Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Naturoterapeuta

Olej kokosowy - odchudza?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
JA u偶ywam olej kokosowy od miesi膮ca www.dziennikzachodni.pl/artykul/3788543,olej-kokosowy-100-bio-extra-virgin-tloczony-na-zimno-gdzie-kupic-wlasciwosci-opinie,id,t.html i zgubi艂am 3 kg

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 elwirka09876
Sam w sobie nie jest oczywi艣cie cudownym 艣rodkiem na wszystko, jak pisz膮 niekt贸rzy, ale z pewno艣ci膮 jest bardzo ciekawym produktem, kt贸ry ma swoje zastosowanie zar贸wno spo偶ywcze, jak i kosmetyczne. W odr贸偶nieniu od t艂uszcz贸w ro艣linnych czy zwierz臋cych jest o wiele 艂atwiej trawiony i przyswajalny. Sama u偶ywam nierafinowanego OLEJU KOKOSOWEGO Extra Virgin od Intenson - w wygodnych s艂oiczkach, nie za ma艂ych nie za du偶ych, cena te偶 jest niez艂a - za 250g zap艂acimy nieca艂e 10 z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Olej kokosowy fajnie podkre艣la smak potraw, ja jednak wol臋 stosowa膰 go w piel臋gnacji, nie w kuchni. Zastosowa艅 oleju kokosowego w kosmetyce jest mn贸stwo, mo偶na za jego pomoc膮 og贸le nogi czy pozby膰 si臋 sp臋kanych pi臋t. Wi臋cej zastosowa艅 u mnie na blogu http://berna-detta.com/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla poprawy zdrowia stosuj臋 olej kokosowy w kapsu艂kach w kuracjach trzy miesi臋cznych plus inne naturalne suplementy . Ostatnio uda艂o mi si臋 kupi膰 kilka sztuk opakowa艅 w promocji po 9 zl w sklepie internetowym .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S膮 zwolennicy r贸偶nych olej贸w i jeden woli taki a drugi woli taki . Co do oleju kokosowego powiem kr贸tko ,偶e jest inny ni偶 pozosta艂e . Je偶eli chodzi o w艂a艣ciwo艣ci wspomagaj膮ce leczniczo to olej kokosowy je ma w tym na r贸偶ne patogeny w przewodzie pokarmowym .Je偶eli chodzi o odchudzanie to zdania s膮 podzielone co do skuteczno艣ci , ponadto wi臋kszo艣膰 stosuje jednocze艣nie inne produkty i suplementy oraz zmienia od偶ywianie . Ale tu nieistotne s膮 kalorie oleju bo je ma prawie tyle samo co inne lecz spos贸b przetwarzania energii i wi臋ksza stabilno艣膰 wydzielania insuliny i poziomu weglowodan贸w i wykorzystanie dla zdrowia korzystnych sk艂adnik贸w t艂uszczu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BasiaLL
Przy zakupie nale偶y zwr贸ci膰 szczeg贸ln膮 uwag臋 na to, 偶eby olej kokosowy by艂 w艂a艣nie NIERAFINOWANY - bo taki zachowuje cenne w艂a艣ciwo艣ci zdrowotne. Wi臋cej mo偶na poczyta膰 tutaj: http://naturalnemetody.pl/olej-kokosowy/ warto zapozna膰 si臋 przed zakupem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia_7788
Stosowa艂am olej kokosowy w艂a艣nie 偶eby schudn膮膰 niestety nie pom贸g艂 mi w tym. Schud艂am dopiero b臋d膮c na diecie Sandruni 8 kg w 4 tygodnie. Wi臋cej na temat tej diety mo偶na poczyta膰 w google

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarina8383
Wiele os贸b eliminuje oleje z diety. A to b艂膮d. Dobry olej to 藕r贸d艂o wielu potrzebnych organizmowi sk艂adnik贸w. Nasz polski olej rzepakowy to 藕r贸d艂o nienasyconych kwas贸w z rodziny omega-3. Wystarczy poczyta膰 np. tutaj http://pokochajolejrzepakowy.eu/ jak wa偶ny jest to sk艂adnik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W jaki niby spos贸b olej mia艂aby wspomaga膰 odchudzanie? Co za bzdura. Ograniczcie kaloryczno艣膰 posi艂k贸w, zacznijcie si臋 rusza膰 - to schudniecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 2016.03.19 W jaki niby spos贸b olej mia艂aby wspomaga膰 odchudzanie? Co za bzdura. Ograniczcie kaloryczno艣膰 posi艂k贸w, zacznijcie si臋 rusza膰 - to schudniecie. x Bo ma inne moleku艂y od reszty olei? Bo ma kwas kaprylowy i laurynowy, kt贸re dzia艂aj膮 grzybob贸jczo i probiotycznie na jelita, a to przek艂ada si臋 na lepsz膮 r贸wnowag臋 kwasowo zasadow膮? Wystarczy troch臋 poczyta膰 i wyci膮gn膮膰 odpowiednie wnioski. Olej kokosowy nie tuczy, mo偶na go zje艣膰 du偶o bez konsekwencji w postaci tkanki t艂uszczowej. Inaczej si臋 rozk艂ada ni偶 reszta olei. Po prostu trzeba zamieni膰 te oleje, kt贸re spo偶ywamy na olej kokosowy. Oczywi艣cie og贸lnie te偶 nie 偶remy jak w korycie.

