Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola parapara

Od 4dni dziecko ma kleszcza pod kolankiem, jak go wyjąć?

Polecane posty

Gość hihihahah
NIKT Z WAS TLUMOKI NIE NAPISAL POPRAWNIE NAZWY CHOROBY.... OBSERWUJE TOPIK I AZ MAM OCHOTE KRZYCZEC BORRRRRRRELIOZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1BORRRRRRRELIOZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość to ja Cię wyprowadzę z błędu
hihihahah oj, oj czytaj dokładnie! złośliwacholera napisała o 18:09 boRelioza

Gość złośliwacholera
hihihahah Słabo u Ciebie ze wzrokiem. Chyba ci się jad na oczy rzucił... Dwukrotnie napisałam poprawnie słowo BORELIOZA...:p I nie widzę najmniejszego powodu do wyzywania kogokolwiek od tłumoków Mimo przekręcenia nazwy wszyscy zainteresowani wiedzą o co chodzi...:)

Gość to ja Cię wyprowadzę z błędu
hihihahah gwoli ścisłości: tłumoki, a nie TLUMOKI nie napisał, a nie NIE NAPISAL itd..... słownik j. polskiego by Ci się przydał... Jak chcesz kogoś pouczać to najpierw sama musisz świecić przykładem...

Gość fikus owo1
do to ja Cię wyprowadzę z błędu hehe taka tępa jestes ze jak napisala L to bidulko nie potrafisz sie domyslec ze chodzi o Ł? ojojoj powiedz... gdzie sie takie tLumoki lęgną? :D :D

Gość luna1972
Gdy człowiek się denerwuje lub chce szybko odpisać ,nie zwraca uwagi na pisownię:0 Ludzie inteligentni będą wiedzieli o co chodzi-a tacy którzy nie wiedzą co napisać będą się czepiać-niestety:(

Gość luna1972
Prawdazawszeciezaboli:) Nie muszę zakładać Topika. Znalazłam dokładnie ten sam problem_niestety nikt jej nie odpisuje-a ja też jestem ciekawa:( Sytuacja prawie identyczna,nawet wiek podobny,ale Ona ma gorzej,bo ja już nie muszę Go oglądać ,a Ona niestety musi:( Tytuł: Czy dam radę? Czy jestem normalna? Dyskusja ogólna.Odpowiedz na te pytanie. Pozdrawiam:) Wejdź ja tam jestem-niestety autorka nic nie pisze-chyba nie wierzy że ktoś może Jej pomóc:(

Gość gość
Jest wiele przyrządów do usuwania kleszczy i bym zastosowała któryś z nich: http://pulapkiwaptece.pl/2017/04/14/czym-wyjac-kleszcza/ Nie wolno smarować kleszcza masłem, benzyną lub alkoholem. Kleszcze mają otwory oddechowe na odwłoku, więc jeżeli czymś go posmarujemy, to zaczyna się dusić i „wymiotuje” ślinę oraz bakteryjną zawartość swojego przewodu pokarmowego do krwiobiegu człowieka. Po wyjęciu kleszcza przez następne tygodnie obserwować dziecko, czy nie pojawi się rumień albo objawy grypopodobne: gorączka, ból głowy, kaszel, bóle stawów.