Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belwisa

19 latka w ciązy zmarnowane zycie!!!

Polecane posty

Gość matacz...,.,.,.,.,.
kobieta nie swinia co cie dziwi moje stwierdzenie - skieruj je do kobiet starajacych sie usilnie o dziecko , powiedza ci co nieco .

Gość wydymał mnie w perskie oko
pecherzyk graffa, nie rozśmieszaj mnie :-) ja nie mam tych 47 lat i nie dorastałam w średniowieczu o p graffa usłyszałam w podstawówce. teraz sie mówi o takich rzeczach, wiesz? moja sprawa, bede chciała to założe mu i trzy pokryte żelem plemnikobójczym i jeszcze plaster i jeszcze tabletki i jeszcze kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy. przynajmniej nigdy nie będe w sytuacji tej biednej dziewuszki :-o

Gość matacz...,.,.,.,.,.
i oto dajesz swiadectwo prawdzie - jestes głupolem ! wiesz dlaczego - bie jestes w stanie sie przewrócić jak lezysz ! ale czy to rozumiesz ::) w kontekscie naszej rozmowy o płodnosci ? NIE ! :)

Gość matacz...,.,.,.,.,.
NIE JESTES W STANIE - miało być

Gość poczekaj, sprawdze...
nie, niestety jednak mogę :-) co argumenty się skończyły?

Gość matacz...,.,.,.,.,.
mnie - nie ! tobie tak , wszystko co bowiem piszesz to brednie niedouczonego czlowieka

Gość Rose Sauvage
Polecam Postinor - tabletkę wczesnoporonną , należy ją zażyćdo 72 godzin po stosunku.

Gość ludzie......
postinor to nie jest tabletka wczesnoporonna!!!!!!! co za ciemnota ehhh

Gość ludzie......
prawdazawszeciezaboli - nie badz taka madra bo guzik wiesz. Ja umawiam sie prywatnie do ginekologa i po niecalej godzinie jestem spowrotem w domu, wiec nie wiem czemu tak cie zdziwilo ze autorka tak szybko zalatwila wizyte

ludziie.. Wiesz co dziewczyno przeczytaj sobie caly temat i to jakie badania zlecil jej lekarz . i w sposob jaki to napisala , zaznaczam ze studiuje niby na medycynie . I nie osadzaj mnie bo ja moze guzik wiem , a ty masz prawo miec swoje zdanie a ja miec je w dupie:)

Gość belwisa
Widze ze rozmowa zeszła na boczny tor...część sie tutaj niezbyt elegancko kłóci. coz: jezeli ja 1.szybko zalatwilam wizyte u ginekologa 2.nie mam jeszcze tak bardzo szerokiej wiedzy medycznej bo dopiero zaczynam studia 3.nazwałam morfologie i badanie moczu jakimis badaniami.. to juz musi byc prowokacja!! zdaniem niektorych tymczasem jestem po dlugiej , trudnej rozmowie z ojcem dziecka. byl w szoku tak jak ja pytał jak to mozliwe skoro nic nie zawiodlo a przynajmniej tego nie zauwazylismy. jednak dal mi wsparcie. poki co kazde z nas rozpocznie studia, po pierwszym semetrze czy roku zadecydujemy ktore z nas te studia przerwie czy tez pojdzie do pracy. narazie finansowo pomaga nam myslimy rodzice bo i tak utrzymywali by nas oboje na studiach, a dziecko rodze w kwietniu. jutro planujemy rozmowe z moimi, a pozniej jego rodzicami. głowa mi peka od tego wszystkiego. zyczcie powodzenia!

