Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatuszekk96

Wyprowadzenie od rodzicow, moje pierwsze mieszkanie-pomocy!

Polecane posty

Witam Od niedawna z moim chłopakiem zamierzamy wyprowadzić się od naszych rodziców i zamieszkać razem. Planujemy wynająć mieszkanie-na razie je szukamy. Ale chciałabym was zapytać od czego powinnyśmy zacząć co jest najważniejsze, jakie mieszkanie szukac ? Chcemy dwupokojowy, pokój dzienny i sypialnia. Mieszkamy w dużym mieście wiec mamy dużo możliwość. Mój chłopak ma stała prace zarabia kolo 2 tys. Ja kolo 1,5 tys Gdy mieszkałam u rodziców zaoszczędziłam kolo 10 tys.(wystarczy na start??) i tak sie zastanawiam czy wynająć mieszkanie umeblowane i zbierać dalej pieniądze czy może powoli cos kupować do domu np pralkę, lodówkę ? wiem ze do poki nie wynajmiemy mieszkania to ciężko powiedzieć co nam będzie potrzebne ale chciałabym chociaż wiedzieć na co się przygotować. Mamy trochę rzeczy wspólnych z naszych mieszkań( dwie sofy, telewizor,szafki,szafę,wierze, zawsze rodzice pomogą ) Proszę o odpowiedzi na moje pytania i od czego wy zaczynaliście ?

Gość ile masz lat?? i w jak
dlugim czasie tyle zaoszczedzilas ?? my z facetem tez o tym myslimy, ale najpierw trzeba cos przyoszczedzic... najlepiej nieumeblowane, jesli jest tansze, a wy macie mozliwosc wziecia wlasnych mebli.. z czasem sobie podokupujecie ;) i o ile !! to jest najem dlugotrwaly. bo jak nie to umeblowane

Gość kuchareczka kasia
zarabiajac 15 zł a twoj facet 2 tysiace bedzieie zyc z meisiaca na miesiac bardzo skromnie.

Gość kuchareczka kasia
1,5 tys a nie 15 zł

Gość Ganta
To dużo kół zaoszczędziłaś, możesz je sprzedać na skup złomu. OKOŁO ! Rozumiesz, o-k-o-ł-o-. Około.

Gość Przedsiębioorcza
Lerpiej wziasc kredyt ,dołozyc własne pieniadze i kupic .I bedziecie splacac swoje a nie za wynajm

jak Ci sie udalo ? i w jakim czasie ?? odpowiesz?

Ja 20 chłopak 23 W krótkim bo mój tato mieszka zagranica i od czasu do czasu do niego jeżdżę np na 3 tyg i tam mogę zarobić trochę więcej pieniędzy :) Co do mieszkania to jeszcze nie wiem jakie bo będziemy szukać ale jak się uda to za 3 miesiące będziemy już mieszkać razem :) No chyba wydaje mi się ,że chciałabym mieć pralkę lodówkę juz w mieszkaniu :) Moze to takie dziwne ale bardziej ciesze sie z projektowania sypialni niz dużego pokoju :) 10 tys na start powinno starczyć? A jak z rachunkami na dwie osoby ile tak mniej wiecej sie wydaje ? Gaz? Woda? Prad? Nie licze telefony ani benzyny (bo ja mam samochod i moj ma ) Na pewno chce mieć internet z programami tv.

Kupienie mieszkania bedzie możliwe za około 3 lat, a tak poza tym nie chce kupować mieszkania do poki sie nie przekonam jak sie z moim chłopakiem mieszka, bardzo mocno się kochamy ale nie chce rzucac sie tak od razu na głęboka wodę.

