Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę kupić własne M

jaki macie metraż mieszkania???i czy jest dla was wstarczający???

Polecane posty

Gość dfbhsdfhsdfh
my mamy 37 m2 na 2 osoby - wystarczające bo i tak ciągłe gdzieś wyjeżdżamy albo jesteśmy w pracy, mamy drugie mieszkanie 64 m2 ale wolimy je wynajmować a sami siedzieć w małym żeby mieć na podróże.

Gość ja mieszkalam cale dziecinstwo
na 40m2 wiec odpowiem z perspektywy dziecka. jestem jedynaczka ale poniewaz rodzice zyli w ciaglych klotniach to dzielilam pokoj z mama i zle sie z tym czulam. moze mniej by mi to przeszkadzalo gdybym mieszkala w 1 pokoju z siostra. moim zdaniem taki metraz jest wystarczajacy dla poczatkujacego zestawu 2+1 lub 2+2. im dzieci starsze tym wiecej miejsca potrzeba by pomiescic ich rzeczy no i potrzebuja wiecej prywatnosci i miejsca dla swoich gosci. wiec na poczatek wam starczy ale po paru latach powinniscie jednak zamienic mieszkanie na wieksze. zwlaszcza ze nigdy nie wiadomo jak sie bedzie ukladac w malzenstwie. w przypadku jakichs nieporozumien mozecie sie na takiej malej powierzchni po prostu pozagryzac. ja jestem zdania ze kazdy z domownikow powyzej powiedzmy 13 lat powinien miec wlasny pokoj.

Gość eeerty
ja mam 75 i 4 pokoje na 3 osoby. jeden pokój leży "odłogiem", używany dla gości. pzeprowadziliśmy się z 38m - ciasno nam było, mimo iż dziecko bardzo małe było

Gość omg omg
190 m2 Dom 3 sypialnie 2 łazienki gabinet jadalnia kuchnia salon piwniczka spiżarnia 2 balkony taras garaż 2 stanowiska strych 3 osobowa rodzina Pełen luz i komfort

Gość mieszkanie w dużym mieście
64m2 - 2 pokoje. na dwie osoby. wynajem. jak będziemy mieli dziecko trzeba będzie znaleźć coś większego.

Gość mieszkam w domu piętrowym
120m ale używamy tylko parteru pietro nam jest kompletnie nie potrzebne więc je wynajmiemy jak tylko trochę odświezymy mamy córeczkę i my dwoje spokojnie te 60 m plus taras nam wystracza

Ja mam 54m na dwie osoby (ja i dziecko), 2 pokoje. Jak dla mnie starczy. Mysle, ze jak z glowa zaplanujecie te 38m to tez sie pomiescicie. My sie kiedys pomiescilismy na 42m 3 osoby dorosle i 3 dzieci, wiec mozna :)

Gość mieszkam w domu piętrowym
pewnie że się można pomieścić trzeba się tylko postarać i nie zagracac mieszkania niepotrzebnymi sprzetami kiedyś mieszkaliśmy u męża rodziców były 4 pokoje i kuchnia i jedn łazienka i w domu mieszkali rodzice,dziadek,babcia,2 braci i nasza dwójka czyli w sumie 8 osób i jakoś to było ile metrów wam nie powiem bo nie wiem długo tam nie byliśmy ale trochę trzeba było

Gość droga autorko
I jak zdecydowaliście się na te 38 metrów?

Gość alalalalalaaaaaaa
to temat o metrażu MIESZKANIA NIE DOMU!!! wiec dajcie sobie na wstrzymanie! ja sama cale zycie w duzym domu mieszkalam ale ilez można trzymac się spodnicy mamy kupilam mieszkanie 38m2 mieszkam z meżem mąż ma na siebie mieszkanie 120m2 dwupoziomowe wynajmujemy studentom glownie zagranicznym

Gość powiem co wiem
Nie wiemy czy osoba ta jest zamożna czy nie. Jeśli nie - to te 38 metrów będzie ok. jeśli zamieszkają sami bez teściów itd. Małe ale własne. Czynsze i opłaty są również mniejsze. A jeśli kiedyś będzie stać o się po prostu sprzedaje i kupuje większe. Oczywiście pod warunkiem że będzie kasa. Przecież to nie tragedia kupić mniejsze... sprzedać... kupić większe!

Gość gość
Najmuję 33m2 i dla jednej osoby jest to ok. Kilka dni we dwójkę i strasznie się dusiłam na takim metrażu, nie szło sobie znaleźć miejsca. Może gdyby była aneks w salonie , a w miejsce wąskiej kuchni po prostu pokój można by się lepiej zorganizować. Teraz będę mieszkać sama na 41 metrach z tym, ze z mini ogrodkiem i dostępną komórką na klamoty więc nie będzie trzeba dodatkowego zabierania przestrzeni na szafy czy schowki dla szpargałów

Gość gość
Mam 68 m2 i jestem sama. Mam duży salon, sypialnię i kuchnię z jadalnią. Szczerze mówiąc, brakuje mi miejsca na garderobę.

Gość gość
Najbardziej spodobało mi się osiedle Miasteczko Wawer, duże przestronne mieszkania i ogromne balkony z widokiem na las, to dla mnie liczy się najbardziej, dobrze, że jeszcze w Wawrze jest las bo wlasciwie w Warszawie już ciężko o kawałek natury. Płatne bedzie gotówka i kredyt pół na pół.

Gość gość
800m na 2 osoby + 2 osoby ze służby + ogrodnik

Gość mnbuiii
dla jednej osoby to minimum 45 m, ja mieszkam na 50m i jest mi juz ciasno. Trzy osoby na 40 m to masakra !!!!

Gość gośćQ
mam 37m i dla jednego człowiek w zupełności wystarczy

Gość gość
58 metrów kwadratowych. Tylko ja i córka dwuletnia. Za ciasno jak dla mnie. Dwa pokoje, spora łazienka i osobno kuchnia, przedpokój wąski i długi, nieustawny. Marzę o conajmniej 100 metrach. Kocham przestrzeń. W takich małych klitkach wszystko musisz mieć upchnięte na styk. Masakra jest u mnie, a i tak wiele rzeczy wyrzucam lub po prostu oddaję.