Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie konsekwencje?

Pies ugryzł dziecko - jakie konsekwencje?

Polecane posty

Gość fokwndg
pies pokazał temu bachorowi gdzie jest jego miejsce

a jak dzieciak zacznie dokuczać staremu dizadkowi ? to też zamkniesz dziadka w innym pomieszczeniu ? Nie powinno być przypadkiem tak ,ze powinniśmy nasze dizeci uczyć opiekowania sie słabszymi a nie pochwalać dręczenie ? Skoro dziecku nikt nie tłumaczy ,ze to co robi jest złe i tak nie wolno robić - ile czasu musi upłynąć ,zeby podniósł rękę na kolegę , mamę a nawet babcię stauszkę ? Nie widzicei tej prawidłowośći ?

Kocham mojego psa i jestem odpowiedzialnym właścicielem. Nigdy nie dopuściłabym żeby znalazł się w tak dla niego niekomfortowej sytuacji. Tak jak rodzice powinni przewidywać jaka sytuacja zagrozi dziecku i się przed tym zabezpieczyć tak właściciel powinien robić to samo. Wykorzystywanie dziecka czy zwierzęcia w rozgrywkach osobistych pokazuje jakimi beznadziejnymi ludźmi jesteśmy

Gość jakie konsekwencje?
Jakie znowu rozgrywki? Miałam psa w szopie zamknąć na trzy dni? Zresztą po kilkakrotnym upomnieniu dzieciaka i odciągnięciu go był spokój, potem dopiero znienacka zaczepił psa i ten go chwycił zębami.

Gość a, że mamusia powinna dzieciak
ja widzę, tylko generalnie - jeśli wtrącimy się do wychowania cudzych dzieci, zwrócimy im uwagę, wtedy się możemy narazić a i pewnie narazimy się na ostrą krytykę matki, niesnaski w rodzinie i ogólnie rzecz biorąc awanturę. Jeśli dołożyć do tego rywalizację między siostrami, którą widać od pierwszego postu i igranie najróżniejszymi metodami, to naprawdę będziemy mieli w domu tykającą bombę zegarową. Ja po prostu uważam, że w zaistniałych dla autorki i jej zwierzęcia warunkach, które są przedmiotem dyskusji, zachowałaby się najmądrzej i najrozsądniej nie dopuszczając do takich sytuacji. Wykazując się odpowiedzialnością i rozumem, którego czasem przy rywalizacji brakuje.

Gość że to nie możliwe
Ja myślę, że w tej sytuacji nie poniesiesz Ty, ani pies żadnych konsekwencji. Winna temu że pies ugryzł dziecko jest Twoja siostra. nie pilnowała go jak powinna, Ty mówiłaś, prosiłaś, zwracałaś uwagę jak gówniarz dręczył psa, ona się obśmiała. Uświadom jej to wszystko, a potem powiedz - idź do sądu. Ją jeszcze opieprzą za nie dopilnowanie dzieciaka. Dziecko to dziecko, 6-latek rozumie co się do niego mówi i powinien się słuchać, ale jak to dziecko chce coś zrobić, co nie koniecznie jest mądre i od tego jest matka, by nad tym czuwać. Ona jest winna, nie Ty, takie moje zdanie.

Nie masz własnego pokoju? Pomyśl o komforcie i bezpieczeństwie psa. Dziecko w tym wieku będzie dążyło do kontaktu z psem, który najwidoczniej bardzo mu się podoba. Skoro siostra nie pilnuje dziecka Ty musisz pilnować psa. Bo cudzego dziecka wychowywać nie będziesz

Gość baracha
moja mama kupila sobie kotke i moje dzieciaki jak przyjechaly do babci to caly czas lataly za ta kotka...moja mama i ja caly czas mowilysmy nie ruszaj bo cie udrapnie itd...caly czas uprzedzalysmy..az wreszcie, starsza corke lekko drapnela..od tego czasu kotka miala spokoj..zadne ja nie dotklo...i uwazam, ze dobrze..teraz moje dzieciaki maja na przyszlosc nauczke, ze zwierzatek sie nie dreczy..

Gość ale durna matka
Pies po prostu dał nauczkę rozwydrzonemu bachorowi. Jeśli matka zamiast zadbać o bezpieczeństwo swojego smarkacza jeszcze się śmieje jak gówniarz znęca się nad zwierzęciem to ona powinna stanąć przed sądem a nie właścicielka psa. Może następnym razem jakiś pies odgryzie dzieciakowi jakąś część ciała to gówniarz się nauczy co wolno a co nie.

Gość annya
Wpieprzylabym gowniarzowi tak ze nawet nie spojrzalby w strone psa. Nic sie nie martw, szkoda tylko ze masz tak glupia siostre. Pies wydaje sie byc rozumniejszy.

Gość gość
jesteście p******i i p********e się z tymi waszymi psami