Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość oszczędna kobita

Mój PLAN OSZCZĘDZANIA pieniędzy...Zaczynam od września!!

Polecane posty

Gość gość
oszczędne wyjechały na urlopy wydac oszczędnosci he he...wyczytałam gdzies na forum,ze jak wrzuci się codziennie 5 zeta do skarbonki to w sam raz na wakacje się uzbiera,dzisiaj kupiłam puchę taką ze nie mozna jej otworzyći juz pierwsze piąteczki tam powędrowały bo wrzucam ja i mąż,za rok powinno być około 3 tysiące,na puszce napisałam wakacje 2015 narazie jest leciutka ale po roku to juz leciutka nie będzie

Gość gość
wejdz na bloga www.czasnaoszczednosci.pl polecam

Gość miss chill out
hej dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :D kurcze myślałam, że topik umarł ! Życie trochę zweryfikowało mój plan oszczędzania, bo miałam mieć teraz 40 000 a mam 27 :/ ciągle mam ten dylemat, czy żyć fajnie i pozwolić sobie na to i owo czy oszczędzać, bo potem zostanę z ręką w nocniku... Mam 26 lat, zarabiam jakieś 2 800 na rękę (niedługo będą 4 stówki więcej, bo dostałam awans), mieszkanie kosztuje mnie 800 zł (wynajmujemy z chłopakiem), 600 zł przelewam na konto, reszta idzie na jedzenie i jakieś przyjemności... pewnie dałoby się to jakoś ukrócić, ale w tym roku byłam na dwóch weselach, trzeba było jakąś sukmanę z tej okazji kupić a w tym miesiącu kupiłam nowe okulary - 1100 zł, ale mam jakąś dziwną szczurzą twarz i żadne inne mi nie pasowały :/ z kolei teraz we wrześniu koleżanka ze studiów robi weselicho i stwierdziłam, że nie idę, bo mamy sporadyczny kontakt, a gdybym się wybrała, to cały miesiąc pod znakiem biedy :/ moja mama ma urodziny i wolę jej coś kupić. Ostatnio odkryłam zakupy tesco online (wersja dla bogatych to alma24, ale nie wiem, czy wnoszą do kuchni ;)) bardzo mi się to podoba, bo ceny jak w sklepie, a można oszczędzić dużo czasu, no i jak ktoś nie ma auta to kupić hurtowo :) W ogóle to widzę, że tu same fajne dziewczyny :) Wszystkie takie do rany przyłóż:) Miłego weekendu i powodzenia w oszczędzaniu! :D

Gość gość
Czy warto odkladsc chociaz jakies grosze, jak sie ma krefyty do splacenia?w tym mies odlozylam az 30zl...

Gość gość
jezeli mialabys te 30zl przeznaczyc na jakies gowno, typu papierosy czy piwo, to jasne, ze tak. Lepiej miec po roku te 360zl wiecej na koncie niz nie miec nic

Gość gość
Postanowilam ze kazdego wplywu na moje konto od razu odkladam 10 zl.

Gość gość
hej dziewczyny, jutro akurat 1 wrzesnia i ja mam taki plan, zeby wiecej oszczędzać. Zastanawiam się nad zmiana dostawcy prądu, możecie polecić jakieś spółki? bo ja wiem tylko o dwóch: PGE i Novum.

Gość gość
W oszczędzaniu kluczowe jest zapisywanie wydatków, tylko wtedy wiemy na co idą nam pieniądze i możemy stwierdzić na co wydajemy niepotrzebnie albo za dużo.... fajna strona o oszczędzaniu: www.finansedomowe.blog.pl

Gość gość
czy ten topik jeszcze zyje?oszczędna dusigroszka gdzie jestescie?juz nie zbieracie?chcę do was dolączyc

Gość dusigroszszka
jestem :) i nadal oszczedzam :)

Gość malaandzia
DUSIGROSZKA naprawdę?bardzo się cieszę,wiesz ja miałam takie swoje forum ale nie wiem jakim cudem jest usunięte,naczytałam się u was ze ho ho...

Gość malaandzia
Powiedz z perspektywy czasu teraz łatwiej ci oszczędzać?ja oszczędzam od lipca tamtego roku,wiem,ze duzo wywalałas na ubrania buty itp,u mnie tez taki problem był piszę był bo jak narazie staram się ograniczać z zakupami choc róznie wychodzi

Gość wichry nad wichrami
Ja mam 29 lat. Zarobiłem w swoim życiu z oszczędzania 90 000 zl. Kupiłem Male mieszkanko w małym miasteczku i je wyremontowałem. To bylo ok 2 lata temu Obecnie mam 65000 zl swoje mieszkanko. Przez Rosje zamroziły mi sie dochody i zamiast ok 6k na miesiąc s teraz mam 0zł na miesiąc. Wiec musze ciągnąć z oszczędności

Gość dusigroszszsz
malaandzia :) wiem o Twoim topiku, podczytywalam go ale chyba zostal usunięty :(. Niestety ciuchy to nadal moja slabosc najwieksza.Ciezko mi zrezygnowac z okazji i wyprzedazy. Ale czasem tlumacze sobie ze mam malo przyjemnosci w zyciu i chociaz to mi sie nalezy. .. jak u Ciebie,z finansami i zelazna dyscyplina?

