Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bozajelimiimie2

eksmisja nie mieszkającego współwłaściciela domu

Polecane posty

Witam serdecznie, dom jest współwłasnością majątkową ( jedna księga). rodzina składająca się z trzech osób i będąca zameldowana tam ma 7% udziału jednakże mieszkała na połowie domu. 6 lat temu córka wyjechała za granice, 4 lata temu matka i 1,5 roku temu dołączył do nich ojciec. Od tej pory nie zamieszkują tam, nie przyjeżdżają do Polski. Mimo tego cały czas zajmują tą połowę ( zamknęli na klucz ). Wyrazili chęć sprzedaży, jednakże za kwotę przewyższającą ponad 100 % wartości tego udziału. Nie stać mnie na takie szastanie pieniędzmi. Obecnie mimo, że mam dwa razy tyle udziału w domu co oni, jestem zmuszona wynajmować mieszkanie i ponosić dodatkowe koszty. Jeżeli żadna z tych osób nie zamieszkuje, pomieszczenia stoją puste, i nie wrócą do Polski ( bo nie mają do czego, same długi, brak pracy i perspektywy na przyszłość) mogę ich wymeldować i następnie wyeksmitować ? ile to może potrwać ? czy może są inne sposoby wyegzekwowania tego co mi się należy? proszę o pomoc

Gość jjjjjkjkjkjjkj
ty nie piszesz o wyeksmitowaniu tylko o odebraniu wlascicielom ich majatku a to nie przejdzie🖐️

Gość taka prawda....
musialoby dojsc do podzialu nieruchomosci i jasnego ustalenia jaka czesc domu do kogo nalezy (chyba ze to juz jest) inaczej nic nie da sie zrobic bez zgody tych osob sprawa pewnie bedzie trwala lata..:o

tzn. najpierw wymeldowac itp abym mogła tam zamieszkać i równoczesnie wniesc do sadu o zniesienie współwlasnosci i wykup po normalnej cenie, a nie z kapelusza. po prostu proces sądowy bedzie trwał i trwał, mi zalezy na czasie

Gość jnhmnnmn
jezeli sa włascicielami jakichś nieokreslonych 7% domu to ich nie wymeldujesz;) w takiej sytuacji o której piszesz praktycznie nie da sie wymeldowac kogos z domu którego jest współwłascicielem