Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25bezrobotny

JAK W TYM KRAJU ZNALEŚĆ PRACE NO JAK ?

Polecane posty

Gość 25bezrobotny
niedługo będe musiał sprzedać auto bo lipa z kasą oczywiście urząd pracy daje super oferty wchodzą na portal z ogłoszeniami i dają numer, mówiąc żebym zadzwonił :(

Gość zapytajka z ciekawosci
a jak chodzic po tych miejscach jak pytac o co? dakad sie udac? czy do powaznej formy, warto wpasc z zapytaniem czy nie potrzebuja ludzi? czy nie ma sensu?

Gość stryjeczna siostra szwagra
pewnie ze warto, to wykazanie inicjatywy.

wiem, ale jak? moze ktos doradzic

Gość 25bezrobotny
mi to sie bardziej kojarzy z aktem desperacji, a nie z przejęciem inicjatywy...:(

nie wiem co zrobic, za samo cv nikt mnie nie zatrudni napewno

Gość jestem specjalista
ja pol roku szukalam. az wreszcie sie udalo, ale niestety musialam zmienic miejsce zamieszkania:( z duzego miasta->niewielkiego miasteczka

Gość 25bezrobotny
ja zaczynam żałować, że nie wyjechałem po maturze za granicę. Chciałem być ambitny skończyć studia jednocześnie pracując aby mieć doświadczenie. Po 4 latach skończyłem i co mam ? trudności ze znalezieniem jakiejkolwiek pracy już nie mówie, że chciałbym jakąś super, ale nie mam żadnej. Siedząc w angli na zmywaku 4 lata miałbym pewnie już własne mieszkanie, a tak skończyłem z ręką w nocniku :(

Gość co ty za glupoty nam wkrecasz
gdybyś miał doskonałe cv to praca byłaby od ręki! doskonałe cv zdarza się rzadko więc wybierają sposrod przecietniaków a Ty sie pewnie nawet do nich nie zaliczasz. Wybujałe ego i brak porządnego wykształcenia to Twój problem.Nie pasi? Jedź na ten zmywak i nie żal sie jak mięczak.

Gość 25bezrobotny
ciekawe ile ty masz lat i jaką masz prace ? wykształcenie mam wyższe matole wystarczy poczytać.

dzis wyslalam juz chyba z 20 cv

własnie widać :D o mnie sie nie martw, wykształcenie mam takie że pracę mam zawsze. ZAWSZE się ktoś odzywa,więc to z tobą jest coś nie tak - możesz się dumnie nazywać matołem ;)

i napewno musze zredukowac swoje cv

Gość 25bezrobotny
widzisz pewnych rzeczy nie rozumiesz napewno masz więcej niż 25 lat kiedyś było dużo łatwiej o prace i doświadczenie już nie mówiąc o mieszkaniach - były za 1/3 ceny tego co teraz. Ciekawe co robis zi ile zarabiasz ?

co ty za---- a co obisz ze zawsze masz prace? pytam z ciekawosci,moze sie przekwalifikuje

ukończone kierunki humanistyczne 🖐️ i wiek podobny, lat 28 :) zarabiam tyle że mi wystarczy,w kwestie zarobków nie bede wchodzila

Gość jeśli twój sposób nie działa
to musisz spróbować czegoś innego. Wiele zakładów umieszcza ogłoszenia o tym, że kogoś szuka wyłącznie na swojej stronie lub na forum branżowym w odpowiedniej zakładce (o ile jest) - takie poszukiwanie jest bardziej czasochłonne niż przejrzenie tylko jedengo serwisu z ofertami, ale skuteczniejsze.

Gość 25bezrobotny
kierunki humanistyczne są dla głąbów i każdy o tym wie hehe.

tez jestem po kierunkach hum. pamietaj bezrobotny ze ty nie jestes po hum a tez bezrobotny, takze wyluzuj

to samo można powiedzieć o ścisłych 🖐️ nawet z papierkiem zainteresowania nie wzbudzasz i wcale sie nie dziwie, inteligencja to ty nie grzeszysz :o żebyś chociaż mi w kilku % dorównał to już byłby jakiś sukces 🖐️

jesli twoj-- wiem, kiedys wlasnie przegladalam pewne firmowe strony i na to wpadlam, ale szczerze, to nie wiem jak szukac a taka mialam dobra prace, sama zrezygnowalam, czasem zalje, ale w sumie moze znajde cos nowego

jakos jestem po hum i zawsze mialam prace (mam tyle lat co ty) a teraz z mezem otwieram nawet wlasny interes, wiec nie uogolniaj

co ty za---jak wiec to robisz ze znajdujesz prace, pomijam kase,mi chodzi o zajecie bo ocipieje w domu

Gość łatwo zwalić winę na humana
a WIĘKSZOŚĆ osób z wykształceniem humanistycznym w Polsce pracuje: za małe pieniądze, często niezgodnie z wykształceniem, ale jednak większość jakąś pracę ma.

Gość 25bezrobotny
napisz ile zarabiałaś i co robiłaś bo to, że cie mąż utrzymywał to nic nadzwyczajnego nie osiągnełaś.

wystarczy mieć skonczony kierunek który wzbudza zainteresowanie ludzi czy nawet jest koniecznością, jestem pewna ze po gastronomiku czy fryzjerstwie byłaby praca 🖐️ bez dobrej głowy do interesów nie znajdziecie nic 🖐️

glowa do interesow, a szukanie pracy to rozne bajki moja droga

Gość kama nkamillaaa
Nieudacznik

ja szukałam pracy 9 miesięcy, dziennie wysyłałam kilkanaście cv, bez odzewu! 3 miesiące temu wysiadłam psychicznie, obłożyłam się książkami i napisałam porządne, profesjonalne cv, i udało się:) dziś dowiedziałam się, że zostałam przyjęta:) mała pensja a muszę się przeprowadzić, ale jakoś się utrzymam:) najważniejsze to od czegoś zacząć:)

teraz sie naprawde nie dziwie, ze nie masz pracy i zycze ci zebys nie mial. Ktos jest mily, chce ci pomoc a ty swoim zachowanie pokazujesz swe prawdziwe oblicze. Studiowalam w Niemczech i tutaj tez mieszkam, cale studia sie utrzymywalam sama i zawsze pracowalam, np. w ubezpieczalni i u prawnikow, zawsze interesowalam sie rekrutingiem, po studiach pracowalam krotko w firmie posredniczacej prace informatykom i innym specjalistom, a potem w kadrach personalnych w telewizji Pro7, zdobylam doswiadczenie i zwolnilam sie aby rozkrecic wlasne posrednictwo pracy mam 25 lat.