Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestaję WierzyćWLudzi :///

malowanie kredą po chodniku...

Polecane posty

Gość dddddddddddddddddddd
hehe dobre to "przestaje wierzyc w ludz " dobrze to ujelas :D

Gość jakie absurdy???
to ja ci pojde kolorowa kreda samochod pomaluje :o bedzie taki ladny i kolorowy.. chmurka, sloneczko itp. co ty na to? :) no i w dalszym ciagu autorka nie ustosunkowała się do tego, dlaczego nie pozwala córce malować po swoich scianach? bo ja np nie chcialabym, zeby mi dziecko malowalo po scianach z tego samego powodu nie chce aby ktos smarował chodniki. tak cięzko to pojąć? :o zreszta co za roznica jakie mamy zdanie? prawo to prawo..i koniec.

Nie zabraniali mi :) po prostu to jest nie do pomyślenia i wiadomo że nie wolno, tak samo jak nie wolno skakać w gumę na chodniku, lepić babek z piasku, albo rozpędzać sie na rolkach...świadczy to o szacunku dla innych ludzi i o poczuciu estetyki.

Gość
jasne jak dziecko chce sobie normalna aktywnosc pouprawiac, zdrowo na swiezym powietrzu sie pobawic a nie zalegac przed kompem to musza ryja drzec a potem ze sie pokolenie komputerowe zrobilo spytaj w urzedzie miasta lub jakiegos policjanta jak dla mnie na logike to nie jest karalne to nie jest dewastacja mienia a dziewczynkom wytlumacz, ze pan policjant pozwolil i zeb sie typem nie przejmowaly

dddddddddddddddddddd staram się to olać :) szkoda nerwów! na głupotę nie ma lekarstwa niestety :/

to zadzwoncoie po policje ok ??? zobaczycie jak zareaguja... tak samo nie chcecie aby wam psy staly na chodnikach, trawnikach i co ?? nico.. bo i tak to robia, nawet nei tylko te z wlascicielami ale i bez a wy ne przesadzajcie " bo ja nei chce miec chodnikow brudnych " to pozmywaj i tyle.. i sie nie czepiaj.. matko, a sciany moze ma autorka takie gdzie dzieci moga mazac, a potem se zmywa nei slyszalas o takch ???

Przecież nie mówię że dzieci maja siedzieć w domu. Ale na pewno nie mają przeszkadzać innym i bawić sie powinny na przeznaczonym do tego miejscu, którym nie jest chodnik. Skoro na osiedlu nie ma placu zabaw, to znaczy że rodzice mają swoje dzieci daleko gdzieś i tylko potrafią sie pyszczyć na kafe a w prawdziwym życiu nawet pyska na zebraniu nie otworzą bo sie wstydzą :p

Gość jakie absurdy???
a jaka to roznica czy chodnik, czy np autobus, budynek rządowy itp dlaczego tam nie maluje? niektorym moga sie malowidła twojej corki nie podobac. no jak by to wyglądało jak np przyjezdza jakas delegacja do polski a tam wszystkie bloki, chodniki, autobusy pomalowane kreda. no kurde.. to jest tak oczywiste, ze tego typu malowanie jest prawnie zabronione, ze aż dziw bierze, ze tego nie potrafisz zrozumieć :/

a jak zadzwonia po policje to niech dzwonia, na pewno ukarana nie bedziesz za to ze dzieci se bawia.. .. a smienszy mnei to jak potem baby gadaja ze komputer to tylko gry ze tam strzejalaja , ucza sie zlych rzeczy a za rysowanie kwiatkow domkow dra mordy, nudzi im sie na starosc i tyle...;p

taa delegacja przyjedzie a tam autobusy pomalowane kreda .. niezla jestes ;p

do :jakie absurdy??? to zasadnicza różnica! moje dziecko wie,że nie można rysować po ścianach a tym bardziej po czyjejś prywatnej własności, chodnik jest wspólny, ja tez mam do niego jakieś prawo!

Gość
a za niesprzatanie po psach grozi mandat wiec wescie sie laskawie schylcie ksiezniczki i wlozcie kupe do worka albo niech wam pieski do doniczek sraja albo w kuwete

Gość hahahhahaha co za...
"I nawet głupia kredą nie można porysować jak się okazuje, bo zaraz z paragrafami na ciebie naskakują:/" WTF? ty sie dobrze czujesz? co mnie obchodzi twoj blok, twoja corka i twoje kredy. rob sobie co chcesz. zadałaś w pierwszym poscie PYTANIE "czy to jest legalne?" to ci ludzie odpowiadają, bo sama żeś się o to ZAPYTAŁA, daja ci te paragrafy zebyś miała 100% pewnosci. a ty na nas z ryjem, ze sie czepiamy i na ciebie naskakujemy z paragrafami. to po co się o to pytałaś? kobieto w tobie za grosz kultury! jak ci ktos udzielił odpowiedzi na zadane pytanie to powinnas podziekować :/ no i też powinnaś uszanować zdanie innych. tobie sie podobaja malowidla, innym nie i ikazdy ma prawo do wlasnego zdania! bo ktos nie jest taki jak ty to od razu fochy strzelasz. i ty o zgrozo jestes matka..

