Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celulitka

Celulit - jakie kroki podjac by go zmnieszyc ?

Polecane posty

Gość Celulitka

Jak w temacie.Rozwiniecie: 1.Dieta czego nie jesc, co jesc. 2.Woda, jaka pic, czy moze byc owocowa ? A moze zielona herbata ? 3.Cwiczenia, jakie, na czym, jakie cw. rozciagajace, jak powinien wygladac trening. 4.Kosmetyki, jakie pomagaja, skladniki ktore pomagaja, olejki, balsamy, kremy, oliwki ? 5.Peelingi - kawowy, czy z tubki ? Dzieki !

ja Ci proponuje przede wszystkim ćwiczenia i masaże, znajdziesz tego kupę w internecie

Gość Masażysta dyskretny
Witaj Jeśli chcesz mogę Ci zaproponować masaże antycellulitowe. Zostaw maila do siebie to sie odezwe

Gość dnoooo
ruszyć du pę i mózgu zacząć używać - google nie boli

Gość Celulitka
Wiekszosc odpowiedzi na poziomie polskiego internetu. Jakbym chciala w google to bym sobie w google wklepala. I zalezy mi raczej na odpowiedziach osob, ktore na prawde maja cos do powiedzenia. Kogos doswiadczonego, a nie bezmozgich ludzi, ktorym zalezy tylko na pojechaniu po kims, dla podniesienia wlasnego ego. W googlach konkretow nie ma tak na prawde, kazdy pisze ze dieta, ze ruch ze cos tam... o czym wiem bardzo dobrze. A tu chcialam zebrac inne, dodatkowe informacje.

Gość nastepna naiwna
inne niż dieta i ruch? rusz głową :O Możesz sobie kremy wklepywać i pić herbatkę, ale TYLKO DIETA I RUCH pomogą naprawdę. Jeżeli szukasz cudownych środkówi i herbatek, to trafiłąś na dobre forum, ale jeżeli chcesz się faktycznie pozbyć cellulitu, to zacznij używać mózgu i nie licz na proste rozwiązania. Wyrzuć nabiał z diety, wprowadź ćwiczenia siłowe z obciążeniem.

ja znam magiczny krem, bez wysiłku pozbędziesz się problemu i bez diety :P wystarczy posmarować się raz w tygodniu

a tak serio to na tej stronce znajdziesz fajne ćwiczenia: www.fitappy2.eu na dolne partie ciała które z pewnością Ci pomogą

U mnie problem przestał istnieć po wakacjach spędzonych nad morzem: codziennie pływałam w dość chłodnej wodzie. Myslę, że to działanie fal i temperatury. Nigdy nie stosowałam specjalnej diety ani kosmetyków. Robię sobie piling kawowy, bo skóra po nim jest gładka i aksamitna w dotyku:) Zieloną herbatę pijam głównie wiosną/latem-wychładza i w zimie mi jakoś nie smakuje. Piję dużo wody (i gazowanej i niegazowanej). Jem "wszystko" w rozsądnych ilościach. Biegam pięć razy w tygodniu. Sporo jeżdzę rowerem i często pływam. Nie wierzę w cudowne środki.

warto też przeanalizować swoją dietę, to też źrodło cellulity, warto ograniczyć sól i produkty z konserwantami (nie tylko ze względu na cellulit), to pomoże zmniejszyć występowanie.

Gość Celulitka
do nastepna naiwna - przeczytaj najpierw tresc tematu, pozniej sie wypowiadaj. Nie jestem naiwna - jak przeczytasz ze zrozumieniem to moze zmienisz troche ton wypowiedzi. z reszta, temat zamkniety.

Gość rorp
byłam na falach radiowych :) zobaczyny, oczywiśvcie robie też inne rzeczy ćwiczę, masuję itp. ale niestety cellulit mam :) i podejrzewam, że zawsze bedę miała, ale sie nie poddaję. Nie jestem juz najmłodsza (zbliżam sie do 40-tki). Właściwie ćwiczę od zawsze i cellulit jest lekko widoczny jak stoję na górnej i wewnętrznej cześci ud. Nie jest źle biorąc pod uwage fakt, ze urodziła 2 dzieci.

