Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia humanistyczne

Wszyscy ktorzy twierdza ze nie ma pracy dla humanistow sa w bledzie!!!!

Polecane posty

Ja skonczylem studia humanistyczne "Kulturoznawstwo" i jakos szybko znalazlem prace. Studiowalem zaocznie. W trakcie studiow nie pracowalem, po studiach dostalem prace w salonie play. I co wy na to?

Gość blablabla....
salon play, wow, gratuluje...

A czy to wstyd tam pracowac? Napewno bez studiow takiej pracy bym nie dostal.

Gość mój kolega nie ma matury
skończył samo liceum i pracuje w orange. Niczym mnie nie zaskoczyłeś.

Gość cokolwiekja
praca po studiach humanistycznych, wyliczanka wśród moich znajomych: transport transport windykacja - to jeszcze w porządku ale: sklep odzieżowy nic winobranie we francji szkoła językowa lodziarnia korepetycje salon orange to przesada, a tak pokończyły moje zadufane w sobie koleżaneczki z roku z piątkami w indexie :D

Gość a to ciekawe jest :)
ale macie nasrane we łbach, wiadomo, ze nie każdy znajdzie pracę w zawodzie ale to jak po każdym kierunku :o czepiliście się humanistów jak rzep psiej dupy :o

Gość musisz podac wiecej szczegolow
jak ktos cipa to i tuzin dyplomow mu nie pomze

Gość cokolwiekja
ja po humanistycznych - 4 języki obce, obrona pracy na piątkę - szukałam pracy przez 8 długich miesięcy, aż wreszcie zaryzykowałam i poszłam w transport. absolutnie nie żałuję, za dwa tygodnie dostaję awans :D jeżeli znalazłabym pracę w zawodzie - nauczycielka języków obcych - zarabiałabym mniej niż połowę tego, co teraz. dziękuję bardzo.

Ale ja nie studiowalem dlatego bo chcialem studiowac. Tak sie zlozylo, ze tak wypadalo :) wiec poszedlem na studia zaoczne(Kulturoznawstwo), skonczylem je. I roznioslem CV tam gdzie trzeba po jakims czasie odezwali sie do mnie z Playa i skorzystalem.

oj ale chodzi o pracę w zawodzie albo chociaż o pracę z której są " kokosy ". A w tym play to Ty zarabiasz tyle ile ja teraz pracując w wakacje i będąc świeżo po maturze ... to po co iść na studia w takim razie w ogóle skoro ma się takie ambicje. Wiadomo, od czegoś trzeba zacząć ale po gadać, że jest praca dla ludzi po humanie, jak taką może dostać KAŻDY.

No, jesli bym mial tylko srednie wyksztalcenie to pewnie bym takiej pracy nie dostal. Znajac zycie, bo teraz wszedzie sa wymagane studia.

Gość mój kolega nie ma matury
To dlaczego moj kolega nie majac matury dostal prace w salonie orange? On nawet do tej matury nie przystapil a zdawal ja w tym roku i pracuje w tym saloniku od czerwca tego roku. To jest absolutnie praca dla ludzi po srednim wyksztalceniu.

Gość cokolwiekja
NieLubieNiedziel ma rację, praca po studiach humanistycznych jest taka, jaką można dostać i bez studiów. bo chyba nikt, kto ma jakiekolwiek ambicje, nie pójdzie do pracy w zawodzie na pół etatu, w której będzie zarabiać 820zł netto miesięcznie. mi tyle proponowano jako nauczycielce języka francuskiego we wrześniu tamtego roku, śmiech na sali :D nie pracując w zawodzie, zarabiam ponad trzy razy więcej. i do mojej pracy wystarczą umiejętności i trochę wiedzy, nic więcej. studia humanistyczne rozwijają zainteresowania i pasje, ale w żaden sposób nie gwarantują pracy. chociaż nie, gwarantują, ale za psie pieniądze.

Gość oooooooooodd
a pfffffffff toś mnie rozbawił. Ja w wieku 18 lat w przerwie wakacyjnej (czyli nie mając nawet jeszcze sredniego i matury) pracowałam w erze. zaraz po maturze jak szukałam pracy to wolaboga. mialam ofert do wyboru do koloru - kfc, mc donald, pełno sklepów w galerii itp. oczywiscie za max 1200zł msc. wiec o czym ty w ogole mowisz??? :D

Gość i to jest praca twoich marzeń
kompletnie :D zero ambicji :D

Gość nncbncbnc
tylko ze wiesz w niemczech czy takiej holandii złapałabys taka prace po zwkłmym liceum bez studiów ( o zarobkach nie am co wspominac)

Gość no kurwaaaaa
Ja nie mam matury mam tylko liceum i również dostałem taką pracę. I co? Mam się tym chwalic na lewo i prawo że po liceum jest praca?