Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danaaaa

Wesele w restauracji Bravo w Tworkowie! Proszę o opinie!

Polecane posty

Gość Danaaaa

Witam, razem z narzeczonym szukamy restauracji na wesele. Zastanawiamy się nad restauracją Bravo w Tworkowie, ponieważ słyszeliśmy dużo dobrych opinii. Co Wy myślicie na temat tej restauracji? jakie tam wychodzą wesela (jaka obsługa, jedzenie, sala)? jaka jest wysokość kosztów na osobę za 1 dzień? ile wynosi zaliczka. Proszę o odp :) pozdrawiam

Gość vkhydbyrams
ja też słyszałem dużo dobrych opinii o tworkowie ale to chyba nie chodziło o restauracje

Gość marionetka876
dobre opinie? oprocz tego ze ukradli mi 13 butelek wodki, obsluga siedziala na dupie i trzeba bylo 3 razy wolac zeby cos podali, przypominac, cena za osobe podniosla sie 3 tygodnie przed slubem o 30 zl ( sprytne:/) to wszystko bylo super:/

Gość Danaaaa
uuu aż tak źle? kurcze ;/ dzięki za odp, a napisz jeszcze proszę kiedy miałaś to wesele?

Gość marionetka876
wesele mialam 4 miesiace temu. te stoly tam, byly jakies takie dlugie i nieywgodnie strasznie sie miedzy nimi przemieszczalo, zle ustawienie i w ogole:/ mojemu mezowi sie podobalo, ale on akcpetowal wszystko w sumie co mu podsuwalam pod nos, i wszystko bylo na "tak" pewnie dla swietego spokoju,. wszustko organizowalam ja z jego rodzicami. wyglad na pierwszy rzut oka ladny, ale niezbyt czysto pod stolami bylo i tak jak pisalam - obsluga do wymiany

Gość Danaaaa
dziekuję Ci za opinie... jeszcze raz chyba poważnie się zastanowię nad tą restauracją! a napisz mi jeszcze jak to Cie wyszło cenowo i czemu im sie zachciało zmienić ceny 3 tyg przed weselem !?

Gość marionetka876
tzn cale wesele wyszlo mnie plus minus 45 tys. jesli o to pytasz. troche duzo, ale mialam ponad 100 gosci, takze sie uzbieralo. no coz, wiesz jak jest, oni za bardzo sie nie tlumacza czemu podwyzki, mowil mi menadzer ze wszystko drozeje, oni nie wyrabiaja z kosztami. mialam wyjscie albo doplacic albo nie miec slubu:/ ostatecznie opuscil mi potem i placilam 25 od osoby, bo sie wkurzylam strasznie i sie przestraszyl gosc chyba. no nie wiem jak tam wolisz, moja znajoma tez tam miala wesele, jej z tego co wiem nie ukradli nic, ale mowila ze obsluga sie opierdzielala i musiala wodke roznosic i kawe przynosic

Gość marionetka876
a na ile osob masz wesele? i kiedy szczesliwy dzien?

Gość Danaaaa
no to chyba zrezygnuje z tej sali... ;/ planujemy ślub na 31 sierpnia 2013, a jeżeli nie będziemy mogli już znaleźć sali to na 30 sierpnia 2014. wesele planowane na 120 osób - i tu drugi problem.. gdzie znaleźć salę by pomieściło się 120 ludzi - prawie wszystkich tańczących..?

Gość emilianna
pierwsze slysze:o kurcze my mielismy tam wesele i poprostu BAJKA jedzenie pyszne ,duzo,swieze!obsluga bez zarzutu ..wlasciciel bardzo pilnuje do alk ktory zamykasz w kantorku masz klucze tylko Ty i sama dajesz na stol tzn starosta ,wiec jak moze zginac?chyba,ze chcesz zeby sami podawali,mozna to ustalic jest bardzo czysto moze ceny nie sa najnizsze ale zwracajac uwage na ilosc i jakosc jedzenia warto bylam tam na 5 weselach,2 komuniach i 3 sylwestrach i wiem co mowie ustawienie stolu?? wez pod uwage ,ze mialas 200 ludzi wiec ciezko tak rozmiescic zeby swobodnie biegac pomiedzy stolami! my mielismy 120 i miejsca bylo duzo zarowno do zabawy jak i do siedzenia no i dzien przed weselem bylam zobaczyc rozmieszczenie stolow wiec nie bylo niespodzianek

