Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkkkkkana

mamusie - JAK DŁUGIE MACIE WLOSY?

Polecane posty

Gość mikkkkkkana

Tak pyytam, bo kiedys mowilo sie ze kobieta scina wlosy po urodzeniu dziecku:) A jak to u WAs wyglada? Ja po drugim dziecku scielam dlugie, zeby nie bawic sie w ukladanie i teraz zaluje bo mam wiecej pracy zeby fajnie wygladaly.

Ja mam do połowy pleców i nigdy ich nie zetnę. Uwielbiam długie włosy. Można poszaleć z fryzurami :)

Ja mam włosy do pasa i nie zamierzam ich radykalnie ścinać. No może troszkę skrócę żeby lepiej wyglądały. :)

Gość Lilly Evangeline**
za łopatki :)

Gość do linii brody
...

Gość dluga pyta_ihaaa
o tak czesty widok dlugie przetluszczone uwiazane kudly i ich postawna wlascicielka pchajaca wozek zetnijcie a bedziecie wygladac mlodziej

Gość smerfetkaaaaaaaa
do ramion musiałam ściąć bo wypadały mi garściami a dzieki w miare krótkim wygląda że jest ich więcej...

Gość BETKA######
Mi tez lecialy po karmieniu garsciami i scielam.Ale zapuszczam:)

Za łopatki i zamierzam ściąć dużo krócej, bo kilka lat już mam długie i znudziły mi się..

Gość jakloajaka
o tak czesty widok dlugie przetluszczone uwiazane kudly i ich postawna wlascicielka pchajaca wozek pojechałaś:)

Gość co do WŁOSÓW
no nie sądzę ze w krótkich wygląda się młodziej!? ale z drugiej strony długie wlosy u 50 latki też źle wyglądają jak dla mnie długie włosy "odmładzają"! a mam też do pasa...no i jest ciepło w nich o tej porze- to jednyny minus

Gość jkfbek
Ja także mam do pasa i wcale nie są przetłuszczone, bo myję je w taką pogodę jak mamy codziennie i schną na wietrze, a potem oczywiście prostuję. Nie są też zniszczone, bo zawsze przed prostowaniem stosuję spray z termoochroną. Pozatym "matka", nie oznacza zaraz zaniebanej kobiety.

Takie do ramion mam wlosy, a w zasadzie to co mi z wlosów pozostało, ale chyba już niedlugo bo tak mi wylatują jak jeszcze nigdy wcześniej i obawiam się ze za jakiś czas problem wlosów się sam rozwiąże... :-o

Gość dluga pyta_ihaaa
pisze co widze wiekszosc mamusiek na spacerach chodzi w uwiaznaych dlugich wlosach nie pierwszej swiezosci zeby dlugie wygladaly dobrze trzeba im poswiecic po myciu troche czasu a na to mamom brakujeczasu dlatego lepiej sciac a nie chodzic w loju albo w sianie

dlugosc jakos 5 cm ponizej linii stanika, czyli ani do lopatek ani do pasa. Ktos u gory pisze ze lepiej sciac to sie mlodziej wyglada. Juz teraz co gdzie pojde ubrana jeansy/spodnie+koszula/t-shirt to slysze za plecami :'ale mloda mamusia' bo ludzie najczesciej daja mi 16-17 lat:-/ Wiec nie dziekuje, mlodziej juz wygladacchyba sie nie da:-P Co prawda raz scielam wlosy (mialam wtedy do pasa i 19 lat). Scielam do szyi. i mimo tego ze wygladalam bardzo fajnie to jakos nie moge sie pozbyc swoich wlosow. Czas na obcinanie jeszcze bede miec- po 40 roku zycia pewnie.

wiosenna mamo stosuj olejek kokosowy do wlosow. Mi po ciazy okolo 5-8 miesiecy po porodzie wlosy wypadaly garsciami. Ty jako doswiadczona mama napewno przechodzilas to juz wczesniej ale ja mimo tego ze przechodzilam przez to raz to domyslam sie jak to u Ciebie wyglada. Ja doslownie mialam lysy placek z przodu, wstalam pewnego dnia i sie czesze i nie ma, placek:-( Maz kazal wsmarowywac olejek,masowac przy tym skalp i dopiero delikatnie myc wlosy. Sprobuj moze pomoze.

Gość gryczka
Mam krótkie, fajnie pocieniowane. Nic nie muszę układać, dobrze ostrzyżonych włosów nie trzeba układać. Wystarczy że wysuszę przeczesując palcami i już. Zaznaczam, że nie jest to żaden bob czy pieczarka do brody, bo dla mnie to nie są krótkie włosy :-) Wielokrotnie już tak nosiłam, po porodzie trochę zapuściłam (do brody), ale strasznie mi wypadały i wyglądały bardzo byle jak. Po ścięciu wydaje się ich więcej, wszyscy mi mówią, że lepiej wyglądam :-)

długie czarne do połowy pleców nie ścięłam, bo i po co jak takie je lubię

Gość hitsezonu
proste czarne do pasa :) nie zamierzam ścinać bo już przestały wypadać wbrew pozorom łatwiej trzymać w ryzach długie niż krótkie włosy

prawie do pasa, tez mi strasznie wypadały po porodzie jednak nie poddałam sie i nie obciełam;-) uwielbiam długie włosy;-)

Gość emilianna
za lopatki ,proste blond grzywka myje i prostuje codziennie wiec nie ma opcji loju

Gość weładka
No ja pierdzielę, uśmiałam się, zarzucony temat o włosach i teraz co 2 kafeterianka ma długie czarne proste włosy do pasa, haha, akurat ! A na ulicach jakoś takie długie włosy u matek to rzadkość. Może jedną na 100 widzę z długimi.

Gość takasobiepomarańcza
następna sie uśmiała ma pewnie krókie włosy przerzedzone i wypadające, a zazdrości długowłosym co za babol!!!

Gość weładka
A tak na poważnie, ja w dorosłości miałam przeważnie długie tak do łopatek lub kawałek za,do tego grzywka, farbowane na jakąś czerwień czy śliwkię, co jakiś dłuższy czas zachciewało mi się eksperymentów w postaci ścięcia do szyi czy radykalnej zmiany koloru. W ciąży chodziłam w długich i ciemnych, po porodzie pofarbowałam na blond, po kilku miesiącach znów na czarne i ścięłam się na bombkę. Aktualnie od kilku miesięcy tę bombkę zapuszczam, mam włosy na długość zakrywającą szyję, sięgające do linii ramion i zapuszczam dalej, bo chcę mieć takie przynajmniej do łopatek. I uważam, że lepiej od jakiegoś cudownego ścięcia wyglądają włosy luźno puszczone , długie, z grzywką lub bez, zwyczajnie podcięte, bez jakichś cudów i cieniowań. Im więcej się cuduje na głowie, tym gorzej to wygląda. Naprawdę kobiecie nie trzeba wielkich fryzur i strzyźeń, wystarczy zapuścić włosy na jakąś ciut większą długość, zafarbować ładnie, podciąć i puścić luźno, nic więcej nie trzeba i wygląda się mega sexi, ale na ulicach raczej widuję więcej krótkowłosych strzyżonych niż długowłosych.