Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba12latka

Moja mama mówi że jestem gruba !!

Polecane posty

Gość Gruba12latka

A jak coś zjem to krzyczy na mnie i mówi ze niedługo będę wielkim grubym grubasem i wcale nie mówi tego w żartach! Pomocy:) Moja waga to 52kg z wzrost 155cm wiem że jestem gruba i mam nadwagę więc co mam robić?

Gość Przejdź na dietę
Przejdź na dietę i jedz mniej albo wybierz taką, gdzie możesz jeść ile chcesz ale tylko określony pokarm.

Gość sassssssssssssssssss
52kg i 12lat to b.dużo i do tego 155cm! 55kg to nawet osoba która ma 170cm i jest dorosła może ważyć, wtedy jest szczupła! chyba z 10kg masz za dużo! 5kg to na pewno! zalezy tez jakie masz wymiary

Gość juuuuuuujuu
masz dobra wage

Poproś mamę by ci pomogła a nie krytykowała. Jedz wszystko ale w mniejszych ilościach, możesz czasem odmówić sobie czegoś słodkiego. I polecam więcej ruchu :)

Gość Ale za nimm
Ale za nim zaczniesz, pamiętaj że nawet jako puszysta jesteś ładna. Staraj się o siebie dbać, potem dodaj do tego dietę i chudnij zdrowo!

Mój brat, który ma tez 12 lat też wazy podobnie jak ty przy mniej więcej takim wzroście :) i zawsze w domu sobie z niego żartujemy :) nie no, faktycznie, masz nadwagę, chłopcu jeszcze mozna wybaczyc, ale dziewczynka nieładnie wyglada jak jest gruba.

Przejdz na dietę, zmien nawyki ;) bo pozniej bedzie Ci jeszcze ciężej zgubić kg :classic_cool:

Gość taka draka nijaka
Do autorki: wspolczuje Ci mamy dzieciaku..

BSA --> trochę kultury "Na takie teksty to mi ciśnienie podskakuje" --> oj, przepraszam, skąd miałam wiedizeć :D 12latko --> Masz lekką nadwagę, podkreślam - lekką. Powiedz mamie, że smuci Cię że w ten sposób do Ciebei mówi i że chciałabyś by Cię wspierała :) Żadnych super diet. Więcej rozsądku :) nie opychac się i jeść wszystko :) i ruch, ruch i jeszcze raz ruch :)

Gość Markata.
BSA - na mnie takie gadki jak matka autorki nie dzialaly a powodowaly ze ze smutku i braku pomocy,akceptacji, wysmiemania zaczelam wiecej zrec i dzis walcze z otyloscia. Brakowalo mi jej wsparcia. Bylam malym smarkiem,matka zamiast nauczyc zdrowo zyc,wyciagac na jakis areobik to gotowala same tluste rzeczy i jedyna rozrywka to tv, a potem glupie docinki ze jestem gruba itp.

BSA --> dziewczyna ma 12 lat i jak pisze Markata potrzebuje wsparcia a nie docinków. Porównanie z alkoholizmem jets nie na miejscu.

Gość karrolinka
Ty to mas zjeszcze dobrze moja maam to mów że jestem gruba aważe 39kg??????????? bende jej robiła na zlosć i wiem że większość z was powie że nie nie rób tak bo będziesz za gruba będziesz żałowała..... blablabla wiem co robie. Uważm że grube też może być piękne fak wszystkim których ogarneła mania odchudzania

Dieta w tym wieku to głupota. ;/ Po prostu więcej ruchu, biegaj, pływaj. Sport to zdrowie. :) Poza tym akurat nie dość, że głupota, to jakie trudne do zrealizowania. Sama dietę próbowałam, niestety moja silna wolna jest za słaba. Waże 55 kg a wzrost ok 177. :) Ale jeżeli jesteś zdeterminowana to polecam diete Ducana. Czy jakoś tak. Inaczej zwana dieta białkowa.

autorko nie przejmuj się, jak będziesz się zdrowo odżywiać, wyrośniesz z nadwagi. na pewno też urośniesz jeszcze parę centymetrów. ale zadbać o zdrową dietę i sport warto już teraz :)