Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopelhercjn

Kraków czy Wrocław??

Polecane posty

Ja za to po Krakowie łaziłam piechotą... u mnie tego nie potrafię :O Tzn jak muszę to muszę, ale w te upały co teraz mamy to kilometr dla mnie tragedia zwłaszcza jak nie ma bocznej drogi tylko głównymi skrzyżowaniami trzeba jeszcze w pełnym słońcu łazić.. dlatego uważam, że Wrocław najpiękniejszy jest jesienią :) furgonetka a gdzie mieszkasz? :classic_cool:

okna mojego mieszkania wychodzą na podwórko - tak ,że jakość mi nie przeszkadzaja hałasy , gorzej ,że od 6 rano panowi obok remontują jakaś kamienicę .Wczoraj był jakiś mecz Crakovi - nie iwm jak to sie isze to tak siedarli we wszystkich pabach , że myślałam ,ze graja na jakimś obliskim stadionie :) TYlko Kraków , a Kazimierz ......aaaaaa , knajpka Singer gdize zamiast stolików stoja maszyny do szycia .....

Anouk noo staram się - powiedzmy ;) Ale chodzę codziennie, pcham przy okazji wózek, taszczę zakupy... może to właśnie przez to? ;) Brak przyjemności, a raczej sama konieczność

dopelhercjn Bede w miescie pierwszy raz, jak mowilam nie interesuja mnie raczej muzea, chcialabym po prostu poczuc klimat miasta, pochodzic po urokliwych uliczkach, nie wiem jak wytlumaczyc slowo "cetrum miasta", ale chyba kazdy wie o co mniej wiecej chodzi. Dzielnice blokowisk i wiezowcow mnie raczej nie interesuja Wydrukuj sobie mapę Wrocławskich krasnali i nią się przejdź, oprowadzi Cię po najważniejszych miejscach :)

bella wczoraj to Wisła grała z Apoelem chyba. Fakt forsa płynie głównie jak zaczynam maraton po knajpach:P Na Kazimierzu lubie Omerte najbardziej,ale to ze wzgledu na wybór piw,miodowych oczywiscie;)

o tak tak,krasnale sa najlepsze:) Cały dzien za nimi latałam,a moj biedny chlopina ze mna pod warunkiem ,ze przy mijanych knajpach postój na piwo:P

furgonetka House of Beer to nowa knajpa w Krakowie z takim wyborem piw regionalnych, ze dlugo bym tam mogła siedziec:)

Gość dopelhercjn
nie wiem o co chodzi z krasnalami, ale zapamietam:D Chyba jednak wybiore na razie wroclaw, bo jednak dwa razy krotsza podroz (bede jechala z poznania)

Gość wrocławianka to ja
a ja mieszkam tez w okolicach trzebnickiej :p do Autorki- Wrocław jest cudowny, nie pożałujesz:)

Gość dopelhercjn
no to jeszcze moze zapytam o nocleg. Znacie jakies tanie, nieobskorne miejsce (do 100zl), z czysta lazienka, aby sie przespac? Moze macie znajomych, ktorzy wynajmuja pokoje/kawalerki na doby?

Wpisz w google to Ci mapke znajdzie :) są to małe pomniki przedstawiające krasnali, czasem są to miejscowe typu pierożek pod ponoć najlepszym barem z pierogami, czasem takie tylko o np życzliwek który tylko pozdrawia przechodni :) Taki mały bajer :) Aaaa no i jeszcze jak będziesz w rynku to stań yyy koło fontanny spójrz w górę na budynek i poszukaj namalowanego okna :P Taka mała zagadka bo kiedyś było okno, później zamurowali, ale przy remoncie je namalowali tak fajnie, że ciężko zgadnąć które to ;)

z noclegiem to ja nie pomogę - mieszkam tu więc jakoś nigdy się nie musiałam się w tym orientować, ale mamy sporo hosteli więc nawet na spacerku możesz zachodzić i patrzeć jak wyglądają, w cenie chyba się zmieścisz wrocławianka to ja 🖐️ Jak kiedyś pytałam to ani jednej z Wrocławia nie było, a teraz same sąsiadki :D

Gość wrocławianka to ja
na ulicy Łokietka teraz otworzyli jakis hostel, normalnie w kamienicy. wygląda faJNIE

Gość jeniiiifer
kakow bardziej klimatyczny, duzo do złażenia i do obejrzenia, nad wisłą kolo wawelu jest swietnie, moznma polazic, fajne widoki, knajpy na wisle na statkach sa rewelka, mozna sie piwka napic i nie drogo. warto kazimierz przemierzyc, jest klimat:) na kopiec kosciuszki tez spokojnie z buta dojdziesz, przechodzi sie przez blonia, mozna przysiasc, duza przestrzen;)

Myślę, że oba ta miasta maja swój urok , ale w Krakowie jest wiele do zobaczenia, są świetne knajpy bardzo dobre jedzenie no i można świetnie się pobawić wieczorami, myślę, żę to zachęca i przekonuje do Krakowa , na Kazimierzu jest dobra knajpa Le Scandale, super jedzenie i niepowtarzalny klimat Kazimierza to świetne połączenie

Gość trypol
Zdecydowanie Wrocław :) Fajne, klimatyczne miasto, dużo młodych ludzi, dużo pozytywnej energii. Choć bywają też miejsca, gdzie nie jest aż tak wesoło. No i sporo knajp, z których Wrocław niejako słynie - jest pasaż niepolda, który jest zagłębiem klubowym, jest rynek, ale są też mniejsze knajpy, gdzie można napić się smacznych drinków i potańczyć przy ciekawej muzyce. Ze swojej strony polecam zajrzeć do dzielnicy studenckiej - pl. Grunwaldzkiego, no i wejść na drinka do Grand Cafe :)