Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zrozumiem tego

Jak mnie wkurzają nagie dzieci na publicznych plażach :/

Polecane posty

Gość do..ja mam 2 letniego
ale sama piszesz ze nie korzystasz z publicznych plaz a jak juz cos to zakjladasz majteczki synowi, i jeszcze nocnik nosisz i to ejst ok, a ze na podworku go rozbierzewsz swoim prywatnym lub w domu do naga to juz jest inna sprawa, nikt nie pisze ze w ustronnym prywatnym miejscu nie moze dziecko nagie latac, Pytanie jest czy jesteś przeciwnikiem czy zwolennikiem aby dzieci w publicznych miejscach cale nagie latały, widocznie jesteśprzeciwko rozbieraniu w publicznym miesjcu bo sama tego nie robisz tylko okrywasz synka,

Gość 0099988787
mamo 2 letniego synka, ale ty o czym innym zupełnie piszesz , to nie ma związku z temat nagie dziecko w ogródku a w publicznym miesjcu takim jak plaza czy rynek, czy sklep, czy nawet kino, to sa wlasnie publiczne miejsca gdzie naturyzm jest zakazany w kazdym wieku, a na swoim podworku to inna juz bajka, bo to ejst twoj prywatny wykupiony teren

Gość ja mam 2 letniego synka
właśnie mnie to jest obojętne, nie razi mnie nagość ani u dzieci ani u dorosłych.... sama się nie rozbieram co prawda, nad wodę to właśnie nad takie naturystyczne skałki jeździmy, nie ze względu na nagość ale na to, że, tam jest mało ludzi, spokojnie, pięknie...a o to moim zdaniem w plażowaniu chodzi.... nie są to stricte naturystyczne miejsca więc my opalamy w kostiumach, ale zdarzają się osoby rozebrane i mnie to nie przeszkadza! ...na publicznych plażach moim zdaniem jest zwyczajnie brudno ... więc dziecko ubieram, żeby czegoś nie złapało... tyle że w tym roku ledwie 2x byliśmy na plaży publicznej, w tym raz na zwykłym spacerze!

Gość Armani Code
mnie nadal zastanawia czemu osoby bedace za rozbieraniem dzieci nie rozbieraja samych siebie w tym samym momencie. patrz: osoba powyzej. oni opalaj sie w kostiumach a dziecko biega nago. no przeciez wyzwolenie jest. Van Clomp ---> rozbrioles mnie. najpierw piszesz, ze dzieci nie wzbudzaja pozadania erotycznego a pod spodem piszesz o pedofilach. oswiece cie, wlasnie w tych oto pedofilach wzbudzaja pozadanie erotyczne. ogarniasz, prawda? i zapewne w mozdzku pedzia szybciej zapala sie swiatelko kiedy widzi rozebrane dziecko niz dziecko w kostiumie. ah, ps. za matkami wyrzucajacymi cycki do karmienia tez nie jestem. moim faworytem wsrod argumento jest ten, ze wtedy piers staje sie 'opakowaniem' na jedzenie dla dziecka. no fajno, ale takim opakowaniem jest cale nasze zycie, tyle, ze okresowo jest puste i wtedy jakos cycka sie nie wystawia. najbardziej podobal mi sie patent mojej dziaciatej kolezanki - na ramie zarzuca tetrowa pieluszke przykrywajac piers, cycek na wierzch pod pieluszka a przy okazji dziecko ma zakryta glowke i nie rozprasza sie przy jedzeniu. jak sie chce to mozna.

Gość Van Clomp
Armani Code mnie nadal zastanawia czemu osoby bedace za rozbieraniem dzieci nie rozbieraja samych siebie w tym samym momencie. patrz: osoba powyzej. oni opalaj sie w kostiumach a dziecko biega nago. no przeciez wyzwolenie jest. Van Clomp ---> rozbrioles mnie. najpierw piszesz, ze dzieci nie wzbudzaja pozadania erotycznego a pod spodem piszesz o pedofilach. Dzieci nie podniecają normalnych ludzi, a dorośli ich podniecają. Pedofile to marginalni dewianci. Mało rozumiesz tym swoim maleńkim móżdźkiem.

Gość Litera Be jak Barbara
dla mnie to rowniez niedopuszczalne i moje dziecko zawsze ma kapielowki na sobie....przede wszystkim co mi przychodzi do glowy to HIGIENA....jak widze dzieciaki z tylkiem w piasku to az pytam jakie infekcje biedne dzieci chwyca..... mamuski za grosz wyobrazni!

