Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bubabuba

3 latek- kreatywne zabawy plastyczne i nie tylko

Polecane posty

:) Witam wszystkie kreatywne mamy i zwracam się z prośba o radę. Przez jakieś 2 tygodnie będę się zajmować 3 latkiem. Znacie jakieś fajne zabawy rozwijające kreatywność? plastyczne lub inne wszystko jedno chce z nim fajnie i twórczo spędzić ten czas.

Pomóżcie doświadczone mamy! Tyle na tym forum ciumkania i biadolenia, napiszmy wreszcie coś pozytywnego i co się przyda komuś :)

Gość w tym wieku
świetnie dzieci bawia się np. ciastoliną, mozesz malować farbami pędzelkiem lub palcami, wycinać a dziecko będzie przyklejać, wszelkie kolorowanki itp. też się sprawdzą

Dzięki śliczne :) Mi nawet nie chodzi o techniki, to wiem, tylko o tematy i sposób wykonania, bo nie chce mówić "masz poklej sobie co chcesz" czy " masz maluj".

Gość taka.aga
Polecam "ABC trzylatka" - zapakowane w teczkę 4 książeczki z zadaniami plastycznymi - rysowanie, malowanie, wycinanie, klejenie itd. a wszystko ułożone tematycznie i porami roku, na końcu książeczek jest lista pytań i zadań, można porozmawiać z dzieckiem na różne tematy, zachęcając do opowiadania czy dyskusji koszt całości - ok. 50 zł można też osobno kupić każdą z cześci ..... mój trzylatek uwielbia ze mną śpiewać wydrukuj kilka tekstów piosenek dla dzieci i razem śpiewajcie zapewniam, że frajdę z tego będziecie mieć oboje:) Ty, bo przypomnisz sobie stare dobre czasy, a maluch bo czegoś się nauczy

Gość gość
Moja lubi grac w Memory:)uczy dzieciaka koncentracji i zapamietywania gdzie sa 2 takie Same obrazki:) polecam moja mala ma 3,5 i jest najlepsza w Grupie.

Gość gość
może jakieś ciekawe zajęcia ruchowe?

Gość gość
zajęcia plastyczne mają mnóstwo zalet, bo świetnie rozwijają dziecko i też nie nudzą, zobacz sobie jaki bogaty wybór artykułów plastycznych jest np. u http://www.plastyczne-lublin.pl/index.html można wymyślać bez końca tematykę takich zajęć

Gość pannabezmotta
Dużo pomysłów znalazłam na kraftownia.pl :)