Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Zmina mleka po 6. miesiącu - poradźcie

Polecane posty

Mój synek jest na mm od 4.tygodnia życia. Pije Enfamil Premium 1 (od 1 - do 6. miesiąca). Niedługo skończy 6 miesięcy, więc teoretycznei powinien przejść na Enfamil Premium 2 (od 6 do 12 mies.). Czy mam mu po prostu zacząć dawać to mleko następne, czy najpierw trzeba to skonsultować z pediatrą? Będę poza miejscem mojego zamieszkania jeszcze przez półtora miesiąca, więc do mojej pediatry w tym czasie nei mam dostępu. Jeśli mogę mu dawać następne mleko, to jak to robiłyście - czy od razu z dnia na dzień podać nowe mleko, czy np. przygotowywać posiłki z dodatkiem obu mlek na początku - z przewagą "jedynki", a potem z przewagą "dwójki" aż się dojdzie do 100% "dwójki"?

Gość kawoszek
Hej , moja mała wczoraj skonczyla 6 mc. Od tygodnia wprowadzam jej 2 tylko , że bebiko, i robię tak , że jednego dnia do każdej porcji mleka 1 daję jedną łyżkę 2, następnego dnia daję już 2 łyzki i tak aż dojdę do samej 2. małej nic nie jest, kupki takie same:) Zresztą tak pisze na kazdym opakowaniu 2

nie musisz iśc do pediatry bo i po co jesli chcesz nadla byc na tym mleku Enfamil tylko na 2 to zrób tak pierwszego dnia daj np 5 miarek Enfalilu 1 i 1 miarke Enfalilu 2 drugiego dnia daj 4 miarku E.1 i 2 miarki E.2 i tak dalej jak chcesz to przejść możesz na inne mleko np na Bebiko czy Bebilon, ja polecam te dwa, choć wybrałam ostatecznie bebiko bo jest prawie o połowe tańszy

Dzięki, dziewczyny.Zrobię tak, jak piszecie. Zostanę jednak na Enfamilu, bo zakładam, ze jak do tej pory pił Enfamil 1 do pewnie "dwójka" ma zbliżony smak (no, jakoś współgra z jedynką), więc mam nadzieję, że maly to zaakceptuje. Płacę za Enfamil 400 g 23 zł więc myślę, że ujdzie. Teraz mi starcza 1 opakowanie na 3,5 dnia, ale mały je właściwie tylko to (zaczęłam mu wprowadzać Humanę, jabłko i papkę zz marchwi i ziemniaka, ale je tego mało, więc nie stanowi to jeszcze pełnego posiłku).

Gość mamama26
ja coprawda na nutramigenie mlekozastępczym ale pediatra powiedział żeby nie mieszać mlek a podawać najpierw raz dziennie mleko 2 - potem dwa razy dziennie i tak dojść do tego żeby każde mleko bylo 2

Mój syn ma 6 m-cy od trzech dni, a od dwóch tygodni podaję dwójkę. Skończył jedynkę, otwarłam dwójkę i podaję. Lekarz mówił że nie miesza się mlek ani nie stosuje wahadłowo1/2/1 tylko podać dwójkę tej samej firmy i jest wszystko ok.