Udost臋pnij ten post

Je艣li chodzi o odchudzanie to nie mam poj臋cia jak mia艂oby to dzia艂a膰 ale tak czy siak na pewno taki olej b臋dzie zdrowszy ni偶 normalny olej ro艣linny. Poza tym ma spore warto艣ci od偶ywcze jest 艂atwo si臋 przyswaja 艂atwo si臋 utlenia i jest korzystnym 藕r贸d艂em energii. Polecam sobie wi臋cej poczyta膰 na ten temat np na http://magvita.pl/41-olej-kokosowy-banaban. No i w dodatku taki olej jest strasznie dobry w po艂膮czeniu z potrawami. Dodaje fajny smak i aromat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszedzie na swiecie, gdzie glownym tluszczem w diecie jest olej kokosowy ludzie sa BARDZO GRUBI. Prawie same grubasy! Olej kokosowy tuczy i to bardzo.

Udost臋pnij ten post

Olej kokosowy mo偶na zaliczy膰 do naturalnych termogenik贸w. Oznacza to 偶e jego spo偶ycie zwi臋ksza wydatek energetyczny, przyspieszaj膮c metabolizm i spalanie t艂uszczu. W艂a艣ciwo艣ci te zawdzi臋cza grupie kwas贸w t艂uszczowych MCT. Jedno z bada艅 wykaza艂o, 偶e 15-30 gram贸w MCT dziennie zwi臋ksza 24 godzinny wydatek energetyczny o 5%, w sumie oko艂o 120 kalorii dziennie. Wi臋cej informacji tutaj http://ekoist.pl/co-powinnismy-wiedziec-o-oleju-kokosowym/ Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jasne. Zjadasz 30 g , co daje +300 kcal. Spalasz (bzdura, ale niech ci bedzie) 150 kcal. Masz na plusie 150 kal. Po trzydziestu dniach takiej diety wazysz o 1 kg wiecej, a chodzi tylko o lyzke oleju. Jak zjesz dwie lyzki kokosowego to w miesiac bedziesz grubsza o dwa kilogramy.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie 2 艂y偶ki oleju kokosowego nie zast膮pi膮 zdrowej, zbilansowanej diety. Zgadza si臋, 偶e 1 艂y偶ka oleju zawiera oko艂o 120 kcal ale trzeba pami臋ta膰, 偶e te kcal wp艂ywaj膮 inaczej na nasz organizm ni偶 np. 120 kcal pochodz膮cych z oleju rzepakowego. Spo偶ycie oleju kokosowego zwi臋ksza metabolizm i tym samym wydatek energetyczny. Ma szereg w艂a艣ciwo艣ci zdrowotnych, kt贸re m.in dbaj膮 o nasz膮 r贸wnowag臋 hormonaln膮, tak istotn膮 przy zachowaniu odpowiedniej wagi. Dodatkowo olej kokosowy daje poczucie syto艣ci dzi臋ki czemu mo偶emy je艣膰 mniej. W jednym z bada艅 przeprowadzonych w艣r贸d 6 zdrowych m臋偶czyzn wykazano, 偶e przy spo偶yciu MCT, zawartego w oleju kokosowym spo偶ywali oni o 256 kcal mniej w ci膮gu dnia http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8696422 Chodzi o zamian臋 niezdrowych t艂uszczy na te zdrowe, kt贸re zawiera olej kokosowy, a nie dok艂adanie dodatkowych kcal.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja smaze na ojelu kokosowym od 3 miesiecy. Powiem tak. Dzieku oto temu olejowi szybciej sie najadam. Jem mniej. Chudne. Tkanka szybciej sie spala. Poczytajcie sobie na ten temat. Lepiej sie czuje. A nie wspomne o paznokciach. Sa twarde jak skala. Zapotrzebowanie na slodycze spadlo. Tkanka z brzucha szybciej spada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julcia922
Ja nie stosuj臋 oleju kokosowego a chudn臋 w inny spos贸b przyjmuj臋 suplementacj臋 Afryka艅skie Mango http://szczupla-kobieta.pl pomaga wcze艣niej nie wierzy艂am,ale gdy sama go zacz臋艂am stosowa膰 to wiem,偶e to dzia艂a;) 2 miesi膮ce 14kg mniej;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
reklama mango znowuuuuuuuuuu, brrrrrrrrr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosiax82
A ja ze swojej stron mog臋 zaproponowa膰 wszystkim odchudzaj膮cym Acai Berry Extreme. Jak dla mnie jest to absolutnie jeden z najlepszych preparat贸w wspomagaj膮cych odchudzanie. Produkt zawiera w jednej kapsu艂ce a偶 5000 mg jagody acai. Dzi臋ki temu skutecznie wspomaga zrzucanie niepotrzebnych kilogram贸w. Preparat jest przeznaczony dla os贸b, kt贸re chc膮 wspom贸c proces odchudzania oraz znale藕膰 w sobie dodatkowe pok艂ady energii, kt贸ra jest niezb臋dna w trakcie trwania kuracji odchudzaj膮cej. NIE JEST TO SPALACZ T艁USZCZU !!! Poczytajcie o tym produkcie i o jagodach Acai. Mi pom贸g艂 z racji tego 偶e mia艂am tendencj臋 do ci膮g艂ego podjadania. Ogranicza 艂aknienie. Efekt na du偶y plus :) Polecam. http://nplink.net/P8E8H2H1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nastepna reklama, tylko niki zmienia zenada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wypchajcie sie tym g.... Olej kokosowy tuczy! Tuczy okropnie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzka_aa
U偶ywa艂am oleju ale nie zauwa偶y艂am zmian w wadze. Schud艂am dopiero jak przesz艂am na diet臋 Karolci. Zmieni艂am swoje nawyki 偶ywieniowe, zacz臋艂am te偶 wi臋cej si臋 rusza膰 i tak pozby艂am si臋 8 kg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Liponow
Olej ma wiele w艂a艣ciwo艣ci ;) Nie tylko odchudzanie, ale te偶 艂adnie nawil偶a, usuwa zanieczyszczenia sk贸ry itd. itp. Poza tym jak pi臋knie pachnie! Tylko, 偶e przez mod臋 na ten olej powstaje wiele tych o ni偶szej jako艣ci... Polecam bio oleje z certyfikatami, na http://sklepswanson.pl/ znajdziecie takie. S膮 nieco dro偶sze, ale du偶o skuteczniejsze.

