Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arleta Kowalska

Czy oceniacie ludzi po wyglądzie

Polecane posty

Gość Arleta Kowalska

?

Gość Arleta Kowalska
Ale czy też Twoje nastawienie do kogoś jest związane z Twoją oceną? Czy wypowiadasz się także do innych co na jego temat sądzisz tylko na podstawie oceny po wyglądzie? To pytanie kieruję też do innych.

Po wyglądzie można poznać, czy ktoś ma kasę, czy dba o siebie, ale wygląd nie świadczy o charakterze człowieka i jego inteligencji.

Gość nieeeeeeee
Jestem szkaradna i wolałabym, żeby oceniali to co mam w głowie, a nie moją twarz. Przynajmniej ja tak traktuję ludzi.

Gość Arleta Kowalska
nie chodzi mi o czyjś wygląd tylko o charakter.

Gość Maja1990
nie tylko

poniekad tak, ale ta moja ocena po wygladzie jest tak dla mnie, i nie przedstawiam jej w relacji z nowa osoba :)

Gość Arleta Kowalska
To znaczy że możesz komuś np. okazać że go nie lubisz tylko dlatego że uważasz iż posiada cechę która Ci się nie podoba?

Wiesz, jak do mnie do firmy przychodzi młoda dziewczyna w wieczorowym makijazu, kolczyki po ramiona, a na paznokciach poodpryskiwany lakier i przybrudzona odzięż, to wnioski jakby nasuwają się same

Gość frania be
jasne że oceniam - i wcale się tego nie wstydzę. i zazwyczaj pierwsze wrażenie jest prawidłowe. mam taką teorię, że w twarzach się odrysowuje charakter człowieka. i nie chodzi tu a takie klasyczne ujęcie piękno/brzydota. Bo twarze dobrych ludzi są zazwyczaj piękne - mimo, że mogą mieć pryszcze, zmarszczki czy zeza :) - jest w nich coś miłego.

Gość Arleta Kowalska
A to czy ktoś jest inteligentny też widzisz?

Gość tez uwazam ze z twarzy a sie w
wiele wyczytac i nie chdozi wlasnie o urode, ale coz... jakos mi sie to zawsze sprawdza

Gość tez uwazam ze z twarzy a sie w
mozna po spojrzeniu ocenic czy ktos jest bystry. Np. czasem widac u kogos taki przenikliwy, analizyjacy wzrok - moze niekoneicznie ten ktos rozwiaze zadanka matematyczne z testow do mensy, ale na pewno jest zyciowo inteligentny - nie da sie oszukac, umie kojarzyc fakty, jest sprytny itp. za to tępote baaaardzo łatwo dostrzec w tzw cielecym spojrzaniu :-) i wierzcie lub nie, w 95% mi sie to sprawdza - studiuje juz 3 kierunek (2 jednoczesnie skocnzylam i teraz jestem na dodatkowym 3cim) i poznaje mase ludzi, pracowalam w wielu miejscach i tez poznawalam mnostwo ludzi i teorie o twarzy prawie zawsze sie sprawdzaly