Gość emilianna
30 zl od osoby sie ceny podniosly? a moze domawialas cos szczegolnego ?nie wiem ilosc miesa na osobe czy co? my mielismy cene jak na umowie rok wczesniej ...wlasciciel powiedzial,ze ceny poszly w gore ale w umowie mielismy ustalona cene za osobe wiec na Twoim miejscu nie zaplacilabym wyzszej umowa w koncu to umowa i wiaze obie strony i pierwsze slysze,ze obsluge trzeba kilka razy wolac

Gość emilianna
i nie ma tam menadzera wiec ja nie wiem o jakim Bravo mowisz a z tym brudem pod stolami to juz na prawde przesada:o Danaaa radze Ci sie wybrac do restauracji i zobaczyc samemu jak jest...

Taka opinia witam, Nie chciałabym być wścipska ale mam nieodpartą chęć napisania uwag co do sali bravo. Szczególnym zastrzeżeniem z mojej strony jest inna cena ustalana na krótko przed weselem (około tygodnia) a inna w dniu rozliczania się za wesele. Oczywiście wiem, że do ceny trzeba doliczać napoje (ogromne ilości), lecz dlaczego właściciele doliczają pozycje o których nie było mowy ani przy ustalaniu menu ani przy spisywaniu umowy.Kolejną sprawą która mnie ogromnie zaskoczyła jest czas trwania wesela, dano nam do zrozumienia ze juz na nas czas (około godziny 1-szej)... Zamówiliśmy wesele około 1,5 roku prędzej gdy byliśmy gośćmi na weselu dlatego, że smakowało i było wtedy ogólnie super ale niestety od tego czasu wiele się zmieniło. Personel świetny (kelnerki bardzo miłe). Jeżeli ktoś z postu wyżej chce mieć zdjęcia przy parasolach browaru albo słupami elektrycznymi w tle to ok, mnie takie fotki nie kręcą. oceniam sale na 3+ (+ za kelnerki). pozdrawiam wszystkie przyszłe Pary Młode

A i w internecie jest masa opinii ze: - oszukuja na napojach - kaza wczesnie konczyc zabawe A jezeli juz czytasz czyjas opinie to nie czytaj opinii tych osob- szczegolnie na wizazu sa takie- ktore maja napisane 1-2 posty bo zdaje mi sie ze to pracownicy je pisza. Wszystkie na jedno kopyto

Gość Danaaaa
dziękuje za wasze opinie. wciąż się zastanawiam czy zaryzykować, ale nie mam pomysłu na inną dużą salę ;/

Gość po tych opiniach a bym odpuści
..ła

Gość Iza_90
Ja mialam tam wesele 18,09,2011 i wszystko bylo tak jak ustalilismy dwa lata przed weselem-chodzi mi szczegolnie o cene za os. Mialam wesele 2 dni i za os. placilismy 210zl-to wcale nie duzo biorac pod uwage ceny innych restauracji - a zjezdzilismy duzo. Zabawa swietna-gral nam zespol dance-jedzenie tez rewelacyjne i przede wsyzstkim bylo go duzo. Wlasciciele bardzo uprzejmi i mili. Mielismy wesele na 120 osob + zabawa i placilismy jakos 25000 z napojami(dodam jeszcze ze dobralismy sobie do menu podstawowego kopy,lody i kawe mrozona,udo z swinki oraz fontanne czekoladowa. Oprocz tego w cenie byly takze wliczone niecale 3 butle z piwem)- wiec nie wiem skad marionetka wziela kwote 45000! Jesli chodzi o moje zdanie to swietny lokal, godny polecenia. Planujemy zrobic tam takze chrzciny dla naszego malenstwa ktore jest juz w drodze..;) Pozdrawiam wszystkich..:)

Witam. Rowniez mialam przykre doswiadczenia z restauracja jak i z hotelem ale tak jest, jak nie ma sie doswiadczenia. Zarezerwowalam pokoj hotelowy dla przyszlych tesciow rozmawialam kilka razy z wlascicielem i pytalam sie jak to jest z platnoscia......jak wprowadzalam gosci to kelner chcial platnosc z gory ( o ktorej nie bylo mowy) a ze nie mialam gotowki przy sobie to zadal dowodu osobistego w zastaw-jak zlodzieje!!! przy placeniu Pani Jola powiedziala ze to jest NORMALNe i ze ona bywa w WIELKJM SWIECIE(miala na uwadze ze to normalne w kurortach ludzia zabieraja paszporty ??!!!!) i nie widzi powodu dla ktorego miala by przeprosic za taka sytuacje. TRAGEDIA....

