Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cat's nanny...

Właścicieli kotów proszę o radę

Polecane posty

Gość cat's nanny...

Trzy dni temu została mi powierzona kilkunastodniowa opieka nad kotem. Nie byłoby z nim problemów, gdyby nie fakt, że zaczął załatwiać "poważniejsze" potrzeby na podłogę. Kot ma stały dostęp do swojej kuwety, a jedzenie dostaje to samo co zwykle. Zwierzak jest dość nieufny, jednak zdaje się być coraz mniej zdenerwowany, staje się coraz bardziej "towarzyski", dlatego nie rozumiem, co spowodowało takie zachowanie i jak mogę temu zaradzić...

Gość bogaty mennn
możesz tylko posprzatac

Gość hihhhii
Kot nie jest u siebie i tak manifestuje stres. Może się przyzwyczaić szybko i przestać, ale też może nie zmienić zachowania do czasu powrotu do "siebie"... Nie zwracaj na to uwagi, nie karz.

Ja mojego kociaka miałam od urodzenia bo go kotka porzuciła... Akurat kwestie załatwiania się pamiętam najbardziej bo upodobał sobie moją nogawkę od jeansów :D tylko mu się chciało, leciał do mnie i robił mi tylko na nogawkę :D Szybko go brałam wtedy do kuwety - nieważne czy zdążyłam czy nie, za każdym razem jak robił trafiał do kuwety no i załapał. Przed wyciągnięciem go z kuwety delikatnie opukiwałam mu łapki o ramę kuwety, pierw przednie - wystawiałam poza kuwetę - później tylne - i mógł śmigać dalej... teraz jako dorosły 6 letni kocur dalej sam przed wyjściem opukuje łapki ze żwirku :classic_cool:

Gość bogaty mennn
ojej użekła mnie kociaka historia, normalnie jak bede samotny, bezrobotny i kulawy to tez kotka tego naucze, kto normalny ma czas na takie bzdety? tylko kurwa lub darmozjad

Gość no to zapalmy Mu świeczkę
może potraktował kuwete jako wstęp na studia fotograficzne ? zgłosiłaś go ? 1.10 no more

Kot zanim załatwi potrzebę szuka miejsca. Kręci się po mieszkaniu i zwykle miauczy. Zanieś go wtedy do kuwety. Innym sposobem jest wsadzanie go do kuwety zaraz po jedzeniu..