Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natua

Do pijacych kawe - uzaleznienie

Polecane posty

Gość natua

czy pijecie kawe codziennie?? Zauwazylam, ze odczuwam potrzebe parzenia sobie kawy kazdego dnia, a jak tego nie zrobie, to chodze pobudzona albo niedobudzona przez caly dzien. Kofeina jednak uzaleznia:O Macie tak samo?

Gość Kafeteryjna schiza weekendowa;
Kawę piję 2 razy dziennie jedną rani i jedną popołudniu to standard:)

Gość Skoro już się zaczęła
Nie mam pojęcia. Piję bo lubię i dopóki nie rzucam się na ulicy na człowieka który niesie w torbie paczkę kawy to chyba jest ok:)

Gość Kafeteryjna schiza weekendowa;
*rano, nosz korwaaa😡

Gość natua
Piję bo lubię No to sprobuj przez tydzien nie pic kawy, a przekonasz sie czy tylko lubisz kawe czy to juz male uzaleznienie:P Dziwne, bo przez 26 lat zycia pilam kawe sporadycznie, a teraz codziennie.

ja pije 3 na początku pilam jedną potem dwie i od roku prawie trzy i mam nadzieje ze na tylu sie skonczy;P

Gość natua
5 kaw? Niezle, ja jeszcze nie jestem na takim etapie:D

No rozpuszczalna to jednak co innego niz taka z "gruntem". Ale nie wyobrażam sobie żebym chociaż 1-2 nie wypiła w ciągu dnia.

Ja widzę po sobie tylko coś takiego, że po jakimś czasie słabnie działanie kawy na mój organizm, nie pobudza mnie tak jakbym chciała.

Im wiecej kawy tym słabsze jej działąnie. Na mnie działa tylko ta pierwsza poranna. Potem to juz mój organizm nie reaguje.

Gość natua
Po rozpuszczalnych jest mi niedobrze, szczegolnie tych drobnomielonych, dodaja tam srodki antywzbrylajace, ktore nie za bardzo dzialaja na zoladek. Ja rozwazam kupno ekspresu cisnieniowego, ale boje sie, ze wtedy zacznie sie picie kawy na calego:D

Jak już pić kawkę to porządnie zaparzoną i aromatyczną:) Kupuj express.

Ja jestem uzalezniona. Na urlopie nie udalo mi sie kupic kawy w niedziele -caly dzien spedzony na plazy- i gdzies okolo 16 tak mnie bolala glowa ze jak wracalam do domu to myslalam ze sie rozplacze. Teraz mam tak ze jezeli do 12 nie wypije kawy to bol glowy utrzymuje sie caly dzien- nawet jezeli potem wypije ze 3 kubki. Teraz wypijam rano w pracy ok. 8 i jest ok. Nastepna o 12 razem z lunchem i jak dojade do domu ok 18. Wszystkie bez mleka i cukru. A jezeli wypije juz po 21 to zamiast mnie pobudzic- usypia mnie :-D