Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia1551

Studia pedagogiczne!

Polecane posty

szczerze.... :) zadne. pakuj walizkę i uciekaj z tego kraju. chyba ze masz dobre uklady wsrod znajomych czy rodziny, ktorzy pomoga znaleźć ci prace.

Ja już mam pracę zapewnioną w hotelu, ale szczerze mówiąc nie chciałabym tam pracować m.in. przez złą atmosferę i przede wszystkim dlatego, że za 8godzinne albo i nawet dłuższe zapieprzanie kelnerka dostanie marne 1 zł na msc, a recepcjonista 1,500... dlatego tez chciałam mieć jakiś inny kierunek w zanadrzu .

w 2005 roku tez tak myslalam..... stwierdzilam ze pedagogika opiek. -wych. z reska da mi wiele mozliwosci !! Owszem dala- na papierku. Po kierunku jaki ukonczylam moge naprawde duzoooo, ale pracy nie ma. kilka osob z mojego roku pracuje w zawodzi- kilka !!!! niektorzy robia podyplomowe w nadziei ze to cos zmieni. np. moja kolezanka logopedie- dzieki rodzicom, ktorzy oplacaja jej szkole bo pracowala przez 3 mc na pol etatu za 500zl z czego 300 zl na dojazdy :( ja nawet probowalam sie przekwalifikowac- administ. pubilczna!!! zaliczylam tylko I sem. i rzucilam wszystko !!! nie mam zamiaru wracac do tego kraju bez przyszlosci. dziewczyny 6 lat temu marzylam o pracy w zakladzie karnym albo areszcze sledczym tak jak wy teraz. duzo czasu spedzam na forum i wiele osob doradza zeby konczyc studia zaoczne i pracowac jednoczesnie- wiem ciezko, ale po skonczonych studiach bedziecie mialy jakies doswiadczenie. przepraszam za moj pesymizm :O

Hehe no tak medyycyna, szkoda tylko, że nie jestem w tym dobra. Jednak ta pedagogika mnie przekonuje powoli :) Ejj noo to musiałabym dopiero za rok napisać, bo teraz czeka mnie jeszcze szkoła ;) ale jak chcesz możemy się wymienić mailami :)

Quis leget haec? Nie musisz przepraszać, wszystkie Wasze rady są dla mnie bardzo ważne :) Mogę wiedzieć czym się zajmujesz za granicą? Też własnie myślałam o studiach zaocznych, bo wiem ze z kasą będzie cięzko, a tak to przynajmniej sobie zarobię i będę się rozwijać jako hotelarka...

Gość ejj noo
no ja tez za rok moge napisac o tym, bo tez w tym roku zaczynam ;) ale zaoczniee ;D

Aa no chyba, że tak, musiałam coś zle przeczytać :D a gdzie na studia się wybierasz? Wrocław? Czy jesteś z dalszych stron?

Gość ejj noo
ja na mazurach jestem ;D wiec daaaaleko ;) mam nadzieje ze cos wyjdzie z tymi studiami i sie nie zraze i Tobie tez tego zycze ;)

Noo to kaawał drogi ;) Ja też mam nadzieję, ze te studia wypalą. Dziękuję i wzajemnie!!!! :) Za rok dam znać jak mi idzie :D

Wczesne nauczanie języka daje duże szanse na pracę w zawodzie. Ale nie wiem, czy jest gdzieś wczesne nauczanie niemieckiego. Angielskiego jest.

Gość Steella
Quis leget haec? chyba nie jest aż tak źle?przepraszam nie czytałam całego wątku ani całości Twoich wypowiedzi ale ja też kończyłam pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą i nie narzekam w sumie na pracę...

Logistyka, fakt jest to kierunek przyszłościowy może, ale to mnie nie kreci, a nie chce załowac pózniej swojego wyboru...

Gość Oj zły wybór moja droga
wiem co mówię, jestem po pedagogice, pięknie brzmiącym kierunku edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z rewalidacją dzieci z niepełnosprawnością umysłową. W toku zapewniali nas, że bez problemu znajdziemy pracę bo mamy kwalifikacje by pracować w klasach 1-3, w przedszkolu i w ośrodkach dla osób niepełnosprawnych...i co się okazało po fakcie? Aby pracować w ośrodku trzeba by zrobić podyplomówkę z oligofrenopedagogiki, a w szkole i przedszkolu owszem, ale szanse na dzień dzisiejszy by się załapać bez znajomości są zerowe. Z pewnego źródła wiem, że zwolnienia owszem są, ale zatrudnień nie. Sama zaniosłam 10tki CV do placówek różnych to od razu dostawałam odpowiedź, że aktualnie nie szukają kadry i tym sposobem pracuję w galerii z wyposażeniem wnętrz. Jak przystało na mgr pedagogiki. Więc sama wyciągnij wnioski...