Gość wajrahnooooł
masz 20lat i co nie idziesz na studia żadne?

skoro ojciec mieszka za granica i masz mozliwosci sobie dorobic, to ja bym na jakis czas - chocby miesiac, dwa wziela faceta tam, zarobila troche, masz wklad wlasny i kupujesz mieszkanie na kredyt... zawsze jakies zabezpieczenie na splate kredytu masz, bo mozesz do ojca pojechac, chocby na zmywaku postac, czy ojciec ci cos zalatwi i kasa jest

Możliwość wyjechania z chłopakiem odpada bo pracuje jako mundurowy. A ostatnio juz wrocilam z takiego kilku miesiecznego wyjazdu nie chce znowu sama wyjeżdżać, łatwo jest powiedzieć ale sami byście wyjechali i zostawili partnera ?

Gość wajrahnooooł
czemu za rok? matury nie zdałaś?

do postu powyzej nie o tym temat

ja na twoim miejscu mieszkałabym z rodzicami i zbierala kase na wlasne m. wynajem to nic innego jak pakowanie kasy do cudzej kieszeni :O przez 3 lata troche tego bedzie. po i co to wszystko zeby sie w rodzine pobawic :( sory ale wg mnie to bez sensu :O

Gość ula 77777777
dobra decyzja powodzenia

oni mają 20 i 23 lata a wy każecie im brać kredyt na 30 lat ?? niech najpierw pomieszkają i pobędą ze sobą a później się okaże czy będzie miała z kim ten kredyt spłacać :)

Zdałam, nie chodzi tutaj o szkole moja tylko o pierwsze mieszkanie, czy ktos mi doradzi w sprawie mieszkania? Nie wyjazdu,nie szkoły tylko mieszkania. Szkoła za rok. Kupienie mieszkania za 3 lata. Zagranice mogę wyjechać ale raz na jakiś czas dopiero wrocilam i chce ułożyć sobie zycie tutaj w Polsce :)

Gość anna karenina ;
a co Cię to obchodzi czemu idzie za rok? autorko, nie napalaj się tak na to projektowanie bo w wynajmowanym nie możesz koloru ścian zmienić :P ja bym brała umeblowane bo jak Wam wypowiedzą umowę to gdzie się podziejesz ze swoimi meblami?

fannky --- dokladnie tak ! !

Gość Wilczynianka
tak to jest jak gówniarze poprzewracało się w głowie...20lat pewnie mature oblała i w dupie ma wszystko grunt ,ze facet mundurowy to jej zapewni życie,zobaczymy na jak długo... te dzieciaki teraz do robienia dzieci pędzą,bawienia się w familie,a od nauki uciekają..seks seks i seks..tak wam źle się mieszkalo z rodzicami ?

Kochana ja wynajmowalam mieszkanie przeszło 3 lata i gdybym nie musiała to bym tego nie robiła. To jest ładownaie kasy w błoto. Jak możecie zamieszkajcie razem u rodziców. Sprawdzicie się, zaoszczędzicie jeszcze kasy, zrobić szkołe, dorobicie się czegoś więcej. A tak w takim mieszkaniu nie dość że nic nie możesz robić bo nie Twoje to jeszcze płacić około 1000 zł.Teraz kupiliśmy dom do remontu i zamiast wpłacać do kieszeni gościa płacimy na swoje gniazdko i wiemy, ze to jest nasze i nikt nam nie zabierze tego co zrobimy w nim. Ja trafiłam na tnaie więc miesięcznie razem z opłatami mieliśmy około 900 zł a gdzie jedzenie , reszta??? Przemyślcie to sobie, bo naprawdę nie warto.

Gość Kuwejt
20lat to przecie dziecko jeszcze,a ona chce sę bawić w projektowanie SYPIALNI:D

Gość angela.......
yy dwu pokojowe przy takich zarobkach ? Chyba żartujesz my na początku mielismy 4 tys i mieszkanie jedno pokojowe i zylismy od 1 do 1;/

my mamy razem tez ok. tyle kasy co wy tylko ze BEZ zadnych oszczednosci i nie jestesmy w stanie sie wyprowadzic