Udost臋pnij ten post

Uwielbiam olej kokosowy - stosuj臋 go zar贸wno w kuchni jak i w 艂azience przy piel臋gnacji cia艂a :) Trudno si臋 oprze膰 jego konsystencji!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja u偶ywam go od p贸艂 roku, sma偶臋 na nim wszystko i widze efety, a jem normalnie, nie odchudzam si臋, jem 5 razy dziennie, czasami stosuj臋 tzn kapsu艂ki wzmacniaj膮ce, reguluj膮ce, Be light plus+ ale to mi bardziej dzia艂a na metabolizm wiec mo偶e te偶 dlatego widz臋 efekty dobre.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tam lubi臋 zabaw臋 w te klocki. Mnie tam nigdy g艂owa nie boli. Jestem szcz臋艣liwa i nie musz臋 nic udawa膰. Nie jestem nimfomanka, ale organizm sam si臋 domaga, czasem si臋 masturbuje, czasem korzystam z wdziek贸w innych pan贸w, ale rzadko, rzadko kt贸ry艣 wart jest zachodu. Zreszt膮 motyle w brzuchu takie b艂ogos艂awie艅stwo 偶e 偶al nie korzysta膰. I obludnie kocham te偶 m臋偶a, mocowa艅 na to nie poradz臋. Mamy wsp贸lne zainteresowania. Podr贸偶ujemy, mamy podobny 艣wiatopogl膮d, lubimy si臋 bardzo. M臋偶owi tez podobaj膮 sie inne kobiety. Nie mam mu za z艂e,p贸ki ze mn膮 jest szcz臋艣liwy, ma mega orgazmy,co co mam by膰 zazdrosna. No troszk臋 jestem. Dlatego staram si臋 bardziej i nami臋tno艣膰 miedzy nami jest jak przed 艣lubem. Ale domy艣lam si臋 偶e nie wszyscy rak maj膮, 偶e to dla niekt贸rych zbyt bulwersuj膮ce. No c贸偶 wa偶ne chyba 偶e nam pasuje. Mam wspania艂e 偶ycie seksualne, jestem bardzo szcz臋艣liwa i mo偶e dlatego ca艂y czas si臋 u艣miecham? Mi艂ego dnia wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do A co to ma wsp贸lnego z olejem kokosowym???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Do A co to ma wsp贸lnego z olejem kokosowym x mo偶e przed zabawami w te klocki, kt贸re tak lubi, smaruje si臋 olejem kokosowym dla lepszego poslizgu :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z mojego doswiadczenia wynika ze niestety slepa wiara w moc oleju kokosowego konczy sie nadprogramowymi kilogramami.

Udost臋pnij ten post