Gość dusigroszszka
tak, systematycznie od pierwszej wyplaty :) mniej, wiecej ale zawsze cos. Ciuchy to niestety moja zmora. A o Twoim topiku wiem- bo sama czesto podczytywalam, tyle ze chyba ostatnio zostal usuniety? jak tam sytuacja finansowa? systematycznosc i samozaparcie sa?

Gość dusigroszszka
moje posty sie nie dodaja

Gość gość
super wichry, a mieszkasz sam czy z zona, dziecmi?

Gość malaandzia
Tak topik został usunięty,nie wiem dlaczego,szkoda bo zył i fajne dziewczyny tam pisały,dużo od nich się nauczyłam,nawet jak mnie nie było 2 mce w kraju to dziewczyny pisały.Ja narazie część kasy wplacilam na oszczędnosciowe mam konto w bgz optima,planuję do konca tego roku uskladać dużą kwotę,jak będzie zobaczymy...Wiesz we wrześniu szło mi to całe oszczędzanie super,jak wróciłam z zagranicy idzie gorzej wiadomo dlatego,ze ta gotówka mnie kusi i korci ech..Ja potrafię wydawac pieniądze nawet nie wychodząc z domu dzisiaj popełniłam totalną gafę i dobrze,ze w porę się ockłam bo dalej bym na tym allegro sobie klikała,dostałam na imieniny kasiorę i miałam kupić perfum z avonu na allegro,miałam kupić dwa bo staram się zaoszczędzic na wysyłce a akurat te perfumy lubię no i kupiłam dwa i jeszcze inne dwa i tak oto,nie wychodząc z domu z konta 130 zł pofrunęło...a miało pofrunąc tylko 60 zl.Ze mną to jest tak,ze ktoś musi mieć na mnie wpływ,na moim topiku dziewczyny dawały mi tę siłę potrafiłam opierac się zakupowemu szalenstwu,he he od paru dni topiku nie ma i nie ma mnie kto ratować,dlatego Was szukałam usilnie.Naprawdę strasznie cieszę się,ze jesteś dusigroszka bo jak czytałam twoje wpisy to jakbym o sobie czytała

Gość dusigroszszka
cieszę się, małaandzia :). mam 28 lat i chyba powoli dojrzewam do oszczedzania, widz jak trzeba sie nazasuwac na kazda zlotowke :)... musimy sie wspierac i dzielic doswiadczeniami :)

Gość malaandzia
Ja mam 32 lata,byłam w galerii kupić prezent dla znajomej oprócz prezentu parę gadżetów mi znowu w oko wpadlo aj ciężko ciężko najlepiej to wogóle nie wchodzić do sklepów...Widziałam w ccc kozaki super w przecenie minus 70 procent były tak tanie,ze prawie się na nie rzuciłam ale niestety nie było mojego rozmiaru

Gość dusigroszszka
malaandzia- zawsze jest jeszcze allegro.........:P

Gość malaandzia
Od allegro muszę trzymac się daleko ha ha,wczoraj wieczorem dowiedzialam się ze wpadnie mi dodatkowy grosz w tym tygodniu,wplacę to od razu na oszczednosciowe,zeby nie korciło...Dzisiaj przejrzałam co mam w łazience i chyba jednak jeszcze nie umiem oszczędzać,po kilka szamponów,odzywek,tuszy,fluidów a przeciez miałam zuzywac do konca,to samo tyczy się jedzenia w lodówce 2 paczki krokietów nie tknięte po terminie,serek wiejski po terminie,2 jogurty nie zjedzone koniec teraz zacisnę pasa jeszcze bardziej.Latem tak dobrze mi szło a teraz się rozpuściłam na nowo...

Gość dusigroszszka
jak idzie, malaandzia? nie upadlas, mam nadzieje?

Gość malaandzia
Dzisiaj dostałam perfumki,dwa z nich to zamienniki nie doczytałam w aukcji ,nie przypominają wogóle moich ulubionych,te drugie dwa są super.Wpłaciłam pieniądze na oszczędnościowe,wczoraj i dziś nie wydałam nawet złotówki z portfela bo nigdzie nie wychodziłam.Chleb kupił mąż ja jutro zrobię zakupy na weekend zawsze trochę więcej kupuję jedzenia,jutro chcę zrobić sałatkę to i do sklepu trzeba iść,pójdę z listą w ręku żeby nie wydać znow na pierdoły

Gość malaandzia
Ale zbieg okoliczności zauważyłaś?prawie w tej samej chwili dodałysmy swoje wpisy he he

Gość malaandzia
Systematycznie staram się napełniać moją skarbonkę codziennie cos do niej wpada,czasem nie dużo ale zawsze coś,a tak wogóle to ja uwielbiam skarbonki,teraz mam taką niebieską swinkę,wczesniej miałam puszkę ale tamta juz otwarta a kasa z niej jest na koncie,a Ty jak tam nie szalejesz na wyprzedażach?

Gość dusigroszszka
telepatia ;) obie myslalysmy w tym samym momencie o pieniadzach :D przykra sprawa z perfumkami.... kaska wyrzucona w bloto.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować