Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SUICIDE CHUMP

Często myślicie o ...

Polecane posty

Smith powiedział, że ludzie nie są w stanie po prostu istnieć bez znoju i trudu... taki system nie działał, pomimo, iż maszyny początkowo właśnie takiego matrixa stworzyły. Natomiast jest tak jak pisałem, jesteś zbytnim idealistą - to niezdrowe.

Gość SUICIDE CHUMP
dzięki za przypomnienie Matrixa :) mnie trud i znój nie potrzebny, nie mobilizuje mnie on, a wręcz zniechęca mam swój własny świat introwertyka

Gość SUICIDE CHUMP
A może jest na odwrót, może to wszyscy ci co twardo stapają po ziemi sa chorzy, a je jestem zdrów ?

"przeraza mnie wizja niewiadomej - co znajduje się po drugiej stronie" Wg mnie nic się nie znajduje, wkraczamy w niebyt. Przestajemy istnieć.Co więcej moim zdaniem to i tak lepsza alternatywa niż wizja spotkania z Bogiem tyranem, który namieszał, namotał i krzyknął "niech się dzieje- daję Wam wolną wolę";]

Gość SUICIDE CHUMP
co Was tak naprawdę przywiązuje do tego świata ? skoro i tak macie świadomość kruchości tego życia i małego znaczenia w skali wszechświata (jaki by on tam nie był)

Gość SUICIDE CHUMP
Nie kryje się z tym. Jestem jaki jestem. Nie zamierzam robić czegoś wbrew sobie, poniosę ten "krzyż" do końca

Gość SUICIDE CHUMP
@ najnaj - bóg tyran ? ale ten bóg ? o którego ci chodzi konkretnie ?

Gość SUICIDE CHUMP
znacie teorię "wszechświata elektrycznego" ? może być w tym coś na rzeczy, taki bezduszny składający się z naczyń połączonych, jakby matrix.

Gość SUICIDE CHUMP
iluzja, maja, boska gra, taniec formy ...

Gość SUICIDE CHUMP
napisałem w max skrócie, za dużo by pisać, znajdziesz w necie

Gość SUICIDE CHUMP
@ najnaj - a ci "synowie boży", tytani co to niby z niebios zeszli z ziemskimi kobietami swawolili, w biblii czytałaś o tym ? jak myślisz, o którym tam bogu mowa była ?

Gość SUICIDE CHUMP
bliższa Twojej wizji świata bez boga

Gość SUICIDE CHUMP
@najnaj Przedstaw wobec tego swoją racjonalną teorię wszechświata

Gość SUICIDE CHUMP
nie tylko wygodne dla nich, ale i dla podatkobiorców

Gość SUICIDE CHUMP
mały odsetek suicidowców jest przez to, boi się boją :D

Nie jestem w stanie, ani nikt na tym świecie podać racjonalnej teorii powstania wszechświata. Posiadamy zbyt mała wiedzę i zbyt mało zmysłów. Nasza wiedza ledwo wykracza poza podstawowe aspekty, heh nie radzimy sobie z drobiazgami i gdzie tu się pchać do próby zrozumienia czegoś tak skomplikowanego... Najbliższa jestem jednak przekonaniu, że wszystko jest wynikiem PRZYPADKU - choć to również jest mało logiczne.

Gość SUICIDE CHUMP
przypadkowość nie wyklucza elektrycznej natury wszechświata, taki taniec energii i form, niczym z fraktala

Gość SUICIDE CHUMP
ja k myślisz, jaka siła trzyma Cię na tej kulistej ziemi ? W szkole nauczyli nas, że grawitacja, ale kto ją tak naprawdę widział, komu powiedziała, że to ona jest odpowiedzialna za to ? zobacz jaki potężny potencjał musi być w cząstkach elementarnych skoro wydaje się miliony, czy miliardy na budowe potężnych akceleratorów cząstek, jak chociażby CERN pod Genewą. Co oni tam tam chca odkryć tak naprawdę, do czego to ma służyć ?

niestety jest jednak jeden aspekt przemawiający za jej nieprawdziwością - wymyślił ją człowiek;] Jest więc mało wiarygodna. Swoją drogą jak obserwuję np mrówki, przyglądam im się, one nie mają o nas pojęcia, mają zbyt słabo wykształcony układ nerwowy żeby zrozumieć nasze istnienie i świat jaki sami sobie kreujemy. Zapewne w całym tym wszechświecie my również jesteśmy takimi mrówkami i nigdy pewnych zjawisk nie zrozumiemy.

Gość SUICIDE CHUMP
dlatego pisze, że coś jest na rzeczy

Gość SUICIDE CHUMP
zapewne nie zrozumiemy, i nie twierdzę że to wyjaśnia wszystko, ale coś jest na rzeczy, nie wydaje się miliardów, żeby zobaczyć jak jakieś głupie cząsteczki się zderzają.