Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak bardzo bym chciała

Imię CECYLIA dla córeczki

Polecane posty

Piękne, dawne, w naszych czasach na pewno bardzo oryginalne imię. Proszę o opinie.

Gość czerwona malva
okropne :o lubię stare kobiece imiona ale to jest wyjątkowo brzydkie.

Gość mckzm
a nie lepiej Cepelia

Gość jola jabola
Jedyne zdrobnienie jakie mi przychodzi do głowy to Cesia. Oryginalne imię jak na obecne czasy, na pewno się nie powtórzy wśród rówieśników.

Zdrabnia się różnie - celka, celinka.

Gość mamutkowa
Celina to osobne imię.

Gość zdrobnienie to
Cecka alco Cycka hahah

Gość ...oo...
nie rob krzywdy dziecku bede mowic na nia cycolina

Celina to osobne imię, ale oba te imiona można zdrabniać: celinka (coś jak bartosz i bartłomiej)

Gość ładne a zdrobnienie to
Cecylka :) Normalne imię w dawniejszych czasach, ale teraz stare imiona wracają, a to jest bardzo ładne według mnie. Dałabym bez wahania.

Ech, niestety tak własnie myślała, że pojawią się głupie skojarzenia. Dziwne, że tylko w naszym kraju spotkałam się z takim postrzeganiem imion, wyśmiewaniem, przekręcaniem. Poznałam ludzi z naprawdę przedziwnymi imionami i nigdy poza Polską nie trafił się nikt, kto by się własnego imienia wstydził. Ciekawe skąd się to u nas bierze? A efektem są tysiące julek, kubusiów, kacperków i amelek. Szkoda.

Gość To Tobie sie ma podobac
I mezowi ,wiec nie pytaj sie na pustych forach ,tylko sami zdecydujcie..Wiadomo ile ludzi tyle gustow...!

Gość opinie opiniami
Za parę lat w ogóle nie będzie w ogóle problemu wyśmiewania się z imion - kto miałby się śmiać, zastępy Gracjanów, Dżesik, Brajanów, Nikodemów, Patrysiów? :)

Gość Cycka będa mówić
haha

Gość beznadziejna autorka
o wiele ładniejsze niz obesrana Julka, Majka, Zuzia, Wiktoria, Nikola, itp. Cecylia i Celina też ładnie!

Moja przyjaciółka ma na imię Cecylia :) fantastyczna babka, imię super mi się kojarzy. Przynajmniej nie kolejna Olivka, Julia, Zuzia czy Gabrysia :P

Gość klaudka16x
nie rob dziecku krzywdy, potem bedzie miala do ciebie pretensje ze je tak nazwalas, pomysl czy tobie by bylo milo jak by na ciebie cycka wolali w szkole, tak to niestety teraz jest ze wszyscy sie wysmiewaja z imion wiec lepiej tego dziecku oszczedzic, niech ma na imie kasia czy ania ale przynajmniej nikt jej nie bedzie wytykal palcami, lepiej miec oklepane. nie mowie ze to imie nie jest ladne, jest owszem ale samam mowilas ze sie dziwisz temu ze tylko w polsce tak sie nasmiewaja i nie mozesz tego zrozumiec, wez to pod uwage bo dziecko ponzie nie bedzie chcialo chodzic do szkoly. nie mowie tez ze trzeba przesadzac w druga strone tak jak dzesika czy brajanek bo to tez jest nie powazne,

Gość do lemi
Mam sąsiadkę Cecylię - mówią na nią Celina i kojarzy mi się z nią czyli kobietą flachą, wiecznie nagrzana , drze ryja na swojego męża - on nie pijący. I tylko słychać jak Celina się z okna drze na kogoś kto np. zaparkuje na jej placu. Jaja jak berety:D Mnie się źle kojarzy :)

Gość mnie.......też.......
bardzo ładne imię - moja ciocia ma tak na imię :) mnie się podoba

Gość lubiluki
Ladne, ale sama by raczej dala Celestyna.

Gość Znam jedną...
ma 26 lat...świetna dziewczyna....i nigdy nikt na nią Cycka nie mówił...A Cesia, jest też zdrobnieniem od Czesława. O wiele ładniejsze imię od imion typu: Nicola itp

Gość baba_z_gór
Miałam taką sąsiadkę, szykowna dziewczyna, piękna. Dzis jest po 40 -tce .Od dawna mówią jej : CELA

Gość sfa
dziewczynka klara albo cecylia

Gość jdsjkafjadhf
ja tu nie widzę na kafeterii braku tolerancji wobec imin takich jak Cecylia ale właśnie wobec imion typu Nikola, Julia, Amelia, Kacper itp. Tak was to boli, że te imiona podobają się wielu? ciągle czytam teksty typu "dobrze że nie kolejna Julka" co Was to obchodzi jak kto daje na imię swojemu dziecku??? a to że pytacie o zdanie na kafeterii znaczy że jesteście zakompleksieni i liczy się dla Was zdanie obcych.

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Ja mam sąsiadkę Cecylie imię piekne tylko. Celina jest alkoholiczką non stop drze się na swojego męża. Awanturnica, alkoholiczka tak mi się kojarzy Celina no i KUlt :D Celina

Gość kkkiiikkkaaa
Ja mam imię, które było baaardzo popularne jak sie urodziłam i efekt był taki, że w przedszkolu, szkole, na studiach i teraz w pracy jest mnóstwo innych kobiet o tym samym imieniu. W liceum w klasie na 30 osób było nas 5 dziewczyn o jednakowym imieniu. Niby pierdoła, ale na dłuższą mete męczące, bo jak ktos wołał, to odwracałyśmy się wszystkie. Nigdy nie było wiadomo, o kim ktos akurat mówi, itp. Tez komplikowanie dzieciom życia moim zdaniem.

Gość kokoszka123
a ja znam Cecylkę lat dwadzieśscia parę, śliczna dziewczyna, nie ma problemów z imieniem, nawet b adziej: zapada w pamięć. ale sama z siebie mówi, ze średnio z tym imieniem przy pierwszym spotkaniu zawsze ne wie czego ma się spodziewać, śmiechu czy wow!! a potem to luzk.

Gość katastroffffa
Cecylia czyta sie "orginalnie"Sesylia wiec nie wiem skad skojarzenia z cycami ,cycolina.Mentalnosc polakow!!!Imie ladne aczkolwiek bardzo stare.Przy wyborze niestety musisz wziasc pod uwage dzieci a raczej ich rodzicow bo to wlasnie oni siedzac na tym forum maja takie wlasnie dziwne skojarzenia.Nazwiesz dziecko Nikola to ci powiedza ,ze patologia,nazwiesz Cecylia to wyzwa od cyckow jak katarzyna to ci powiedza ,ze banalne i oklepane :/

Gość gość
jakie te imie jest ladne