Gość
racja chodnik jest wspolny a rysowanie po chodniku KREDA ktora ZMYWA SIE po pierwszym deszczu to co innego niz sprejowanie budynkow

Aniołku, rozczaruję Cię! W "prawdziwym" życiu tez potrafię się odezwać, jeśli wiem, że mam rację to o tym mówię!

różnica jest taka, ze zeby zmyć krede wystarczy woda, a zeby zmyć spray potrzebna jest farba zeby to zamalować. różnica jedynie jest w kosztach. taka w zasadzie. oraz jedno jak i drugie podlega karze. o czym tu dyskutować? idzcie bojkotowac tych co wymyslili takie prawo, a nie kogos za to ze was o tym poinformował i ciebie mamusko byc moze ustrzegł od placenia kary.

ja tez ;d chętne bym pogadała z ta baba co sie wydziera :D

To dlaczego nie załatwisz prawdziwego placu zabaw dla dziecka, z prawdziwym miejscem do rysunków skoro taka jestes wygadana??? Przecież chodnik służy do chodzenia i dziecko tamuje ruch i przeszkadza jeśli tam przesiaduje.

do hahahhahaha co za... jak cie to nie obchodzi to po co się odzywasz? nie tobie oceniać jaką jestem matką! nie obchodzi mnie twoje zdanie, więc już więcej do mnie nie pisz!

dziecko tamuje ruch a za nim kooooooooooooorkiii.. hahahha

mysle ze w glebi duszy przyznajecie nam racje ze przesadzacie tylko wam glupio sie teraz do tego przyznac :D:D

no to powodzenia czekaj na policje, ktora ma obowiazek sie stosowac do wytycznych, anie do wlasnego albo twojego widzimisie. maja obowiazek znac co wolno a czego nie i jak ktos prawo lamie maja karać.

hahahhahaha co za... jeśli ci tak bardzo zależy na podziękowaniach to prosze bardzo : serdecznie dziękuję ci za uświadomienia mnie! przyjęłam to do wiadomości, co nie oznacza, że to akceptuję!

zadowolona/ ny?

Aniołku za to Ty masz wyobraźni aż za dużo...

ty jestes raczej nie wychowana aniolku za obrazanie autorki.. dzieci tez wyzywaj za to.. swqadczy to o tobie

"do :jakie absurdy??? to zasadnicza różnica! moje dziecko wie,że nie można rysować po ścianach a tym bardziej po czyjejś prywatnej własności, chodnik jest wspólny, ja tez mam do niego jakieś prawo! " masz prawo korzystać z niego zgodnie z przeznaczeniem :o chodnik nie jest przeznaczony do rysowania. uwazasz ze w miejscu publicznym wszystko jest dozwolone i ty masz prawo robić z tym co chcesz? tu sie mylisz moja droga. ale droga wolna, idz niech po autobusach publicznych tez kreda koloruje. jaka jest roznica wdlg prawa miedzy komunikacja publiczna, a publicznym chodnikiem? zadna!

smiac mi se z was chce, dajcie to do "uwagi" na pewno sie tym zajma w taki sam powazny sposob, jak malowanie grafiti, niszczenia autobusow, bo dzieci trzeba za to skarcic i zalozyc sprawe... bo to takie wazne i uciazliwe dla swiata malowanie chodnikow kreda ze szok.. no pomyslcie czy to naprawde takie straszne ?? tak sczzerze.. przecez nic sie zlego nie dzieje hehe

Za to moi sąsiedzi nie muszą sie na mnie skarżyć ani wyzywać na moje moje dziecko :) i teraz pomyślcie sobie co by było gdyby każdy cos sobie wymyśił że będzie robił bo mu sie tak podoba :p ja np uwielbiam słuchać metalu wiec go sobie puszczę na głos bo skoro muszę oglądać cudze bazgroły to ktoś moze posłuchać mojej muzy :p babcia obok puści sobie radio Maryja bo wolno, a dziadzio z góry będzie puszczał bąki akurat pod Twoimi drzwiami bo nie ma na to paragrafu :D

uwazasz ze w miejscu publicznym wszystko jest dozwolone i ty masz prawo robić z tym co chcesz? tu sie mylisz moja droga. nie uważam, że wszystko jest dozwolone! moje dziecko nie załatwia się na chodniku tylko na nim rysuje! i jakoś innym sąsiadom to nie przeszkadzało nigdy i nie przeszkadza!