Gość Oto Rodacy nasi kochani
których zapomniano nauczyć jednej podstawowej rzeczy potrzebnej do życia wśród innych ludzi- tolerancji dla innych osób, którzy inaczej widzą świat. Czytając wasze wypowiedzi, widac że tak się nakręciliście, że zaraz wyjdziecie na ulicę bić każdą matkę, która idzie z dzieckiem z odsłoniętymi nogami, bo przecież na plaży to napewno je rozbiera. Rycerze krzyżowi w katolickim kraju miłości i miłosierdzia, zajmujący się wszystkim, wszystkimi, tylko nie sobą. Tak się jakoś składa, że te osoby, które nie mają dystansu do siebie i do świata, stojące na straży moralności, za nic mają innych i zdolne są do dużo większych ,,świństw" niż bieganie nago po plaży. Jakakolwiek nagość, sama w sobie nie jest złem, ale skąd to mozecie wiedzieć. Różny charakter przyjmuje dopiero dzięki odpowiednim odbiorcom i interpretacjom i to od nich zależec będzie czy jest neutralna czy nie. Może warto popracować trochę nad sobą ? Dajcie sobie chwilę i zróbie rachunek sumienia. A może się leczycie w ten sposób, aby poczuć się lepiej ? Ksiądz, zaraz po spowiedzi, moje drogie i zacne owieczki.

Gość gość
tak sobie czytam te filozoficzne wypociny i pusty śmiech mnie ogarnia, a czy te filozofy z przedmieścia mają świadomość że w środowiskach w których nie ma zakłamania na temat nagości najrzadziej trafiają się przypadki molestowania dzieci czy g***ty? Tam ludzie będący oswojeni z ciałem w różnym wieku nie muszą po kryjomu przy zasłoniętych oknach fantazjować o ty i o tamtym. Po prostu obcowanie dorosłych z dziećmi i na odwrót jest powszednie i nie powoduje niezdrowych fascynacji. Nikogo nie dziwi też 11-12 dzieciak jak również dorosły mężczyzna paradujący ze sterczącym siusiakiem. Świadczy to po prostu o zdrowej reakcji organizmu.i daje okazję na naturalną odpowiedź na pytania dzieci, a u tak zwanych bogobojnych tekstylnych.... . Tam jest najwięcej przemoc, niechcianych ciąż, tak zwanego molestowania i innych g***tów, ale cicho sza bo o tym nie wypada jeszcze sąsiadka doniesie księdzu na spowiedzi......

Gość qwer1234
wy też chodziliście nago jak byliście mali z niekturymi się zgadzam ale kiedyś miałem taki przypadek że cała rodzina wybrała się na plażę i miała ona 10 dzieci wszystkie był rozebrane niegały wzeszcxały i wymachiwali gołą du**pą i iusiorrem lub c**ą. A rodzice tylko patszyli się jeden podknoł się i wszyscy o niego i upadli na na kobietę. Ta kobieta tak się wstydzila ze uciekła z plaży a dzieci nadal sie bawiły.w tych 10 było 3 7-latkòw 2 10-11- latkòw . To mnie wkozylo ale nasze ciało jest naturalne. Kiedzys ludzie się nie bali nagości. To są nasze naturalne nazady.

Gość gość
Tolerancja? A gdzie tolerancja dla MOJEGO POCZUCIA ESTETYKI, które nie znosi gołych bachorów? To może w imię tolerancji nie karajmy złodziei, pedofili, morderców? Można być tolerancyjnym mądrze i głupio - "aby mnie tylko nie wyzywali od nietolerancyjnych i zaściankowych". Niech latają gołe po własnych domach i ogródkach,a nie w miejscach publicznych.

Gość też 30 lat
ja nie chodzilam nago,rodzice zawsze zakładali mi strój kapielowy..a gołe dzieciary na plaży to porażka :O

Gość qwer1234
Powinny latać w miejscach prywatnych np dom ogródek a nie w poblicznych ale to sama natura a pozatym nieda sie tego zmienić chyba ze kara 500 zł

Gość Klaudia13
Ja jak chodzilam do podstawowki 1-3kl zawsze chodzilam nago kąpalam sie mylam nawet jak mi juz piersi zaczely rosnąć. Siku i kupę zawsze robilam poza plaza pod drzewkiem gdzieś przy drodze na plaze nawet jesli ludzie byli nie wstydzilam sie tego. Nawet teraz gdy mam 13 lat tez czasami jestem na plazy nago.

Gość gość
Przeczytałem tu generalizację nt oglądania na plaży narządów rodnych o dzieci. Chyba chodziło o płciowe? Bo chłopcy narządów rodnych bynajmniej, nie posiadają. Mężczyźni nie rodzą ale płodzą!

Gość gość
mnie nagie dzieci nie drażnia, powiedziałabym raczej, ze im zazdroszczę

Gość gość
mnie nagie dzieci nie drażnia, powiedziałabym raczej, ze im zazdroszczę