Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająąąąca

Czy na wschodzie Polski jest tak nowoczesnie, jak na zachodzie?

Polecane posty

Gość tatiana 234
jest podobnie , nie ma większych różnic typu ,że ludzie mówią gwarą , są miasta , duże sklepy , galerie itd, ale na zachodzie w miastach jest bardziej nowocześnie większe miasta, galerie ,kina . I mimo wszytsko ludzie w pewnych regionach na wschodzie maja trochę inną mentalność,ale aż tak bardzo nie rzuca się to w oczy4

pytająca nie odchodź! jeszcze nie skończyłam się śmiać... i pamiętaj, żeby do nas nie przyjeżdżać, bo jak przekroczysz wschód to są radary wykrywające debili i robią z nich miazgę :P

Gość jsahsjkjhkdjak
Zaraz "zakamuflowana opcja niemiecka" . Co ja poradzę że ja jestem u siebie , a wy że tak powiem yyy u mnie :)

Gość tatiana 234
na wschodzie jest biedniej niestety po prostu . i to jest zauważalne ludzie np na podlasiu często mówią co myślą ,nawet czasem są przez to niegrzeczni to zauwazyłam ludzie z podkarpacia są troszke bardziej prości w zachowaniu niż Ci z zachodu , mniej jest modnie ubranych dziewczyn np ludzie z zachodu natomiast są troche bardziej powściągliwi ,a Ci z większych miast typu Warszawa często czują się lepsi tylko dlatego ,że pochodzą z takiego miasta Takie są moje obserwacje ,a byłam i na wschodzie Polski i na zachodzie

Gość xxxxxxxyzzzzzzzzzzz
Hmmm ,ale generalnie dziewczyny ze wschodu są ładniejsze:) Najbrzydsze chyba ze śląska choć wiadomo są wyjątki ale to chyba nie przypadek bo deny koło granic się mieszaja..

Gość boshe to prawda!
Myślała, że se jaja robicie! Właśnie przyjechałam do babci na dwa tygodnie. Tatko mnie zawiuzł. Podjeżdrzamy pod jakiś kurnik a to dom babci. Tu nie ma prondu! Łazienki nie ma, w moim pokoju miska. Babcia się chwali, że specjalnie dla mnie od koleżanki z drugiej wsi porzyczyła. Łużko z jakiś desek i pościel sianem wypchana :O i takie coś dziwnego stoi, babcia mówi że to lampa i bym za dużo nie świeciła bo nafta droga :O Kurfa co to jest ta nafta?! Jak zobaczyła mojego lapka to powiedziała by go chować i jej wstydu pżed ludźmi tym dziełem szatana nie robić :O i żeby nikt nie zobaczył jak pisze bo to wstyd większy nirz noszenie okularów :O Dobrze że nie wie że soczewki nosze. A i jeszcze powiedziała że jak mi się 'dupcyć zachce to bym se łorola z głowy wybiła bo to nie po krześcijansku a nam z zachodu to tylko łorol w głowie' o co jej kurfa chodziło :O Chyba się powieszę! Nie wytrzymam w tej dziczy!! To jakiś szusty świat!!! 😭 I bateria w lapku niedługo padnie 😭

Gość nie_mogę_ile_błędów
poproś babcie, żeby od lokalnego proboszcza pożyczyła dla ciebie słownik ortograficzny. Przez dwa tygodnie może poznasz pisownie najbardziej powszednich wyrazów.

Gość niestetyyyyy
wschód jest gorzej rozwinięty niż zachód i do tego nie mam wątpliwości...