Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestaję WierzyćWLudzi :///

malowanie kredą po chodniku...

Polecane posty

Gość Znam to z doświadczenia...
Ty idź bo sie kompromitujesz :O psa na kibel pewnie mam sadzać skoro pod krzak nie moze :O

Gość Badrella
Oczywiscie, że malowanie po chodnikach jest karalne! Co z tego, że krede latwo zmyć? kazdy srodek jest zmywalny kwestia tylko kosztow tego zmywania. zmycie kredy nie przekracza 250zł dlatego jest to jedynie wykroczenie inaczej byloby to wystepkiem.

Dziwny kraj, dziwne prawo, dziwni ludzie...chciałabym mieszkać na bezludnej wyspie :/

Gość hhhrg
przestępcą jest osoba popełniająca przestępstwo, a malowanie kreda jest jedynie (albo aż) wykroczeniem. sobie poczytaj kodeks, albo niedowierzaj dalej, az przyjdzie ci zaplacic mandat.

Zamiast zająć się naprawdę poważnymi lukami w prawie "mądrzy" ludzie wymyślają takie absurdy...smutne

Gość tsuuu,
Wykroczenia: Art.63a 1 Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nie przeznaczonym (...) napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem, podlega karze, ograniczenia wolności albo grzywny. 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1.500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego. Art. 124. 1. Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, jeżeli szkoda nie przekracza 250 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. :classic_cool:🖐️

A tak sobie zapytam :) autorko, skoro kreda łatwo sie zmywa i w ogóle rysowanie jest takie spoko to oczywiście pozwalasz córce rysować po podłodze w domu i po meblach? W końcu co Ci szkodzi, to tylko kreda przecież :p

Gość jakie absurdy???
to jest miejsce publiczne i kazdy ma prawo sobie nie zyczyc ogladania malowideł :/ tak ciezko to pojąć? kup sobie dom, wylej cement i tam rób co chcesz.. może niech córka pójdzie jeszcze po autobusach malować czy tramwajach, bo to przecież takie ladne i kolorowe :o

No i ok, paragraf jest i wszyscy sprawiedliwi są happy!!! A ja i tak uważam, że to nic złego! Są dużo gorsze rzeczy a wy się szczegółu czepiacie!

Gość jakie absurdy???
albo niech ci corka po scianach kreda maluje.. latwo zmyć przeciez, a i kolorowo bedziesz miala w domu :o

Wiecie co szkoda czasu na dyskusję z wami, w dalszym ciągu nie widzę nic złego w malowaniu kredą po chodniku, także na nic wasze argumenty!

Gość dddddddddddddddddddd
no co ty..;/ co za stare babska...;/ na pewno to lepiej wyglada jak sa kolorowe chodniki niz takie szare.. m sie nudzi.. masakra stare pruchna, ja bym ją niezle postraszyla, a jak chce niech wzywa policje .. hahaha jesczze ja wysmiaja ;p

Ale przecież po chodniku ktoś chodzi :o idzie po bazgrołach do mieszkania i niesie za sobą te całe piękne i kolorowe obrazki prosto na dywan :p nie wiem czy tak trudno to sobie wyobrazić :p poza tym woda która to spłukuje też dokądś leci i zostawia kolorowe zacieki wszędzie wkoło :o

buty sie sciaga a nie wlazi na dywan.. ne przesadzajcie, na chodnikach jest wiele innych opaskuctw.. albo jak psy sraja na trawnikach to to jest lepsze?? wy ludzie nie macie problemów ?????????

Aniołku, ja zawsze jak wchodzę do mieszkania wycieram buty na wycieraczce, poza tym nie chodzę w butach po mieszkaniu, więc twój argument jest raczej przesadzony...

ja nie rozumiem, niektorzy są tacuy zgorzkniali, nie potraficie c ieszyc sie zyciem???? ludzie, porzeciez to kreda, nie jest to wirus, psia kupa, .. bierzcie z tego zycia cos wiecej niz tylko taykie glupstwa wam chodza ppo glowie, potem kazdy agresywny, jakies depresje ,l matko boska, smieszy mnie to ..;/

Aha i NIGDY nie widziałam u nas kolorowych zacieków po deszczu!

a jak ktos nie zna angielkiego to moze znalesc tlumaczenie ;d

dddddddddddddddddddd bo wiesz, niektórzy to nic innego jak tylko wszystko paragrafem poprzeć i zadowoleni jak można kogoś udupić za byle co!

chyba nektorym se nudzi alb oto lubia po prostu.. ja bym chetnie porysowala kreda z tymi dziecmi, a nie sie zamartwiala bez problemu i sobei zdrowie psula

Po mieszkaniu chodzi sie w butach :) nigdzie nie jest to zakazane i mam prawo sobie tak chodzić, goście też oczywiście nie ściągaja butów bo to wieśniackie strasznie :o a wycieraczki też sobie nie życzę mieć od kredy upaćkanej na szczęście jak już pisałam u nas ludzie mają wyobraźnę i umieją właściwie wychowywać swoje dzieci :) przecież można wyznaczyć jakieś jedno wybetonowane miejsce do rysowania, a nie byle gdzie bazgrać.

dddddddddddddddddddd ja chyba też to oleję, bo szkoda nerwów! Na kafe tez zawsze się jacyś służbiści znajdą :/ Dzieci mi szkoda, bo u nas plac zabaw tez byle jaki więc za bardzo nie ma co robić:/ I nawet głupia kredą nie można porysować jak się okazuje, bo zaraz z paragrafami na ciebie naskakują:/

nie rozsmieszaj mnie kobieto :D jak sobie nie zyczysz miec upackanej to przechodz obok rysunkow.. ja pierdziele, ale wy jestescie zgorzkniali.. troche radosci , a nie takie bzdury wypisywac.. i nie sadze szczerze mowiac ze po domu chodzisz w butach, brudnych , kisza ci sie nogi ale nie.. ty lazisz w butach , moze powiesz ze sie nei kisza, bo myjesz jak wracasz a potem znow wkladasz je w buty haha matko co za ludzie :D

a lepiej dac se spokoj, a tę sasiadke postrrasz lepiej, albo niech se wzywa te policje.. ja ci powiesz cos zaraz jaka mialam historie wlasnie z taka osoba policja

kolo domu takiej wlasne marudzacej starej baby robilsmy ognisko, sobie w takim lasku jakby parku czy cos, mlodzi bylismy kolo 16 lat, rozpalilismy ognisko i mielismy jedzonko, jakies pice kielbaski, a ta baba zadzwonila po policje ze chcemy spalic jej dom, i zaraz bedzie pozar, policja przyjechala i co ?? pwoiedziala nam ze ona zawsze wydzwania o takie glupoty i tyle .. jesczze ja wybrechtal , oczywiscie udawali ze nas spisuja zeby dala spokoj i nie zawracala m glowy, a my dalej sobei ssiedzielsmy ;p

Aniołku, ja tam po mieszkaniu wolę boso biegać :) A wycieraczka? Nie przesadzaj! Kreda to nie kupa albo błoto!!!

A moze powiem że każde buty ubieram tylko raz :) widzę że tego koleżanka nie wzięła pod uwagę :p Miałam na myśli to że ktoś może sobie nie życzyć zeby Twój bachor psuł osiedle :p To tylko na jakimś zadupiu jest możliwe żeby jakaś idiotka/autorka tematu upierała sie że ma rację jak jest oczywiste że nie ma :p no albo jeszcze w Warszawce :p

no dobra aniolku, czy ci rodzice wszystkiego zabraniali ?? daj spokoj to dzieci , neich se rysuja, ja nie wiem jak mozna tak zyc, dziwi mnie to po prostu , dlaczego ludzie sami sobie stwarzaja klopoty,. zamartwiaja sie takimi rzeczami jak brudna wycieraczka.. ne przesadzaj na bank nie masz jej uper dolo nej od kredy.. mozna zawsze wyczyscic, a chyba one od tego sa aby o nei nogi wcierac , .. przeciez to nic zlego, malowanie kreda.. ehh.. wezcie sie za cos porzadnego do roboty, a nie take sprawy , potem gadaja ze dzieci maja krzywe kregoslupy jak siedza przed komprem, a co maja robic jak gdzie nei wyjda, sa zawsze o cos oskarzane , nawet o lamanie prawa , ja pierdo le co za kraj i ludzie

Miło Aniołku, że Cię stać, żeby buty zakładać tylko raz :) Cieszę się razem z Tobą:) Gdybym ja miała tyle kasy kupiłabym sobie bezludną wyspę bez bachorów i wieśniaków jak to ładnie ujęłaś :) Pozdrawiam :)