Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewks

Matura po latach

Polecane posty

Witam. Chciałabym w tym roku zgłosić się , aby pisać maturę. Jestem kilka lat po Liceum i nie wiem czy dam radę wszystkiego się nauczyć i to jeszcze w rok. Chcę się zapisać na kurs maturalny z angielskiego a matmę i polski sama obczaić, w końcu z matmy kiedyś byłam kumata, gorzej z polskim:(. Czy znacie jakieś dobre książki, podręczniki do nauki, żeby wszystko było dobrze opisane? Z góry dzięki

Gość yhbundfmdfgjndg
ja zdawalam w tym roku,i razem ze mna zdawal moj narzeczony starszy o 6 lat,zdal normalnie,a uczylismy sie razem z moich ksiazek,czasami kupilismy jakis leksykon z polskiego,zeby poczytac streszczenia lektur,z angielskiego kupil kurs na plycie profesor Henry,matme umiał,no i bylo dobrze.do dzis mi mowi ze myslal ze bedzie gorzej

Gość dcvsvsdvvsd
Dam Ci dobrą radę jeśli chodzi o Polaka, jeśli nauczysz się na pamięć streszcezń lektur np z Grega i charakterystyki głównych bohaterów to maturę masz zdaną na 90%:)

Gość Ilona ja:)
Hej:) też zdaję maturę po kilku latach. Kupiłam sobie wydawnictwa greg opracowania lektur i wierszy, zeby wiedziec o co w nich chodzi, wzory wypracowan tez grega, żeby mieć na to jakiś pogląd i czytam w internecie różne prace licealistów tak, żeby więcej wiedzieć. Z matmy kupiłam sobie zadania krok po kroku i ćwiczę sobie, a z angielskiego się nie uczę, bo umiem więc sobie poradzę

No to przynajmniej Ilona wiesz, że jeden przedmiot masz zdany:) A zdajesz podstawowe przedmioty czy jeszcze jakieś? Do yhbundfmdfgjndg: Fajnie, że byliście we dwójkę, zawsze to lepsza motywacja, ja też chciałam swojego namówić , ale za nic w świecie się nie da:)

Jest ktoś kto zdaje w tym roku maturę? Jak to jest z tematami z polskiego, czy każda szkoła ma inny?

Gość eduyou
Witaj Przymierzasz się do zdania matury po latach? Zastanawiasz się od czego zacząć? Chcesz otrzymać od nas darmowy INFORMATOR? Znajdziesz w nim najważniejsze informacje m.in.: Gdzie i jakie dokumenty należy złożyć? Ważne daty, czyli co i do kiedy? Gdzie zdaję maturę? Jakie przedmioty zdaję obowiązkowo? Co z prezentacją z języka polskiego? Jak wyglądają egzaminy z poszczególnych przedmiotów? Jaki jest zakres materiału z poszczególnych przedmiotów? Czy i kiedy można poprawiać niezdany egzamin? Jaki kurs wybrać - stacjonarny, e-learningowy, multimedialny? Od czego zaczyna się skuteczna nauka? Wyślij e-mail na adres sekretariat@edu-you.pl wpisując w temacie wiadomości "Poradnik".

Gość gość
Radzę zapisać się na kurs maturalny, np. w Bratniaku, mają tam najlepszych wykładowców i akredytację Kuratorium :)

Gość gość
Popieram przedmówcę :) Ja sama chodziłam na kurs maturalny z fizyki do Bratniaka i zdałam maturę na 93% :) Dziękuję za oklaski ;) Wszystkim maturzystom życzę świetnych wyników :)

Gość gość
Bratniak ma rewelacyjne kursy maturalne, moja siostra chodziła do nich na biologię i teraz jest szczęśliwą studentką medycyny :)