Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy już wszystko stracone?

Czy już wszystko stracone?

Polecane posty

Gość czy już wszystko stracone?

Mam problemy ze znalezieniem pracy :( nie zdałem matury :( a wszyscy moi znajomi idą na studia. Zaocznie, dzienne, nie ważne ale idą. Już nie mam na nic sił, najchętniej skończyłbym ze sobą :( i teraz zastanawiam się co dalej? :( czy dac sobie jeszcze szanse i przystapic do matury za rok :( i pojsc na studia :( czy po prostu chodzic wszedzie gdzie sie da i szukac pracy :(

Chodz wszedzie i szukaj pracy mature zdasz za rok bierz wszystko co popadnie :) powodzenia ;)

niezdana matura to nie jest koniec swiata :) zapewniam :) wiesz ilu teraz bezrobotnych mgr??? o prace ciezko fakt ale jak ktos cierpliwy to znajdzie najwazniejsze nie zalamywac sie odpisuj na wszystkie ogloszenia wysylaj cv rozpusc wici wsrod rodziny znajomych przyjaciol ;)

Gość czy juz wszystko stracone?
Studium. Tylko nie wiem jaki kierunek, najlepiej byloby jakies jednoroczne. Tylko nawet nie wiem jakie. Myslalem o dwuletnim techniku farmacji ale nie wiem czy dam rade, zawsze bylem kiepski z przedmiotow scislych a tam pewnie jest duzo chemii i biologii. Praca w aptece wydaje sie fajna ale zas lekarze pisza jak kura pazurem i trzeba sie domyslac co tam jest napisane. Tego sie boje.

Gość bananowa jane
Problemy ze znalezieniem pracy kazdy z nas miewal, to nie koniec swiata, trzeba szukac do skutku. To, ze nie zdales matury to nic takiego ostatnimi czasy wielu ludziom sie to zdarzylo, wg mnie matma to porazka . Za moich czasow nie byla przedmiotem obowiazkowym. Ja na twoim miejscu bym podeszla do matury za rok, a zeby nie tracic czasu skorzystalabym z 2 letniego studium, wybor kierunkow jest szeroki ( nauka zazwyczaj w co 2 weekend) , a w tygodniu mozna pracowac ;) pozdrawiam glowa do gory

A jakie masz zainteresowania?? Moze cos zwiazane z biurem podrozy moze z fizykoterapia no ale tu tez chemia biologia Moze cos z gastronomii?

Gość bananowa jane
technik farmacji to jakby nie bylo studium medyczne, z tego co mi wiadomo w tym przypadku zajecia nie odbywaja sie w weekendy tylko w tyg, przynajmniej tak jest w moim wojewodztwie. Moja siostra o tym myslala ale zrezygnowala, bo kolidowalo jej to z praca.

Gość czy juz wszystko stracone?
Fizykoterapia to raczej nie, cos zwiazanego z biurem podrozy. Nawet dobrze brzmi. A jest cos takiego jak policealne studium handlowe. To nawet nie matematyka jest taka ciezka jak fizyka czy chemia, biologia z tych przedmiotow scislych to jeszcze ujdzie.

Wiesz moze glupio to zabrzmi ale tak napisz sobie na kartce co chcialbys robc co Cie interesuje w czym jestes dobry Ja zaluje studiow nie pracuje w zawodzie chetnie poszlabym ( gdybym mogla cofnac czas ) do jakiejs dzkoly gastronomicznej Wiesz wiem ze chodzi o kaske ale moze sprobuj np wolontariatu a potem przystap do matury i idz na studia zwiazane z tymze wolontariatem bedziesz mial juz wpraawe nabierzesz doswiadczenia dyrekcja i pracownicy znac Cie beda