Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umre zaraz z bolu :(

Zapalenie ucha. Okropny ból!!! POMOZCIE

Polecane posty

Gość anwika

ja mojemu synowi w nocy przykladalam cieply oklad.przy uchu.. i tylko to mu pomagalo :/

Gość Jowita

Ja w nocy pojechałam do apteki po Fonix, myślę że dzięki temu spokojnie wytrzymałam do wizyty u laryngologa. Nic się dalej nie rozwinęło i nie musiałam brać antybiotyku. 

Gość kosma

Jowitka, dla mnie to obowiązkowy produkt, podczas każdego wyjazdu szkoleniowego nad morzem. Czasem potrafi nieźle przewiać i jak się w porę nie zareaguje z uchem może być naprawdę marnie. 

Gość Roka

Ciepłe okłady pomagają, wiem sama po sobie. Ale jak, chcesz mieć pewność, że nie skończy się na antybiotyku lepiej faktycznie kupić lek taki jak np. fonix. Nie ma co ryzykować, że z ucha będzie się sączyło.

Gość omega

ile dni używałyście, żeby była pewność, że już po wszystkim ?

Gość Roka

To jest sprawa indywidualna. Ja brałam włącznie pięć dni ale jeśli człowiek ma dylemat lepiej pytać lekarza. 

Gość agrol

z wakacji przywiozłam oprócz fajnych wspomnień ucho pływaka. chyba mi się tam dostała brudna woda, w sensie do prawego ucha. bardzo mnie bolało i swędziało jednoczesnie, a dodatkowo wydobywała się z niego wydzielina. lekarz dał mi krople lix, które szybko mi pomogły, także już po wakacjach zostąły tylko fajne wspomnienia bez bólu ucha.

Gość baaara

Przy problemach z uchem tez używałam kropli lix. Szybko łagodzily ból, ucho sie odtykało i też samo opakowanie poręczne i łatwe w stosowaniu. Często po noszeniu słuchawek uszy mnie bolały i właśnie dlatego te krople kupiłam, przydają się.

Gość Adrianna

A te krople są tez dla dzieci, bo moja 5 letnia córka już któryś raz ma problem z uszami a zaraz jedziemy na wakacje, wiec na pewno się to powtórzy, wiec może stosowaliscie je tez u swoich maluchów?

Gość Natalia

ból ucha to jeden wielki koszmar! Niestety bardzo często chorowałam na zapalenie ucha, i ten pulsujący wewnętrzny ból to jakaś masakra. Okazało się, że u mnie pomimo regularnegi czyszczenia uszu, woskowina mi się głęboko w uchu środkowym odkładała, powodując tzw "odleżyny", które objawiały się stanem zapalnym. Jakieś pór roku temu dopiero lekarz zalecił mi stosowanie profilaktyczne kropelek do uszu lix, które mają w sobie glicerol, który tą woskowinie rozpuszcza i dodatkowo dawkę lidokainy, która działą przecibolowo i przeciwzapalnie. Na razie odpukać od tamtego czasu jak je stosuje regularnie, to nic mi się nie dzieje. Może warto je wypróbować, nie kosztują one dużo a może przywrócą Ci spokój i bezbolenosć 🙂

Gość Natalia

a może wypróbuj najpierw kropelki do uszu lix? Może ten ból ucha jest spowodowany zalegającą woskowiną uszną w głębi ucha. Te kropelki mają w sobie glicerol, który tą widzieline powinien rozpuścić, a jeśli nawet nie pomoże od razu to ma też lidokainę, która działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, więc u mnie działa miejscowo od razu. 

Gość WistoX

O! Ja właśnie jestem osobą, której nie dalej niż wczoraj te krople pomogły :) Tzn. miałam zapalenie ucha, chyba po basenie mnie przewiało. Starałam się przykładać ciepłe okłady, ale za wiele to nie dawało... naromiast krople lix pomogły mi pozbyć się zalegającej wody w uchu i bakterii, a infekcja minęła.

Gość Patka

Dziewczyny mnie przy infekcji ucho zazwyczaj dosyć mocno boli i biorę przeciwbólowca. Czy jak zakroplę ucho, to Lix sobie całkowicie poradzi z bólem i nic więcej nie trzeba stosować? Czy jednak coś bierzecie?

Gość wrekacja

ja przy zapaleniu ucha nie brałam już nic przeciwbólowego, bo krople lix na tyle złagodziły ból, że już niczego więcje nie potrzebowałam. ale teraz, nauczona doświadczeniem, nie czyszczę uszu patyczkiem, tylko profilaktycznie lixem.

Gość zasda

jak często ten lix do higieny uszu używasz? Kupilam kiedyś te krople na ból ucha, a że jak do tej pory nie wraca to potem nie używalam,  w sumie nie pomyślałam o takim zstosowaniu, pomoże na zaleganie woskowiny?

Gość Fimo

Są w aptece krople bez recepty, które nazywają się lix i one pomagają pozbyć się bólu ucha, który oczywiście jest jednym z towarzyszy infekcji. Nieprzyjemnych towarzyszy 😛 Krople łagodzą ból i wypłukują woskowinę lub zalegającą w uchu wodę.

Gość Sabina

a czy te całe krople Lix można te stosować u małych dzieci? bo mój syn notorycznie skarży się na ból ucha i tak pomyślałam, że jakbym zaczęła mu aplikować te krople profilaktycznie to by coś to dało

Gość czeterka

Krople lix można stosować u maluchów od 6 miesiąca życia, ja swojemu dziecku trochę starszemu zakraplałam, działa bardzo dobrze, a teraz na jesieni to nie trudno o przewianie i ból ucha, a zanim się dostaniesz się do lekarz to też nie jest tak proste, my lix stosowaliśmy na zapalenie ucha, ale teraz już tymi kroplami czyścimy uszy, zrezygnowaliśmy w ogóle z patyczków. 

Gość gelima

mnie przewiało i chyba z tego bólu zwariuję 😞

Gość samarytanka

Kup sobie ten lix jak dziewczyny mówią, bardzo skuteczne są te krople i jedyne jakie się da kupić bez recepty. Ta pogoda to potrafi dać w kość, u nas mocno wieje a ja nie lubię nosić czapki i niestety uszy zaraz zaczynają boleć, chyba pora się do czapki przekonać.