tak !!! niestety. co do mojej pracy. wybacz ale to jest forum i nie chce ujawniac szczegolow. w pl jest coraz gorzej i wg mnie nie ma pewnego kierunku studiow po ktorym znajdziesz prace. musisz miec duzo znajomosci. zalezy jeszcze w jakim miescie mieszkasz. jesli masz taka mozliwosc - wyjedz !!

Gość Madelainea
Ja jestem po pedagogice, co prawda specjalnośc opiekuncza ale pracy po tym nie znalazlam choc cv dostala chyba wlasciwie kazda szkola w miescie w ktorym mieszkam a to duze wojewodzkie miasto a jdnak problemy z praca w tej branzy tez sa. Oczywiscie praktyki sa, czesto nawet dwa razy do roku to znaczy w sesji zimowej i na przykład praktyka wakacyjna w szkole,przedszkolu itp. U mnie na specjalnosci moglam robic praktyki takze w swoietlicach, domach dziecka pogotowiach opiekunczych itp. Ogolnie nie wystarczy sama sympatia do dzieci, bo nie tylko na tym polega pedagogika. Trzeba miec sporo cech osobowosci ale ze te studia uwazane sa za jedne z najprostszych ( co nie ejst prawda) to wlasciwie trudniej z nich wyleciec niz z okna... Czasem trzeba samemu obudzic w sobie dziecko testujac na sobie zabawy czy tez inne rezczy ktore pozniej bedzie sie realizowac z dziecmi. Ja bardzo milo wspominam moje studia. Duzo dowiedzialam sie o sobie samej, jest wiele przedmiotów gdzie naprawde mozna rozwinac siebie, a to jest potrzebne w pracy z drugim człowiekiem. Ale co bym bardzo polecała na studiach pedagogicznych, robic w miedzyczasie kursy, doszkalac sie, chodzic na wyklady i tego typu inne rzeczy dzieki ktorym mozna zdobyc papierek i poszerzac jakby swoje wlasne mozliwosci. To sie bardzo przyda pozniej przy szukaniu pracy. Dokumentowac swoje praktyki, bo to juz jest jakis punkt zaczepienia. Ja poszlam na te studia z powolania, porzucajac dla nich inne i mimo ze nie pracuje w zawodzie to mam bardzo wielki sentymet i bardzo polecam choc trzeba miec serce do tej pracy:)

Dziewczyny czy to forum jeszcze żyje? Czy któraś z Was studiuje zaocznie pedagogikę w Poznaniu lub Wrocławiu i może się wypowiedzieć? A może dopiero teraz wybiera się na takie studia? :)

Gość 4141412412412
"To jeśli nie na pedagogikę to już nie wiem na co mogłabym pójść :| Zawsze chciałam na filologię germańską, bo lubię uczyć się języków, ale nie jestem na tyle dobra aby iść na ten kierunek, bo słyszałam, że jest trudno:/" Bez urazy, mam niestety do czynienia z pedagogami bo mam dziecko niepełnsorpawne w szkole specjalnej. Jak widac po twoim poscie, sa to osoby skrajnie tepe, co nie potrafa saobie poradzic na zadnym innym kierunku studiów, nawet humanistycznych. Niestety, ale widac ich niekompetencję i ogólny brak rozumu na co dzień. Jak się boisz kazdych studiów to zostań fryzjerką, po pedagogice zasilisz tylko strumień bezrobotnych.

Gość Katiuszkkka
"Bez urazy, mam niestety do czynienia z pedagogami bo mam dziecko niepełnsorpawne w szkole specjalnej. Jak widac po twoim poscie, sa to osoby skrajnie tepe, co nie potrafa saobie poradzic na zadnym innym kierunku studiów, nawet humanistycznych. Niestety, ale widac ich niekompetencję i ogólny brak rozumu na co dzień. Jak się boisz kazdych studiów to zostań fryzjerką, po pedagogice zasilisz tylko strumień bezrobotnych.,, nawet nie wiesz jak sie z toba zgadzam. kupa kretynek ktorym sie wydaje ze beda wielkimi nauczycielkami. do roboty a nie na studia. kiedys tylko elita konczyła szkołe wyższa a dzis moze azdy plebs