Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Myrevin

.::WYBORY::.

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
jak nie wiadomo o co chodzi.. :o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
projekt JudeoPoloni si臋 realizuje po prostu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Bez przesady. Judeo-Polonia, to by艂 kiedy艣, taki projekt, kt贸ry opiera艂 si臋 wprost, na licznej obecno艣ci 呕yd贸w. Teraz 呕yd贸w w Polsce wielu nie ma. Jest Michnik i jego kompania. To jest za ma艂o. Po prostu jeste艣my rynkiem zbytu i rezerwuarem taniej si艂y roboczej. Drenuj膮 nas z pieni臋dzy i ludzi. Jeste艣my koloni膮, MY od Ba艂tyku po Morze Czarne i Adriatyk, Eurolandu pod przewodem Berlina i troch臋 Pary偶a. O to, tutaj chodzi. Swoj膮 szans臋 przegrali艣my we wczesnych latach 90, gdy nas karmiono o bajkami o wsp贸lnym europejskim domu, powrocie do Europy i dobrych intencjach naszych zachodnich s膮siad贸w. Gdyby nie MY, to by si臋 ten Euroland, mo偶e i nawet zawali艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
My艣l臋 sobie tak. Ten papie偶 jest idiot膮. Ale nie nale偶y, gdy si臋 jest cz艂owiekiem z wyrobionym nazwiskiem, m贸wi膰 tego tak dosadnie. Ziemkiewicz ma zaci臋cie polemiczne i chyba uleg艂 chorobie twitterowej :D Siada i pisze co mu w danej chwili do g艂owy przyjdzie. Cz艂owiek jest emocjonalny i r贸偶ne rzeczy m贸wimy, pod wp艂ywem emocji. Potem to filtrujemy i wypowiadamy w spos贸b wywa偶ony. Nie pochwalam takich wpis贸w, ale co do meritum, to si臋 zgadzam. Ten papie偶 nie jest zbyt rozgarni臋ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Wiesz, to co powiedzia艂 w niczym, nie umniejsza, nie uniewa偶nia tego, co napisa艂 w Michnikowszczy藕nie. Cz艂owiek to istota wysoce niedoskona艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie 艣wiadczy zbyt dobrze o Duchu 艢wi臋tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Ja nie jestem wierz膮cy, ale powiedzmy sympatyzuj膮cy z KK. Historia zna wielu papie偶y, niezbyt rozumnych, rozpustnik贸w itp... I co? Duch 艢wi臋ty te偶 jest winny? Nie wiem, czy warto, tak rozpatrywa膰 t臋 spraw臋. Jest bardzo wielu katolik贸w, sam mam w rodzinie, kt贸rzy bezustannie dziwi膮 si臋, temu co m贸wi ten papie偶. Zastanawiaj膮 si臋, czym on si臋 kieruje, robi膮c, m贸wi膮c takie rzeczy? I druga sprawa. Poprzednicy Franciszka, to byli wybitni ludzie i wybitni papie偶e. Franciszek wypada na ich tle blado. My si臋 przyzwyczaili艣my, 偶e w Watykanie jest kto艣 o wielkim formacie, ale naprawd臋, nie zawsze tak by艂o i mo偶e ju偶 si臋 to sko艅czy艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Czy nie rozumiemy? Ja rozumiem, co to by艂a/jest teologia wyzwolenia. JPII nie藕le si臋 po tym ideologicznym gniocie, przejecha艂 i mia艂 pe艂n膮 racj臋. Ameryka Po艂udniowa, to jest taka troch臋 prowincja 艣wiata. Nie zetkn臋li si臋 z pewnymi zjawiskami w spos贸b bezpo艣redni, lub tylko incydentalnie, wycinkowo. Mam na my艣li komunizm. St膮d popularno艣膰 teologii wyzwolenia, na tamtym gruncie i oczywi艣cie z biedy. Franciszek otar艂 si臋 o ten ideologiczny rak. Otar艂 si臋 i my艣l臋, 偶e drzazgi wlaz艂y mu w dusz臋 i nadal tam tkwi膮, zatruwaj膮c jego intelekt, rozumienie teologii, jego wiar臋. Nie jest to, tylko moja opinia. Czy Watykan jest pompatyczny? Z pewno艣ci膮 by艂 jeszcze przed JPII. Mnie to dostoje艅stwo, ten blichtr nawet, nie razi szczeg贸lnie. Natomiast z ca艂膮 pewno艣ci膮, KK potrzebuje m臋drc贸w, tak jak potrzebuje prostaczk贸w bo偶ych. Franciszek nie jest, ani jedynym, ani tym bardziej drugim. Papie偶 nie mo偶e by膰 prostaczkiem, cho膰by nawet bardzo chcia艂. Papie偶 nie musi by膰 m臋drcem, ale dobrze by by艂o, aby by艂 m膮dry. Moim zdaniem Franciszek, nie jest na miar臋 potrzeb ca艂ego KK. Mo偶e w swojej ojczy藕nie si臋 sprawdza艂, ale Watykan to jest pot臋偶na machina, inna zupe艂nie rola.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myrevin