Gość Bake Rolls 7 Days
Dziewczyny - mam cellulit. Posiadam orbitreka ale z racji tego,że jestem szczupła nie chciałam na nim ćwiczyć by nie schudnąć jeszcze bardziej. Teraz doszłam do wniosku, że jednak wolę być szczuplejsza ale mieć ładną skórę. Jak ćwiczyć by ujędrnić skórę i pozbyć się choć trochę cellulitu - na dużym czy na małym obciązeniu? Na małym z tego co wiem chudnie się. Na dużym wyrabia mięśnie. Które wybrać podczas walki z cellulitem?

musisz zakladac po raz koolejny ten sam temat? wpisz cellulit i wyskoczy ci na forum tysiace tematow. Przede wszystkim przestan cie ludzic ze krem ci cos pomoze, trzeba ruszyc tylek i uprawiac sport - i to kilka razy w tygodniu.

Gość Bake Rolls 7 Days
Wiele kobiet chwali sobie masaż gąbką SYRENA. Ja zauważyłam, że skóra po takim masażu jest naprawdę cudownie gładka.. niestety mam skłonności do pękających naczynek więc przyniosło mi to więcej strat niż pożytku. Bo pajączków już nie zlikwiduję :( Peelingi również z tego względu odpadają. A więc pozostaje ruch i dieta.

Gość cellulit to cholerna zmora
Sam krem na pewno nie zlikwiduje cellulitu. Ja uwazam ze to masaz pomaga wiecej anizeli ten krem. Na kazdym opakowaniu pisze ze nalezy masowac skore aby krem sie wchlonal. Ja uwazam ze wlasnie ten masaz zdziala wiecej anizeli krem.

Gość sassssssssssssssssss
ja sie masuje, a nadal go mam, ale mniejszy

Gość zespółempiro
widocznie źle się masujesz pomaga 10 max 15 zabiegów w zależności od stopnia czym i jak robisz masaże pozdrawiam masażysta

Gość sassssssssssssssssss
masuje sie relax&tone po ok.15min na nogę tzn udo i pośladek

Gość zespółempiro
nie tylko czas jest ważny ale również technika wykonywania zabiegu i częstotliwość w razie pytań gg3464013 lub mail jurekmasaz@interia.pl pozdrawiam masażysta

Gość dzięki niej wiem
ćwicz codziennie miniumum pół godziny ogranicz węglowodany i tłuszcze, pij wodę mineralną masuj ciało tyle powinno wystarczyć, pod warunkiem że te zmiany wprowadzisz już na stałe a nie w ramach kampanii antycelulitowej która potrwa 2 tygodnie

Gość Bake Rolls 7 Days
To jak z tym ćwiczeniem.. największe obciążenie czy najmniejsze? Problem jest taki,że jestem szczupła i nie chciałabym schudnąć jeszcze bardziej. Ale jednak wolę mieć ładne nogi nawet jeśli mają być chude, niż mieć cellulit.

Gość dzięki niej wiem
jesli masz szczupłe nogi możesz ćwiczyć z obciążeniem, to wzomcni mieśnie osoby które są masywne raczej powinny ćwiczyć szybko i na minimalnym obciążeniu by nie powiększać masy mięśniowej

Gość no proszę Was!
No i proszę, z jednego topiku dowiedziałam się, ze, w celu walki z cellulitem, powinnam zrezygnować z białka oraz ograniczyć węglowodany i tłuszcze.... Wartościowe.

Gość icoteradwd
no bardzo wartościowe :O wprowadź to w życie, a za 2 miechy twój cellulit powiększy się, z nabrzuchu zbierze się tłuszcz. Chcesz walczyć z cellulitem? Ogranicz nabiał max do 150 g, jedz minimum 100 g białka dziennie, ok 60 g tłuszczów dziennie, węglowodany tylko złożone. Chcesz więcej: przeczytaj http://www.sfd.pl/Ladies_SFD-f403.html

