Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolor oczu

Pytanie do mam dzieci brązowookich??

Polecane posty

Gość kolor oczu

Kiedy ostatecznie ukształtował się kolor oczu waszych pociech i jakie wcześniej kolory przechodziły??

Gość aeq23
moja za tydzień skończy 16 mies. mąż ma oczy niebieskie ja brązowe .Na obecnym etapie młoda ma szare oczy ale widać gdzie niegdzie brązowe kropki,sama sie zastanawiam kiedy jej się ostateczny kolor ukształtuje.

Gość mama zielonooka
moja coreczka od razu miala duze brazowe oczka,ja mam zielone a maz brazowe,ale jej kolor jest intensywniejszy niz meza

mojemu synkowi bardzo szybko, bo jakoś około miesiąca. A np. siostrzenicy dopiero jak miała 2 latka, pamiętam tylko, że długo miała niebieskie, wręcz błękitne aż zciemniały

Hejka moja mała miała czarne oczy jak sie urodziła potem brązowe a teraz od jakiś 4 miesięcy ma niebieskie i chyba juz tak zostanie ma 7 miesięcy

a ja powiem o sobie. :) ponoc jak sie urodzilam to wygladalam jak kret, mialam czarne oczka-od razu oraz czarne dlugie wlosy. Kazdy sie mna zachwycal i pielegniarki caly czas do mnie chodzily i sie patrzyly :)

Gość mama zielonooka
ostatnio nastka a teraz jaki masz kolor oczu i wlosow?

a teraz mam oczy nadal czarne :) no...tak naprawdę czarnych oczu nie ma w ogóle na świecie tylko jak juz to ciemnobrązowe.... wiec mam takie. A wlosy...ciemny brąz :P

Gość mama zielonooka
ale ladne oczy brazowe, to wychodzi na to zeby miec takie naprawde ciemny braz oczy to trzeba juz sie z takimi urodzic :)

Gość Mój synek ma oczy
bardzo ciemne. Praktycznie są czarne. Źrenice widać tylko pod światło. Oboje mamy oczy jaśniejsze od synka. Mały urodził się już praktycznie z takimi oczkami. Może miały odcień bardzo ciemno granatowy, ale niebieskie nie były nigdy. W zasadzie kolor ustalony od samego poczatku. Za to kuzynka synka ma również brązowe oczy, ale znacznie jaśniejsze i ona miała niebieskie oczka. Kolor zmienił się jak miała jakieś 9 miesięcy.

Gość mama zielonooka
ostatnia nastka a jaki kolor oczu maja Twoi rodzice i dziadkowie? przepraszam,tak z ciekawosci pytam

moja mama ma zielone :) a tatuś takie jak ja :) dzidkowie od strony taty: babcia-takie jak ja i tato, dziadek-jasno niebieskie od strony mamy: babcia-piwne, dziadek-niebieskie :)

Moja córka ma 8 msc, urodziła sie z doslownie czarnymi oczami, maz ma ciemno brazowe a ja zielone. Po dwóch miesiacach kolr oczu małej zaczał jasniec. Okolo 4 msc zycia były jasno szare, a teraz sa jakby granatowe a wokół zrenicy ma roztarte brazowe plamki. kiedys pytałam prdiatre o ostateczny kolor oczu dziecka i powiedział ze w wieku dwóchlat teczówka nabiera ostatecznego koloru i stwierdził ze u małej widac brazowe plamki króre rozleja sie jej na cała teczówke i juz teraz moze mi powiedziec ze mała bedzie miała brazowe oczka :D

Gość pit z zusu
Mój syn ma 14 miesięcy na początku ( do ok pół roku) miał zielono brązowe oczy, ciemniejsza wersje naszych oczu, teraz ma bardzo ciemny brąz.

Gość może ktoś jeszcze się wypowie?
???

Gość może ktoś jeszcze się wypowie?
up

Gość mama 1,5 roczniaka............
ja mam oczy brązowe a maz piwne. synek urodzil sie majac kolor oczu granatowy ,ciemny granatowy taki ze prawie czarny.pozniej zrobily mu sie brazowe a teraz ma 1,5 roku i dlugo dlugo juz ma piwne i raczej mu sie juz kolor nie zmieni.

Gość Nie wiem po ile jest w
Moje dziecko ma piwne, tj. brązową obwódkę tęczówki stopniowo przechodzącą w stronę źrenicy w jasno brązowy żółtawy kolor (kolor piwa), a na jednej źrenicy ma paro milimetrową plamkę koloru niebiesko-szaro-zielonego (nie umiem dokładnie opisać, w każdym razie dziwnego koloru) zajmującą 1/4 tęczówki - innymi słowy ma jedno oko kolorowe. Po urodzeniu miało ciemne szaro-granatowe oczy jak każde niemowlę, a potem stopniowo mu te oczy jaśniały, aż osiągnęły obecny wygląd.

Gość Psikus Losu
Mój synek po porodzie miał ciemno niebieskie oczy, takie granatowe. Mąż ma błękitne, ja piwne a synkowi tak w okolicach roku i 6 miesięcy ustaliły się brązowe właśnie.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja córka miała brazowe od urodzenia :) maz ma brazowe ja niebieskie

Gość yyyhmyyya
moj synek miał po urodzeniu bardzo mocno niebieskie, ja mam brązowe, mąż jasne zielone. Teraz synek ma 3 miesiące i kolor zminił mu się na brązowy, lub bardzo, ale to bardzo ciemny zielony, ciężko określić.

Gość wszystkie dzieci po urodzeniu
maja niebieskie oczy, kolor kształtuje sie ok. roku - mala ma teraz brązowe

Gość a nie tam czarne
ostatnia-nastka---> oczy masz brązowe, a nie czarne. Też takie mam, niektórzy mówią, że mam czarne, ale w życiu nie dam tego sobie wmówić. To brąz i koniec. Wierzę, że na żywo są ciemniejsze, ale tak czy siak są brązowe.

Gość ja się urodziłam z bardzo
ciemnymi, brązowymi oczami i takie mi zostały;) miałam też bardzo ciemną karnację i czarne włosy w momencie urodzenia (po tacie wszystko), ale włosy jednak zjaśniały mi z czasem i mam je w kolorze takiego złotego blondu

Gość ja się urodziłam z bardzo
mój synek znowu ma niebieskie oczy, po swoim ojcu i chyba tak mu już zostanie, bo skończył już 3 latka, a oczy nadal niebieskie;)

Ja mam ciemnobrązowe oczy (wszyscy mówią,że czarne), mąż niebieskie. Córka po urodzeniu miała nietypowe - stalowe (ciemny szary kolor) z czarną obwódką (a podobno wszystkie dzieci rodzą się z niebieskimi). Potem jej ściemniały i ma podobne do moich. Geny ciemnych oczy i włosów są dominujące.