{ B贸g stworzy艂 cz艂owieka na swoje podobie艅stwo A cz艂owiek odwdzi臋czy艂 si臋 mu tym samym } :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
moim zdaniem na koniec jeden z lepszych,normalniejszych i madrzejszych Papiezy jaki sie Rzymowi trafil to ten caly Franciszek x My艣l臋, 偶e ten papie偶, jest po to, by takie zdania pada艂y ;) Ja raczej trzymam si臋 opinii konserwatyst贸w. Dlaczego? Popatrzcie na los ko艣cio艂贸w protestanckich. Takie by艂y nowoczesne, takie pod r臋k臋 ze 艣wiatem. I co? Ju偶 nic nie znacz膮 w swoich ojczyznach. Jest gdzie艣 w sieci strona, gdzie autor poddaje analizie wypowiedzi Franciszka. Poddaje je z punktu widzenia teologii i tradycji. Cienko ten Franciszek tam wypada. Nale偶y jego osob臋 widzie膰 w perspektywie wojny kulturowej. To znaczy KK, trzeba widzie膰 jako stron臋 w tej wojnie. Franciszek m贸wi膮c ju偶 nie tak mocno, jak jego poprzednicy, jakby chcia艂 si臋 przypodoba膰 publice, kt贸ra zar贸wno KK, jak i Chrystusa, ma w g艂臋bokim powa偶aniu, os艂abia KK w tej wojnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
yj i daj zyc innym,ale w granicach zdrowego rozsadku x Jestem jakby adwokatem w nieswojej sprawie :D Ale odpowiem ci tak. Chrze艣cija艅stwo, to nie jest propozycja dla ludzi, kt贸rzy kieruj膮 si臋 wy艂膮cznie tzw. zdrowym rozs膮dkiem. Sama wiara w zbawienie, nie ma wiele wsp贸lnego ze zdrowym rozs膮dkiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Chrystus nie by艂 sympatycznym m臋drcem, kt贸ry gada艂 jak nawiedzony hippis. Jezus wyra藕nie m贸wi艂, 偶e: Nie s膮d藕cie, 偶e przyszed艂em nie艣膰 pok贸j po ziemi. Nie przyszed艂em nie艣膰 pokoju, lecz miecz. Przyszed艂em bowiem przeciwstawi膰 syna jego ojcu, a c贸rk臋 jej matce, a synow膮 jej te艣ciowej; bo wrogami cz艂owieka mieszka艅cy jego domu... Tu nie ma miejsca na zdrowy rozs膮dek, tu jest misja i cel. Chcesz zdrowego rozs膮dku, to do klubu racjonalisty ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
otulona Chyba nie dostrzegasz clou problemu. Nie chodzi o 偶adne apana偶e, tylko o co艣 zupe艂nie innego. Chodzi o rz膮d dusz, jak to si臋 kiedy艣 nazywa艂o. Czyli czy tzw. marksizm kulturowy (gender, agresywny feminizm...) b臋dzie ideologiczn膮 podstaw膮 dla zachodu, czy jednak nie b臋dzie? KK jest jedyn膮 tak膮 instytucj膮, organizacj膮, wsp贸lnot膮, kt贸ra g艂o艣no i wyra藕nie przeciwstawia si臋 ideologii, kt贸ra le偶y u podstaw pomys艂om, 偶e tato, tato i dziecko, to rodzina. To jest wojna, albo siedzisz po jednej stronie, albo po drugiej stronie barykady. Ja pomimo agnostycyzmu, siedz臋 sobie po stronie KK i przesta艂em si臋 bawi膰 w te brednie o katolicyzmie otwartym. Tutaj nie chodzi o nic innego, jak o rozwalenie ostatniego bastionu normalno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Ok ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thxrur
Otulona Przepraszam, ale ja mia艂em co艣 zupe艂nie innego na my艣li.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na kk si臋 nie znam wi臋c nie wcinam si臋 mam jednak pytanie - bo olali艣cie temat kt贸ry kto艣 podrzuci艂 wczesniej ... nie wzburzy艂o was to ,偶e prezydent naszego kraju obieca艂 Amerykanom 呕ydowskim sprzeda偶 naszych Las贸w i oddanie 呕.pieniedzy z tych偶e las贸w za niby odszkodowania wojenne.. Nie rusza was to?

Udost臋pnij ten post

Nie rusza. Skoro wybieracie takie w艂adze, tak post臋puj膮ce czemu mia艂by mnie to rusza膰? Najwyra藕niej tego chcemy. Wi臋kszo艣膰 tego chce. To co tu ma mnie rusza膰. Jak tylko b臋d臋 m贸g艂 zbieram bambetle i opuszczam ten cyrk.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barramek
protesta,row ubywa w DE 200 tys rocz.ie. a katolikow 100 tys oba te wyz.a,ie sta.owia obec.ie 30 % DE ...plus ateisci - 30 %... plus reszta wyz.a. - 10 % . emcy sie szybko ateizuja realizujac filizofie otulo.ej - zyj jak chcesz o za bardzo .ie szkodz i..ym - jest to oczywiscie to z czym walczyl be.edykt - czyli z relatywizmem moral.ym , czyli ze wszystko jest dozwolo.e , a tego Boga i jego roz.ych .akazow i poucze. tak praktycz.ie to juz .ie powi..o sie sluchac , po.iewaz sami jestesmy 'dorosli ' oraz juz swoimi wlas,ymi bogami z jakas tam wlas.a filozofia i dosko.ale SAMI wiemy , co mamy czy.ic oczywiscie - im wiecej kasy - tym mamy wieksze mozliwosci realizacji jakich tam swioch celow , ktore .ieko.iecz,ie maja jakis tam zwiazek z tym co tam pisa.o kiedys w tych ' daw.ych Pismach ' ;) - tryumfuje wiec z.a.e powiedze.ie - robta , co chceta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ywy.tual.ie pikla .ie mo , bo to przezytek i zabobom ! :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barramek
oczywiscie mlodzi chyrzezy , wyrachowa.i i wychodowa.o .a kulcie reklamy i kasy wspolczes.i .iemcy przestaja placic pa.stwy te kilka.dziesiat EU .a podatek kosciel.y ze swojej kasy, bo bo co ? wola ja wydac w kasy.ie , albo sobie cos kupic mod.ego , lub doplacic do wycieczli .a Filipi.y .p.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o co Tobie chodzi???tego si臋 czyta膰 nie da cz艂owieku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapytam: Najpierw nagrania z Jaka. Ale te, kt贸re nie by艂y w ruskich 艂apach! Od prawie 5 lat s膮 w Polsce!!! Co z nimi zrobili艣cie?????? Gdzie one s膮??????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A te stenogramy to sk膮d mamy? Czy ze skrzynki zabranej do analizy i ods艂uchiwanej najpierw przez Rosjan? Je艣li tak to ja nie mam wi臋cej pyta艅. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wczoraj opublikowano nagrania z Jaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
CHODZI MI O NAGRANIA Z Jaka,kt贸re nie by艂y w ruskich 艂apach t艂umoku!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myrevin
Przez prawie pi臋膰 lat mo偶na by艂o zrobi膰 z nagraniami dos艂ownie wszystko, wi臋c wyluzujcie po艣lady i poczekajcie mo偶e kto艣 co艣 nowego wykryje.

Udost臋pnij ten post

{ Jens Friedmann: Podczas ogl臋dzin wraku samolotu na miejscu wypadku chodzi przede wszystkim o ustalenie, jak samolot rozbi艂 si臋 o ziemi臋. Czy uderzy艂 o ni膮 w jednym kawa艂ku, a je艣li tak, to pod jakim k膮tem i jak d艂ugo pracowa艂y silniki maszyny. Z po艂o偶enia cz臋艣ci wraku mo偶na wyci膮gn膮膰 wnioski, czy samolot zacz膮艂 si臋 rozpada膰 ju偶 w powietrzu i na jakiej wysoko艣ci to nast膮pi艂o. Poza tym wypytuje si臋 艣wiadk贸w. } x Oczywi艣cie nasi eksperci nic takiego nie zrobili. ;) Bo tacy to eksperci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
CHODZI MI O NAGRANIA Z Jaka,kt贸re nie by艂y w ruskich 艂apach t艂umoku!! >>> to w艂asnie te kt贸re wczoraj opublikowano. id藕 do shatyna to ci wyt艂umaczy bo ja nie mam czasy ani ochoty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barramek
po prostu tumaczylem w jak .ajprostszych slowach - domi.ijaca obec.ie filozofie relatywizmu ...ale ze jest to pojecie 'szokujace ' dla malolatow to juz .ie moja wi.a hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hahaha i k***innowaprawica wzbogaci si臋 o dwoje nowych [za przeproszeniem]cz艂onk贸w Sulik i Wiplera. Sulik fra艂a pod Komorowskiego by na lidera wykreowa膰 Schetyne , a Wiplera w te historie wkr臋cili jak j膮dra w 艂a艅cuch od roweru. teraz oboje pognani wyl膮duj膮 u Korwina hahahaha sw贸j swego zawsze zw膮cha.

Udost臋pnij ten post