Gość cyki cyki
Powodzenia i super dobrego samopoczucia, bez żadnych objawów - to najważniejsze. A badań czeka cię jeszcze sporo, oj, sporo ;)

Gość belwisa
dziekuje :)

Gość KOTCZKMISECZKAd
fajnie bedzienie martw sie :)

Gość cyki cyki
Mój maluch do nas dzisiaj łapkami machał, ajajaj :D Szok. Zobaczysz sama :)

Gość belwisa
cyki coreczka czy synus? :) juz niedlugo?:)

Gość cyki cyki
Heh, ja czuję i wiem, że to chłopak, ale okaże się za miesiąc. A tak to jeszcze mi z pół roku do rozwiązania zostało. I powiem ci, że ja przez 3 miesiące byłam w stanie hmmm niezbyt fajnym emocjonalnie, nic mnie nie ruszało: ani pierwsze usg, ani testy, ani bicie serca - zero pozytywnych uczuć. Aż do dzisiaj, kiedy widzisz, że to naprawdę człowiek ;) z buzią, nogami, rękami, leży sobie na boku i zakłada nogę na nogę (widać!) i nawet ma zęby mleczne w szczęce hyhy (niewidoczne oczywiście). No ale odbiegamy od tematu.

nie chce mi sie czytac ale po 1: 19l to nie dziecko tylko mloda kobieta po 2. na sex byłas gotowa to i na konsekwencje trzeba po 3. świat sie nie wali, moja kolezanka miala 18l jak zaszla w ciaze skonczyla liceum, zdala mature b.dobrze i studiowala finanse i rachunkowoscba ze na sgh takze dziecko niczego nie przekresla

Gość gość
Ja mam 19lat zostalo mi 1.5roku do ukonczenia szkoly po 6mc bycia z chlopakiem okazalo sie ze jestem w ciazy nie wiedzialam co robic godz patrzalam na test i plakalam balam sie reakcji mamy i chlopaka balam sie ze zostawi mnie a matka wyrzuci z domu. Po godz czasu otarlam lzy popatrzalam w lustro i powiedzialam sb ,,dam rade!'' Zadz do chlopaka powiedzialam o ciazy kazal powtorzyc nagle rozlaczyl sie nic nie mowiac a ja usiadlam i plakalam bo myslalam ze zostawil mnie. Po 30min on stanol w drzwiach mojego mieszkania przytulil mnie pocalowal i byl szczesliwy nie wierzylam w to co sie dzialo. Pomimo jego zapewnien balam sie ze po mc jednak zostawi mnie .mama gdy dowiedziala sie takze ucieszyla sie chociaz w domu nie przelewa nam sie obiecala pomoc w pilnowaniu kiedy ja bd konczyc szkole. Uwierzcie mi dziecko to nie koniec swiata kazdy wie co robi a ja bylam pewna ze nawet jesli zostane sama bd musiala prosic o pomoc osrodki, obcych ludzi dam rade nawet moglkabym zamieszkac w domu samotnej matki poniewaz to moje dziecko jest nie interesuje mnie zdanie innych ja jestem dumna z tego i wychowam dziecko na wspanialego czlowieka. Wystarczy silna wola i nawet bez pomocy rodziny gdy sie chce da sie rade a gdy maluszek 1raz usmiechnie sie do cb bd szczesliwa i bd wiedziec ze zawsze dasz rade

Gość gość
Nie moge czytac niektorych postow dziecko to nie jest koniec swiata i jak mozna powiedziec ze ma sie zmarnowane zycie!!? Inne kobiety marza by dziecko miec ja tez mam 19lat jestem w 5mc ciazy zostalam sama pomaga mi mama chociaz nie mamy latwo nigdy nie pomyslalam ze zmarnowalam sb zycie wrecz przeciwnie jestem dumna i szczesliwa i jeslu tylko bd chciala bd miala silna wole wychowam dziecko bez pomocy ojca dziecka i zdam szkole a kiedys dziecko odzwdzieczy mi sie ja jestem matka i nie wyobrazam sb przejmowac sie kogos opiniami lub zalamywac sie

Gość gość
I co to takiego? Dorosla kobieta zali sie ze jest w ciazy? Ale chyba w tym wieku wie sie juz co to antykoncepcja i seks? Co innego jakbys miala 15, ale dorosla baba chyba wie co robi. Kazdy jest kowalem swojego losu.