Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotolotka

Nowe Kolczyki :)

Polecane posty

Czy coś Wam się stało?? Jak możecie pozwalać na to by temat umierał !! :o Zaglądam tu i zaglądam , ale pisać nie ma z kim :o Lepiej żebyście miały porządne wytłumaczenia !! :D

Gość noooo, ja mam
wytlumaczenie o tyle, ze ciagle jestem w kursie "dziela". Mysle, ze temat nie umrze, od czasu do czasu bedzie sie reaktywowal. Taki uniwersalny watek nie moze zgasnac, poniewaz artystyczne dusze nie pozwola na to. W tej chwili jest juz szybko ciemno, poswiecam wiec troche wiecej czasu mojej frywolitce (m.in), ktora uwielbiam. Nie mam poki co stronki, mysle nad tym intensywnie,moze w niedalekiej przyszlosci...a jesli sie nie zdecyduje, to na pewno kiedys tam pokaze kilka swoich prac za pomoca fotosika lub innego "okienka". Postanowilam troche schudnac, bo dopuscilam do lekkiej nadwagi i zle sie z tym czuje. Mam nadzieje, ze mi sie uda, mam wsparcie, a to duzo latwiej. Po kilku dniach wspomnien bliskich, ktorzy odeszli, modlitwie nad grobami, wracam do rzeczywistosci i staram sie cieszyc zyciem. Czy myslicie juz o swietach i karnawale? Ja dzis odpoczywam w takim nastroju: http://www.youtube.com/watch?v=fSbIfbh8zus Pozdrawiam wszystkie mile dziewczyny i chyba jednego czy dwoch panow, ktorzy tu zajrzeli - k

Witaj :) ja zrobilam z 50 naszyjnikow i bransoletek, ale takich zwyklych. Wiec nie ma sie czym chwalic. Poza tym nie ma dobrego swiatla do zdjec, nie kupilam jeszcze bristolu na tlo. Wiec sie nie udzielam, bo nie mam z czym, a i szczerze to chcialam mala przerwe od rekodziela bizuteryjnego sobie zrobic, bo zaniedbalam inne moje pasje ... Ale na pewno wroce

No wreszcie!! Nawet nie wiecie jak się cieszę :D:D K- pochwal się jak najprędzej Twoją twórczością frywolitkową , bo jestem ciekawa:) wiesz , że sama tego próbowałam , ale raczej z marnymi skutkami:) co do zrzucenia zbędnych kg to i ja trzymam za Ciebie kciuki, chociaż o tej porze roku to słyszałam , że gorzej o motywację , bo wiadomo niebawem zima do nas zawita , a wtedy to raczej nie wychodzi się z taką chęcią z domu... na szczęście można ćwiczyć bez wychodzenia:D tak czy inaczej gorąco kibicuję:) Co do karnawału i świąt to nie myślę tym kompletnie, żyję dniem dzisiejszym, planowanie i rozmyślanie o tym co będzie za jakiś czas nie wychodzi mi na dobre:D Calluna- nie próżnowałaś, ale nie chcesz się chwalić to nie ma co oceniać:D także nie wiadomo czy Ci wierzyć :D A jakie masz jeszcze inne pasje?? Pozdrawiam!

No proszę kto do nas zawitał :D myślałam, że przepadłaś.. :D Ty lepiej pokaż co tam wydziergałaś przez ten czas a nie :D

Mirabelka przeszłaś w kolczyki?? Bardzo ciekawe, te z koralikami mi sie podobają bo są takie równe, ja jak się za koraliki zabieram to szkoda gadać :D Wstawiam wersję roboczą kompletu który mi się nie podoba, ale jak już jest to mogę pokazać. Brakuje jeszcze kilku koralików i poprawek, ale nie wiem kiedy do tego wrócę :) http://zapodaj.net/047ede1df332.jpg.html http://zapodaj.net/41464ad97590.jpg.html

kotolotka super! Ja nie mam czasu na zabranie się za moje robótki. Zrobiłam opaskę starszej córce z sutaszu, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia a one wzięły ją i wymiętosiły i już wygląda niereprezentacyjnie. :(

Kotolotko całkiem fajne tylko w kilku miejscach widzę takie 'luki' i nie wiem jak to z bliska wygląda, ale sznurki powinny tam ciaśniej przylegać raczej, a ja to robię w zależności od nastroju:)

Tak jak wspomniałam to wersja robocza, w niektórych miejscach ciasne sznurki mi się nie podobają więc wolę dać koralik na przykład. Ja ogólnie nie szyje ciasno bo to się rzuca w oczy i często zniekształca, może to kwestia braku doświadczenia ;) Fuksja dzięki i podziwiam, że męczyłaś się na opaskę :) w sensie, że mam nadzieję iż Twa córka doceniła Twoją pracę ;) :) ja sama mam do siebie żal gdy coś swojego założę :D:D:D

Każdy robi jak uważa:) A jak u Ciebie z drugą stroną? Podklejasz czy podszywasz? I czym? Szkoda , że te tyły nie mogą być takie efektowne jak przody hehe, można robić bez podszywania dwustronne , ale one nie są takie wymyślne i atrakcyjne według mnie :)

Witam :) nowy drobiazg na blogu ;) Mirelka podszywam filcem bo mam tego bardzo dużo od czasu przygody z broszkami :D

Widzę, że u Ciebie też :) piękna, nie wiem tylko czy bym nie wolałam tych sznurków w jednym lub dwóch kolorach, ale to drobiazg ;)

Ładna brosia:) Mi się jakoś to już zlewało i postanowiłam urozmaicić jeszcze:D Nie spodobało mi się wszystko w tych samych kolorach:) Pozostałych również zapraszam na bloga:)

Czesc. Jak Ci sie udaje tak duze powierzchnie sutaszu rowno zszyc? Oooo ;-) Jak ja usiluje zrobic fale, to raz, ze albo mam krzywo zszyte (rozne wysokosci sutaszu na brzegach), albo z kolei nie moge go skrecic / owinac obok koralika. Tam gdzie masz 14 sznureczkow zszywalas wszystkie naraz czy po kolei? I w rekach czy od poczatku na podkladce filcowej? Przepraszam, ze tak pytam, ale nie moge ogarnac, jakim cudem Wam tak to wychodzi ;-)

Hej :) akurat do tego nie był konieczny filc, powiem Ci, że też się wkurzałam strasznie na to owijanie wokoło koralika, ale tak po kawałku po kawałku jakoś szło, ja staram się pod odpowiednim kątem wbijać nitke, tzn tak żeby też zakręcała a nie szła prosto i przyszywam odrazu do reszty a nie najpierw zszywanie a potem doszywanie, a tam gdzie są te duże koła doszywałam kolorami. Mam nadzieję, że napisałam to w miarę czytelnie :);)

Witam serdecznie! Moja następna praca może nie dotyczy tego tematu, ale mam nadzieje, że wprowadzi odrobinę klimatu świąt Bożego Narodzenia. ;)

Hej :) SUPER te bombki, a ja wlasnie szukam takich bo chcę synkowi na święta zrobić, widziałam też ostatnio na żywo choinkę z origami modułowego, świetna ! Tak szczerze mówiąc to wstyd żeby tak uzdolnione manualnie osoby jak my :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D kupowały świąteczne ozdoby! :D ;););)

To masz tu Kotolotko link do różnych bombek :) http://www.tipy.pl/tag6974,origami-na-choinke.html Ja będę jeszcze robiła bombki "karczochy" ze wstążek, bo w zeszłym roku moja mama taką chciała, ale nie jechałam do niej na święta i nie dostała. Rok temu zrobiłam takich chyba z 10, ale też mam jedną i na dodatek musiałam zapłacić za swoją pracę bo one były robione na kiermasz świąteczny w szkole i praca była moja, ale materiały już nie. W tym roku robie tylko na prezenty dla rodziny. ;)

Niestety nie moge pokazac tych rzeczy, ktore do tej pory zrobilam, bo kolezanka wystawila je w sklepiku. Bransoletka Cloisonne ktora chyba juz wklejalam wczesniej, sprzedala sie. A to moje ostatnie http://zapodaj.net/9d062ed4ae11.jpg.html Jak widac, zla pora, zle swiatlo na zdjecia. Nie mam teraz za wiele czasu wiec mysle ze przez kilka tyg. nie bede sie specjalnie udzielac... pozdrawiam

Nie wiem czy zła pora i światło ale zoom to jest mega :D A poza tym to bardzo fajna praca:) Zaglądnij czasem ;) Pozdrowienia 🖐️

Hej :) Widzę Mirabelko, że my idziemy tym samym tempem :D:D:D u mnie tez dziś coś nowego :) Zdjęcia bardzo słabe, ale jedyny czas kiedy mogłam je zrobić to konkretna ulewa i noc w środku dnia :) Tak naprawdę są śnieżnobiałe i powiem szczerze, że chętnie bym już takie założyła !!! Co do Twojego dzieła to cóż wyższa półka i mega zazdrość jeśli chodzi o koraliki :D

Hehehe :D Twój komplet ślubny jest piękny:) gratuluję:) Powiem Ci szczerze, że nie raz mnie nachodziła ochota na zrobienie czegoś ślubnego, ale wciąż się wzbraniam z tego względu , że nie mam tego impregnatu, a biały jednak ma szansę najszybciej się zbrudzić:( Także kiedyś jak będzie kasa:D Ciekawi mnie tył w Twojej pracy :) Bo wiem , że sporo osób robi małe łatki, szczególnie tam gdzie są prześwity a nie bardzo mi się to podoba ;o No ale czasem się nie da inaczej :D Mimo to ja robię tak by zakryć cały tył a przynajmniej większość :D Pozdrowienia !!!

Hehehe :D Twój komplet ślubny jest piękny:) gratuluję:) Powiem Ci szczerze, że nie raz mnie nachodziła ochota na zrobienie czegoś ślubnego, ale wciąż się wzbraniam z tego względu , że nie mam tego impregnatu, a biały jednak ma szansę najszybciej się zbrudzić:( Także kiedyś jak będzie kasa:D Ciekawi mnie tył w Twojej pracy :) Bo wiem , że sporo osób robi małe łatki, szczególnie tam gdzie są prześwity a nie bardzo mi się to podoba ;o No ale czasem się nie da inaczej :D Mimo to ja robię tak by zakryć cały tył a przynajmniej większość :D Pozdrowienia !!!