Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Jak/czym poicie Wasze niemowlęta?

Polecane posty

Mój synek skończy niedługo pół roku. Jest na mm. Od 3 miesięcy codziennei proponuję mu do picia wodę albo herbatkę (koper, rumianek), ale on nie chce tego pic. Weźmie do buzi smoczka i jak tylko poczuje, ze to nei mleko to się krzywi. Próbowałam dać soczek jabłkowy dla dzieci, ale efekt ten sam. Wszędzie czytam, ze dzieci na mm MUSZĄ byc dopajane. Na początku stwierdziłam, ze widocznei małemu nei potrzeba skoro nei chce, ale teraz zaczynam się powoli martwić. Czy powinnam?

mój pediatra powiedział, ze niemowle powinno wypijac wody lub herbatki na dzien tyle, ile zjada naraz mleka. ja dopajam woda i herbata koperkowa. rumianku nie podaje bo jest silnie uczulający a ja mam malego alergika i wole nie eksperymentowac. najlepsza dla dzieci jest jednak woda, popróbuj moze z herbatkami bobovita- brzoskwiniowa, malinowa z dziką różą. a moze twój maluch nie potrzebuje az tyle płynów.

Gość gryczka
A może spróbuj mu dać z otwartego kubeczka? Mój syn też nie bardzo chce pić przez smoczek, a z kubka - owszem. Zaczęłam próbować, gdy miał ok.8 miesięcy. Sporo się rozlewa przy okazji, ale też trochę się napije :-)

Wiesz co moja corka do okolo 7miesiaca rowniez malo pila ale potem samo jej sie odmienilo i pila wszystko co dalam wiec moze ma taki czas..

Gość gryczka
Mój syn w życiu by nie wypił tyle wody czy herbatki, ile wypija mleka :-p Na drugie śniadanie daję mu 210ml mm, a przez cały dzień wypija jakieś 50-60mlherbatki (wody raczej nie chce). Chętnie pije sok, ale nierozcieńczony, więc to trochę się liczy jak posiłek :-p Nie panikuję, dopóki jeden posiłek jeszcze ma cyckowy, bo tym się poi, ale niedługo będę go odstawiać całkowicie, więc będę musiała go skłonić, by więcej pił :-p Z drugiej strony myślę, że nie ma co panikować. Woda jest w owocach, w zupkach, mm też jest na wodzie. Jeśli dziecko nie wypije w ciągu dnia 200ml herbatki czy wody, ale dostaje owoce, zupki, to na pewno się nie odwodni.

Najlepiej od małego przyzwyczajać dziecko do picia wody, nie należy mu podawać gazowanych napojów i unikać soków słodzonych cukrem bądź słodzikami. Niewskazana jest też mocna herbata.

Gość hhyysjht
moj syn tez malo pije. czasami ma dni ze wypije sporo ale zazwyczaj to malo wypija. proponuje mu bardzo czesto picie w ciagu dnia zeby sie troche do wieczora na zbieralo;) moj poje soczki rozcienczone, rumianek, koperek, herbatki granulowane ale daje o wiele mniej granulek niz pisze na opakowaniu bo sa bardzo slodkie

No tak, zawsze się forum jakis kretyn znajdzie. Niestety dzieci się nudzą w wakacje i głupoty im do głowy przychodzą. Jak dobrze, ze niedługo już wrzesień ....

Gość gryczka
Też robię słabszą herbatkę granulowaną. Mam Hippa, na opakowaniu piszą, żeby dawac łyżeczkę na 100ml. Ja sypię niecałą łyżeczkę na 125ml.