Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Olga

Czytal ktos 'Na brzegu rzeki Piedry...." P.Coelho ? Wlasnie jestem juz na 44 str

Polecane posty

Witajcie, nie bylo mnie wczoraj juz....bo grzmoty walily, i przestal mi net dzialac, akurat gdy pisalam do was wiadomosc...jednak doszla:) Panie wladco-to nie byly lektury....wlasnie u mnie to jest tak, ze lektur nie lubie, a swoje wlasne :P (jedyna lektura - dobra pani, milosierdzie gminy, medaliony i ludzie bezdomni) to przeczytalam z lektur...a tak to zawsze lecialy 2 z lektur jak sie zaczynalo :P

ale tak ogolnie, jak bym miala wam wypisac swoje ulubione ksiazki...to takie (nie w kolejnosci) ; podroz za 1 usmiech, stawiam na tyolka banana - adam bahdaj. i wszystkie czesci Adriana mole'a :D to o taki mnastolatku majacym pryszcze i zakochanym w Pandorze(o ile dobrze pamietam:) )no taka swietna, ze czasami to placzesz...on tak smieszne pisze. to jest w formie pamietnika tego adriana. Skolei mama zachecala mnie do juliusza verne, zaczelam czytac dzieci kapitana granda, ale odechcialo mi sie, bylo to gdzies ze 3 lata temu, bylam mloda, moze to dlatego :D

Gość kilikin
Musze przeczytac ta ksiazke .Tytuł ekscytujacy-Pierdy nad rzeką

Gość Anulkaaaaaaggg
Przepiękna książka. Coelho napisał wiele pięknych książek.

Ja bardzo lubie "Niebezpieczne zwiazki", chociaz zwykle takiej literatury nie czytuje. A Zafon? Czytalas cos jego autorstwa?

Gość sombra
a ja czytałam wszytskie dostepne u nas jego książki ale zdecydowanie nr 1 to "Demon i panna Prym" .... bardzo m i się podobała ... i nie mogę się już doczekać aż wyjdzie nowa książka .. podobno w październiku ma już być :D

Nie slyszalas o Zafonie? :D Czy o "Niebezpiecznych zwiazkach"? A moze cos z egzystencjalizmu? Ja uwielbiam Simone de Beauvior. :)

Gość sombra
"Alef" się nazywa ... ciekawe o czym będzie

no mowie wlasnie, sryjnie - nie slysza;am :D Alef...to moze czyjes imie?:P Tez jestem ciekawa...tylko pewnie nie bedzie dane mi ja przeczytac, bo pierw bedzie w ksiegarniach, a ja nie kupuje ksiazek tylko je wypozyczam :P bo mnie nie stac na kupno nowych ^^

Az mi sie nie chce wierzyc. :D A "Zbrodnia i kara"? Albo "Mistrz i Malgorzata"?

Gość sombra
hah to tak samo jak ja zawsze muszę czekać na bibliotekę .. ale akurat w październiku mam urodzinki i zapowiedziałam mamie że może mi kupić tą książkę właśnie :D więc tym razem się uda :D ogólnie to jakoś na dniach coelho miał chyba...64 urodziny ... i podziwiam go że wciąż pisze tak fascynujące książki :P

Gość Pan i włattca
O matko i córko! Już nie moje klimaty:) pewnie dlatego że facet 'jezdem':-P:-P ja tam lubię 'sierotka Ma'rysia a ala ma kota' a jak idę z żona do łóżka to czytam jej "nasza szkapa" taki fajny koń:-P jak byłem mały to chyba ze sto razy czytałem o tym jak myszy zjadły popiela:-P a tak na ogół to najbardziej lubię horrory no i Forrest Gump. Chyba z 10razy czytałem. Bardzo polecam. Dużo lepsze niż film:)

neuve - no tak!!!!!!! to kojarze, lektura - ale nie pamietam o czym :P chyba o tym, ze ktos kogos zabil i musial poniesc kare :P cos takiego na lekcji bylo. sombra - no to masz sczescie dziewczyno, ja tez sie urodzilam w pazdzieniku:) spelnienia marzen wiec... za wczasu :D Pan i wlatco - skoro tak polecasz, wypozycze i sproje przeczytac, o czym to wgl jest? Horrorow nigdy nie czytalam. :) Zonie czytasz?:D mm, jakie to romantyczne...tez bym chciala takiego meza.

Ja "Zbrodnie i kare" bardzo lubie, ogolnie Dostojewski jest swietny. "Mistrz i MAlgorzata" to tez jedna z moich ulubionych powiesci. A co do Zafona, to bardzo Ci go polecam. Szczegolnie "cien wiatru", polknelam te ksiazke w jeden dzien. Cudowny klimat. :)

Gość sombra
haah dzięki dzięki ... Tobie taż najlepszego :D

Ja juz mowilam, ze Coelho nie znosze, a z wymienionych przez Ciebie ksiazek czytalam tylko "podroz za jeden usmiech". ;) I kiedy mialam te 10 lat, to ksiazka mi sie podobala, teraz bym jej do reki chyba nie wziela. I Verne'a tez nie czytam, nie przepadam jakos za ksiazkami przygodowymi, paplalam ci juz o egzystencjalizmie. :)

Gość Pan i włattca
Bohater Forrest jest zdziebko niedorozwinietym gościem który wciąż ładuje się w jakieś tarapaty trochę go szkoda chłopaka bo ma wielką miłość w życiu-Jenny z która mu się wciąż nie udaje i ucieka przed nim ale gdzieś pod koniec rodzi mu syna niezwykle inteligentnego. To tak w wielkim skrócie. Gump i spółka to kontynuacja jego przygód z synem. Miał się nim zaopiekować po śmierci Jenny no ale cóż synek musi głupiego tatusia ciągle wyciągać z kłopotów. Ale facet potrafi mieć czasem głębokie myśli:) "życie jest jak jajko-trzeba je znieść" "życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz co ci się trafi" "Zawsze słuchaj się mamy" "nie potrafisz śpiewać ładnie śpiewaj głośno" "nie graj na fortepianie z marmolada na palcach a na saksofonie z marmolada w ustach":-P

pan i wlatca - no to swietna ksiazka widze, teraz po Twojej recenzji - na pewno ja przeczytam .troszke m iprzypomniala o tarapatach mlodzienczych Adriana Mole'a :)