Gość Nina023
Ja zapisałam się na Aqua Aerobic na Basenie Mosir Gdańsk Chełm do Pani Yvetty z Argonaut :) Ocena na 6.0 z dużym "+" Ćwiczę aqua aerobic od czterech miesięcy... Właśnie czegoś takiego szukałam, może aqua aerobic w końcu rozwiąże mój problem z nadwaga,pomyślałam - Po urodzeniu drugiego dziecka znacznie przybrałam na wadze, ale nie to było najgorsze. Moje ciało bardzo się zmieniło; miałam brzydkie rozstępy, cellulit. Chciałam mieć znowu gładką, jędrną skórę bez konieczności poddawania się kosztownym zabiegom. Zwykły fitness wydawał mi się nudny, co innego aerobic w wodzie! Na pierwsze zajęcia szłam jednak pełna wątpliwości, ale wszystkie rozwiały się tuż po wejściu do wody. Po 4o minutach ćwiczeń czułam się fantastycznie! Aqua aerobic to same zalety- przyjemna woda, fajni ludzie, a jeśli chodzi o ćwiczenia to instruktorka dba, by zawsze działo się coś nowego. Ale przede wszystkim jestem zadowolona z efektów, jakie dał wodny trening- cellulit wyparował, a moje ciało nabrało jędrności! Jestem zauroczona i zachwycona Aqua... http://www.argonaut.gda.pl/aquaaerobic/aquaa erobic.php Zajęcia u Pani Ywetty są MEGA SUPER , no porostu ZJAWISKOWE u zajwiskowej Pani Ywetty. PS. Fakt , trudno się dostać na zajęcia do Pani Yvetty Dobroczek , ale warto, a jak już się dostałam to pilnuję swoich miejsc , chodzę trzy razy w tygodniu z koleżanką , razem jeździmy samochodem raz ja swoim , raz ona swoim. A tak na marginesie podziwiamy figurę Pani Ywetty , a jak dowiedziałam się ,że ma syna 18 letniego to z koleżanką usiadłyśmy i oniemiałyśmy . No , Aquaerobic to jest to my też schudniemy . Polecam Panią Ywettę. Na zajęciach super ćwiczenia , przy bardzo dobrze dobranej MUZIE. Warto obejrzeć FILM z ZAJĘĆ AQUA AEROBICU prowadzonego przez Panią Yvettkę , który można znaleść na stronie http://www.argonaut.gda.pl/index.php#start

Gość jaka ładna reklama
hehe

Gość Marianna 043
Polecam basen u Argonautów Gdańsk moje opinie o pływaniu :) Ćwiczenia na aqua aerobicu u Pani Yvetty z ARGONAUT okazały się być bardzo pomocne w leczeniu bólów kręgosłupa jakie mi dolegały. Najlepszym jednak sposobem na ukojenie mojego bólu, okazało się - pływanie. Już po kilku dniach chodzenia na basen poczułem wielką ulgę. Pływanie żabką, pomogło mi, dostałem jednak informacje od Pana Tomka, że w większości przypadków nie jest ono jednak wskazane, ze względu na dużą lordotyzację kręgosłupa. Lepsze są kraul i stylem grzbietowym/na plecach. Należny w tym miejscu zaznaczyć, iż samo przebywanie w wodzie ma dobroczynny wpływ na nasz kręgosłup, a jednocześnie sprawia, że czujemy się wypoczęci i zrelaksowani. Polecam także, korzystanie z tzw. biczy wodnych na Pływalni Politechniki Gdańskiej. Regularne chodzenie na basen jest bardzo ważne przy leczeniu bólów kręgosłupa, ponieważ efekty odczuwalne są niemalże już po kilku wizytach (praca z fizjoterapeutą zaczyna przynosić pożądane efekty dopiero po jakimś czasie :/)Dziś, kiedy czuję się już znacznie lepiej wciąż profilaktycznie chodzę na basen do ARGONAUTÓW. http://www.argonaut.gda.pl/Plywalnia_Kryta_Basen_Plywacki_KRYTY_Plywalnia_w_Gdansku.php

Gość aha ii ach
kończ z tą namolną reklamą!!!! reklamowac też trzeba umiec, niestety. Lepiej by było gdybyś napisała np. "prowadzę tam zajecia, oferuję to, to i to. Można się spodziewać takich i takich rezultatów." A tak, to jest żalłosne...............