Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytac nie zaszkodzi :)

do latajacych samolotem tylko z bagazem podrecznym

Polecane posty

Mam pytanko. Latam liniami Ryanair. Biore tylko bagaz podreczny z uwagi na to, ze wybieram sie tylko na tydzien do PL. Czy moge wlozyc do podrecznej torby parasol (dzieciecy), prostownice do wlosow i perfum (50ml) bez obawy, ze kaza mi te przedmioty zostawic? Do tej pory nie bralam ich, bo sie balam. Jak to bylo u Was? Czytalam regulamin linii, ale nic nie bylo na temat tych przedmiotow w sumie. Ale boje sie, ze kaza mi je wyjac i nie bede mogla ich przewiezc.

Gość ggu
wg mnie nie powinnas miec problemow

No, moze nie powinnam miec problemu, ale wole sie upewnic i zapytac kogos, kto w/w rzeczy przewozil :)

Ja czytalam, ze niby perfum przewiezc w podrecznym mozna, taki do 100ml pojemnosci, ale slyszalam, ze zalezy kiedy-czasem sie czepiaja :(

Gość kasia taka jedna
co to jest perfum?

Gość a dlaczego nie można
przecież to nie broń palna

mozesz to wszystko zabrac ale perfum moga kazac ci wyjac i wsadzic do specjalnej plastikowej torebki ktore sa dostepne na kazdym lotnisku za funta lub 50 p.mnie sie kiedys udalo przemycic plyn 50 ml.

Gość ggu
jak sie moga czepiac skoro oficjalnie na stronie ryanaira jest informacja, ze mozna miec plyny do 100ml? (zdaje sie do 5 pojemnikow). cos gdzies slyszeliscie czy ktos sie naprawde czepial?

No nie :)

Gość nhhygcggt
mi perfumy wyrzucili, nie ryzykuj :)

Gość ggu
wlasnie, ta plastikowa torebka jest potrzebna i powinno byc ok nie dezinformujcie ludzi :O

Gość ggu
nhhygcggt nie dodalas jakiej pojemnosci perfumy i kiedy to bylo, boze mam uczulenie na ludzka glupote

nikt nie dezinformuje ludzi. Co z tego, ze jest napisane, ze mozna miec plyny do 100 ml, skoro pytaja przy odprawie czy masz we walizce perfumy. Nie wymyslilam sobie tego.

Gość Kurdyjka :))
Ja często latam z podręcznym, z prostownicą i perfumami. Pamiętaj, że w to 1000ml wliczają też tusz do rzęs, czy fluid. Wszystkie kosmetyki musisz mieć w plastikowej torebce "dealerce", zazwyczaj są one do zakupienia na lotnisku.

Gość ggu
to ze spytali to nie znaczy, ze wyrzuca :O chcieli prawdopodobnie sprawdzic jaka mialas pojemnosc, bo zawsze znajda sie sieroty majace 200 ml w podrecznym

Gość ja skladalam wniosek w pazdzie
No mnie ostatnio pytali, czy mam w podrecznym kosmetyki. Kazali wyjac. Juz w domu zapakowalam w foliowa przezroczysta torebke-nie mialam jednak perfumu, tylko paste do zebow dla dziecka, blyszczyk, krem i tusz do rzes...

No ja kupuje w drogerii takie woreczki zaciskane i zawsze bralam tylko kosmetyki, typu krem, mascara, jakas pomadka-perfumu nie odwazylam sie wziac :( i od razu wyjmuje z bagazu i sobie jada na torbie na tasmie-ostatnio w sumie babka nawet nie spojrzala, co tam mam. A co z prostownica i parasolka?

mozna miec plyny do 100ml (lacznie 1000ml), ale musza one byc w specjalnych woreczkach zapinanych. kupisz te woreczki w tesco za grosze. nie mozesz wziac zadnych nozeyczek, zyletek. ja raz sie zabaralam do polski z podrecznym i zalowalam bo nie moglam duzo ze soba zabrac spowrotem.

Tylko na tydzien lece, to nawet ciuchow duzo nie wezme. Spowrotem-owszem-jakies wedlinki i sery tylko, wiec sie zmiesci-nie raz taqk robilam :) A ze lece we wrzesniu, nie wiadomo jaka pogoda bedzie, to chce dziecku parasolke zabrac-nie jezdzi w wozku a przeciez nie bede ciagle w domu siedziec w razie deszczu :)

Gość ukalelele
Hej często latalam samolotami i do niedawna pracowalam na islandzkim lotnisku wiem, ze perfumy mozesz miec spokojnie , kazdy plyn do 100ml, kosmetyki w woreczku strunowym.bardziej obawialabym sie o parasol ,a co do prostownicy na 100% ci nie powiem, bo jest w niej kabel , ktorym moglabys kogos zaatakowac ( celnicy tak do tego podchodza) :) na szkoleniach naoogladalam sie takich rzeczy, ze az ciezko w to uwierzyc. generalnie jest tak, ze jak celnik ma dobry humor to nawet nie zwroci uwagi na pewne rzeczy.

Gość ukalelele
dla pewnosci moze lepiej kup parasol dla dzieciatka w pl . jakby co to pisz ;)

ja czesto biore ladowarke ktora tez ma kabel i nic.parasol mozna wziac.

Ale przy laptopie tez jest kabel i przewiozlam bez problemu :) Parasolem tez moge kogos zaatakowac :D a perfumem prysnac komus w galy :D

Lece z dzieckiem, nie wim czemu mialabym byc pod obstrzalem celnikow :D

No i celnicy tu nie sa tacy, jak ci w PL, ktorzy sa strasznie niemili.

Gość olivia dunham
heh wlasnie matki z dziecmi sa swietnymi przemytnikami. Tez raz lecialam to sprawdzili mi bagaz nawet wykrywaczem narkotykow. Czemu? Bo nie spodobala im sie moja bizuteria:o A lecialam z rocznym dzieckiem:o Perfumy czasem wywalaja bo nie mozna miec latwopalnych sprayow.

olivia---Fringe? :D Perfum-niby latwopalny spray-a w regulaminie napisane, ze przewiezc mozna... No ja lecialam z dzieckiem-mialo kozaczki jesienne, przeszlo przez bramke i zadzwieczalo, to mi malego biedaka od stop do glow przeswietlili :D a kozaczki mialy baterie w podeszwie-przy chodzeniu migotalo kolorowe swiatelko :D