Gość Krzysztof i Katrzyna
Jesteśmy świeżo po naszym weselu w Bravo w Tworkowie i z ręką na sercu możemy polecić każdemu zarówno salę jak również restaurację znajdującą się przy domu weselnym. Wystrój - rewelacyjny Obsługa - nienaganna!! Kapsle od butelek leżały min 5 min!!!! Jedzenie - przepyszne i bardzo bardzo dużo!! Właściciele - bezproblemowi i bardzo mili!!

Gość Lookas
Przeglądam opinie na temat Bravo i zastanawiam się czy aby na pewno Ci którzy się wypowiadają w tak negatywnym stopniu byli na weselu faktycznie czy byli może tak zalani w trupa. Zatem napiszę trochę od siebie niespełna dwa tygodnie po Naszym weselu:). Lepszego miejsca sobie nie wyobrażam na wesele w dodatku bezalkoholowe. Począwszy od pierwszego kontaktu z bezproblemowymi i bardzo sympatycznymi właścicielami a skończywszy na profesjonalnej obsłudze, pysznym jedzeniu i wszystkim tym co nie zawsze jest widoczne gdy jest alkohol. Owszem udane wesele to szereg czynników takich jak: podejście gości, zaangażowanie młodej pary, zespół..no i oczywiście sala. Polecam wraz z moją żoną przyszłym Młodym Parą :)

Gość gość
Moje zdanie na temat domu weselnego w bravo jest takie, że polecam wszystkim ta sale, oczywiście są blaski i cienie tego miejsca, ale coż gdzie nie ma? Fajna sprawa jest to, że jest bardzo dużo jedzenia które nie dość że wyglada kusząco to i smakuje rewelacyjnie. Jedynym "ale" sa ozodoby przy mięsach, zwłaszcza ta doniczka z badylami w miesie u Pary Młodej, żenada i obciach. Wystrój sali bardzo pięny, oświetlenie i schludnie. Obsługa, miła, chociaż widać,różnice w kelenrach, kto nowy, a kto bardziej obyty, żal mi jedynie tych dziewczyn, że muszą siedzieć na kafelkach wieczorem jak jakieś gorsze, ale to chyba brak szacunku czy niedocenienia z strony szefostwa. Sam kontakt z właścicielami uważam za dość miły i bezproblemowy jedyna rzecza jaka może drażnić to brak godzin wyznacoznych kiedy można do biura przyjechać. Nie podobało mi się, kiedy z daleka przyjechaliśmy byliśmy umówieni, a kelnerka dzwoniła gdzieś tam i prosiła o chwilke cierpliwości bo właścicieli nie było. Ludzie!! wyznaczcie sobie godziny urzędowania w biurze!! Ogólnie dom weselny Bravo jest fajny, ale chyba niektóym też woda sodowa uderza do głowy. Pozdrawiam SR.

Gość gość
Witam, byłam pare razy na imprezie w bravo i na weselu również. Przyznam sala i obejscie rewelacja, jedzenie super, obsługa sympatyczna:) Wszystko jest jak najlepiej, ale jeden minus. Z każdym rokiem stawka idzie w góre, ta restauracja jest naprawdę droga. Za napoje piwo desery czy jeszcze coś płaci sie osobno, plus opłata za osobe. Chciałam tam mieć wesele, ale niestety ze względu na cene zrezygnowałam i wybrałam Avanti, kopie Bravo z którego jestem zadowolona. Wiec Bravo jest lokalem dla ludzi bogatych niestety:(

Gość gość
Niestety jedni narzekaja inni chwala najbardziej zal mi kelnerek daja z siebie wszysto 100%nosza takie ciezary lataja z napojami dbaja o porzdek na stolach nigdy gosciom niczego nie odmawiaja nawet toalety sprzataja co mi sie bardzo nie podoba a juz pod koniec wesela biedne nie maja gdzie usiasc siedza na kafelkach mogloby szefostwo im zapewnic jakis kat do chwili klapniecia sobie bo po tylu godzinach pracy tez im sie nalezy a tak pozatym mila atmosfera sympatyczny szef jedzenie bez zazutow super polecam

Gość gość
Bylam na 3 weselach w Bravo przyznam ze wyglad ladny jedzenie dobre ale wlasciciel nie staje na wysokosci zadania!!! zuje gumewitajac gosci co widac na plycie weselnej a jego syn czuje sie gosciem na weselu i robi wszystko i nikt mu nie zwraca uwagi przeciwnie tatus mu brawo bije! zenada

Gość gość
A to z synem szefostwa to racja wkoncu jest u siebie od najmlodszych lat wczuwa sie juz w role przyszlego wlasciciela

Gość Ana Ana
Witam. Co do restauracji... Kiedyś może i było tam wszystko na najwyższym poziomie, ale teraz mam wiele uwag co do lokalu i właścicieli. Byliśmy tam na obiedzie w niedziele, nie dość że rezerwacje na 3 TYGODNIE przed najlepiej składać to jedzenie w sumie takie sobie... ja miałam zimnego devolaya. Sałatki są gotowe, z wielkich pojemników. Frytki "pachniały"starym olejem. na obiad czekalismy godzine. Mimo rezerwacji. Właścicielą woda sodowa też uderza do głowy... Takie moje zdanie. Jest wiele restauracji w okolicy równie pięknych i dostępnych. Wiec ja osobiście zaczynam zmieniać lokal Bravo na inne,

Gość gość
Co do ANA ANA.. salatki sa przeciez robione w wiekszej ilosci naraz, i tak jest wszedzie.., i przez to sa w wiekszej misce..wyobraz sobie conajmniej 300 obiadow w ciągniu dnia, i według twojego myslenia- kazda wyporcjowana salatke na talerzu, robilo by sie od zera.. -_- żal mi ciebie że myslisz tylko o sobie, szczegolnie gdy jest naprawde duzo roboty w kuchni,czasu tez brak..pewnie nigdy nie widzialas zadnej restauracji "od kuchni" - wiem bo to widać po twojej wypowiedzi.. pewnie gdybys konkretnie zamowila rezerwacje, z wyszczegolnionym dla siebie menu, mialabys jedzenie co do sekundy, a nie ze zamowilas jakis czas szybciej tylko stolik.. A propo tych rezerwacji- ze trzeba rezerwować 3 tygodnie szybciej, to świadczy o tym że b.dobry lokal. Ludzie przychodzą, jedzenie b.dobre, wiec czego sie tu dziwić! PS: niewiem czemu wogóle wyjechalaś z lokalem z drugiej strony ulicy, skoro dziewczyny wyżej rozmawiają o Weselu..chyba że sama robiłaś rezerwację na wesele w restauracji obok i dziwiłaś sie że niewyrabiają z czasem..haha, lepiej zakończ kariere z restauracjami, internetem i tą stroną.

Gość gość
Wracając do tematu, lokal bardzo elegancko umiejscowiony, pozazdrościć miejsca na taki biznes. W środku jak i na zewnątrz ładnie, perfekcyjnie wykorzystany każdy kąt..Co do imprez, polecam bdb jedzenie, świetnie dobrane przyprawy, do każdej jednej potrawy. Zabawa super pod warunkiem ,że masz inny zespół niz Dance, ponieważ od jakiegoś czasu "grają, bo grają". Byłem na kilkunastu imprezach z ich udziałem. Obsługa bardzo miła. Zastrzeżenie owszem jest co do jednego z właścicieli..Mianowicie, strasznie pewny siebie, żuje nonstop gumę i zgrywa cwaniaka, chodź naprawde to moze schowac sie w krzaki. Pozdrawiam

Gość gość
No przyznam racje komentarzowi powyzej.Szef cwaniak jakich malo a do tego ludzie tyraja u niego jak woly i slyszalem,ze urlopow nie placi i duzo ludzi robi na czarno albo na pol etatu.Dziwie sie,ze jeszcze pip go nie odwiedzil.

Gość jolka tworkow
Jedzenie nie jest pierwszej jakosci a wlasciciele maja wszystko gdzies nie polecam