnie zacznie ci przypowiadaj.....

Gość kindybalek durniu
Kindybalek ty jestes po prostu jebniety. Jak tak upierasz sie przy tej naturalnosci to proponuje po buly w sklepie albo po centrach handlowych tez latac z wywalonymi jajami,no przeciez to takie naturalne. No skoro gole dzieciaki na plazy ci nie przeszkadzaja i uwazasz to za normalne czemu ty nie lazisz z dupa i jajami na wierzchu po plazy.

Gość hahahahaha))))
bo u kindybalka nie ma pewnie co ogladac :D:D:D