Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola parapara

Od 4dni dziecko ma kleszcza pod kolankiem, jak go wyjąć?

Polecane posty

Gość luna1972
Ok ,może i jestem przewrażliwiona:) Ale Ty umiesz wyciągać kleszcze! Natomiast autorka-nawet nie wie co robić. Po za tym wiem do czego prowadzi kleszcz u człowieka dorosłego-a co dopiero u dziecka!

Gość luna1972
Witaj Prawda Zawsze Cie Zaboli:) A ja jak widzę komentarze typu : Dobra ok-to mi się nie dobrze robi. Nie masz dzieci?

Gość złośliwacholera
Prawda jest taka, że jeśli ten kleszcz jest zainfekowany boreliozą, to-po 4 dniach- przeniósł już ja na dziecko. Jednak w tej chwili niemożliwe jest potwierdzenie tego, lub wykluczenie...:o Trzeba czekać i obserwować miejsce po kleszczu. Na pocieszenie dodam, że tylko 5% kleszczy zainfekowane jest tym paskudztwem. Pozostałe 95%-niczym nie grozi.:)

Gość JJ
Nie rozumiem twojego podejscia. Pujdziesz do lekarza po wyciczce czy moze dopiero jak sie dziecko zapalenia opon mozgowych nabawi? Z kleszczami nie ma zartow.

ale zawsze jest 5 % , i pech czasami i ja moze spotkac , z reszta trzeba byc chorym zeby czekac 4 dni i siagac po rady na forum , matka pownna byc odpowiedzialna ..widzialam bardzo duzo zachorowan na bolerioze pracowalam w szpitalu , i uwierzcie mi kazdy lekarz krzyczal na matke bo wlasnie najczesniej przyjezdzaly po paru dniach bo to tylko kleszcz..

Gość luna1972
Dobra ok. Ty jesteś albo tępa,albo głupia. Szkoda czasu na kogoś tak wrednego jak Ty. Jak Ci tak nie dobrze to nie czytaj.

Gość moja ciotka w tym roku
dostala od kleszcz boleriozy i nawet nie miała rumienia, a objawów ma całą masę, bierze antybiotyki, ale bardzo xle się czuje.

Gość tomszowianka
pincetą jezuuu ludzie, na to się mówi pęseta

Gość złośliwacholera
Nie wiem, czy to mojego podejścia nie rozumiesz, czy autorki? :o Ja-przyznam szczerze- nie rozumiem podejścia autorki. 4 dni hodować na dziecku kleszcza??????????? To się natychmiast wyciąga!

Gość luna1972
złośliwacholera. Do kogo piszesz?

Gość złośliwacholera
Do JJ, ale doczytałam, że JJ nie pisał do mnie, tylko do autorki...;D

Gość luna1972
Prawda zawsze Cie Zaboli. Dzięki:) Ja zauważyłam tutaj więcej odpowiedzialnych mam. Mam nadzieję że takich przypadków jak autorka i Dobra ok jest mniej:(

zlosliwacholera ---->Kochana prawda jest taka ze duza wiekszosc matek nie potrafi wyjac kleszcza , ja pracujac w szpitalu wolalabym to dac specjaliscie tym bardziej ze chodzi o dziecko, straszny widok jak dzieci cierpia majac to cholerstwo

Luna1972 , ja pracowalam na szpitalu klinicznym dla dzieci i powiem ci ze widzialam pare przypadkow dzieci z ta choroba , rozmawialam z matkami , to byla krotka odpowiedz : a bo myslalam ze sam odpadnie , a bo kiedys sama mialam i nic mi nie bylo , a bo zle usunelam... Czesto te dzieci sa duze madrzejsze niz matki , a cierpienie ich nie do opisania

Gość złośliwacholera
Nie ma większej różnicy, czy wyciągam kleszcza, czy upierdliwą drzazgę...:D No, ale nie wszystkie mamy muszą to umieć...

Pomijając te wszystkie choroby odkleszczowe (których też jako przewrażliwiona matka bardzo się boję), hodowanie kleszcza na własnym dziecku wydaje mi się obrzydliwe. Nie chciałabym zeby we mnie mieszkał jakiś robak- dzieciaka też jak najszybciej starałam się od problemu uwolnić

Gość złośliwacholera
I w tym się, chyba, wszystkie zgadzamy...

Gość luna1972
Prawda Zawsze Cie Zaboli:) Niestety ,nieodpowiedzialnych rodziców jest masa-tumult. Niektórzy wychowani samopas,innymi nie miał kto pokierować( bo np: rodzice nie mieli czasu). Teraz to wychodzi. Ale mną nikt nigdy nie kierował,od początku wszystkie decyzję musiałam i nadal muszę podejmować sama. Ale jest coś takiego jak intuicja , są książki, internet-teraz jest łatwiej:) A Tak po za tym ... Prawda Zawsze Cie Zaboli...nie rozwiązałam mojego problemu-nadal niestety.... Na szczęście On o tym nie wie. Nadal jestem wierna:) Wiesz o czym pisze:)

Gość luna1972
Prawda Zawsze Cie Zaboli. Może otworzyć topik z tematem ,który mnie męczy? Jak myślisz ? Proszę innych również o opinie.

Gość kleszcz zazwyczaj odpada sam
po 2 dniach...

Gość luna1972
Prawda Zawsze Cie Zaboli Ale zmienię Nick.:)

Gość luna1972
Na pewno temat rozpoznasz:)

co za pojebana matka dziecku kleszcza zostawila-a tak na przyszlosc-kleszcz nie wchodzi glebiej,trzyma sie skory po objedzeniu się odczepia się często sam. bolerioza panuje a ta kur ma w dup...ze dziecko kleszcza ma ,szok

Gość luna1972
Prawda zawsze cie zaboli:) Nie dodałam-jeszcze:) Za dużo ludzi wokół")

Gość atytmetrika
a co to ta bolerioza cala?