Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hej mam pytanie

Wyrabiał ktoś z was ostatnio dowód osobisty albo wznawiał?

Polecane posty

Gość Hej mam pytanie

Wyrabiał ktoś z was ostatnio dowód osobisty albo wznawiał? Czy nadal się za nie płaci 30 zł, czy teraz są za darmo? W necie jest mnóstwo sprzecznych informacji z niepewnych źródeł więc wolę zapytać kogoś kto składał teraz osobiście wniosek

Gość bukaaa
Ja wyrabiałam. Jest za darmo, nawet się upewniałam w okienku, bo trudno było mi uwierzyć, ze cokolwiek dają za darmo.

Gość Hej mam pytanie
Dzięki. No właśnie moje zdziwienie jest podobnie wielkie jak twoje. Nie mogę uwierzyć jeśli widzę w necie że coś jest zwolnione z opłaty. :) Dziękuję.

Gość Hej mam pytanie
(Strona MSWiA niby powinna w detalu przedstawiać sprawę, a jednak o zwolnieniu z opłaty ani śladu, także dobrze że ktoś odpisał bazując na własnym doświadczeniu.) Dzięki raz jeszcze i miłego dnia. 🖐️

Gość szuukaaająca
w tamtym roku jak wymienialam bylo już za darmo, tylko za prawa jazdy trzeba zapłacić 80 zł ja do tej pory ich nie wymieniłam :P

Ja wyrabiałam i nie płaci sie nic, za 2 tygodnie mam do odbioru :). A wymieniałam, ponieważ zmienił mi sie stały adres zameldowania.

Gość jshdbfbhsbhdb
Wyrabiałam dowód w marcu tego roku i jest za darmo, niby dwa tyg. każą czekać, ale ja po tygodniu już odebrałam, a prawko płaci się 84 zł.

Gość bukaaa
Czeka się do miesiąca, ale w moim przypadku po 2 tygodniach i jednym dniu pojawił się komunikat, że dowód do odbioru :)