Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozczarowany........

nie chciałbym powoływać dziecka, żeby żylo w tej obecnej rzeczywistości

Polecane posty

Gość Kosmiczny wędrowiec
Jeszcze wracając do Włochów i ich uśmiechu na gębach. "Chleba i igrzysk" znasz to pojęcie? Jak stara jest to szkoła? Widać skuteczna.

Gość kdl;cf
a propos kary smierci, to chyba jednak powinni ją przywrócić, nie musielibyśmy utrzymywać zwyrodnialców i morderców , zwałszcza ze miejsc w zakładach karnych brakuje i coraz więcej kosztuje utworzenie i utrzymanie tego

Gość amalletta
kosmiczny - jak chcesz zobaczyć mistrzostwo tej "szkoły starej jak świat" zobacz, co robi w naszym kraju ugrupowanie rzadzące ... :classic_cool: spadam chwilowo 🖐️

Gość chryzilot
najlawiej siedzieć , cierpieć za milony i kreować sie na mędrców .Wieczne tylko narzekania .

Gość Kosmiczny wędrowiec
A wcale mi nie lżej z tym, że poznałem prawdę. Może pozwolicie mi przyłączyć sie do "prania mózgów" skoro i tak znam już zasadę i będziemy razem paść to bydło, co? W myśl zasady, "że skoro nie możesz tego pokonać to się przyłącz".

Gość chryzilot
a jakaty prawdę poznałaś ? Że pracować trzeba ? że od siedzenia na doopie nic sie nie zmienia ?

Gość Kosmiczny wędrowiec
Nie udawaj, że nie wiesz o czym mówię.

Gość ./m.;mljh
tu nie chodzi o malkontenctwo tylko o trzeźwy osąd. No bo jaka jest prawda o zyciu... kto z was się odważy.... życie w polsce to paranoja i absurd. Ludzie wmawiają sobie szczęście, muszą mieć to i owo by czuć sie dobrze. Trzeba pracować by być kimś, nie pracujesz to ludzie krzywo patrzą.

Gość Rozczarowany...........
żaba Letycja - ale ja nie mam ochoty bycia ojcem, przyn. na razie, jestem świadomy jaka to odpowiedzialność a ci co nie nudzą i nie smecą tylko się rżną jak bezmyślne króliki to faktycznie, pogratulowac

Gość kdl;cf
"Teraz ludzi się torturuje w inny sposób. Wam się tylko wydaje że człowiek zhumanizował się ale to nierealne. Człowiek to zwierzę, ssak i jak każdy ssak kieruje się instynktem. Dzisiaj sie zabija w białych rękawiczkach." no właśnie chyba o tym piszemy? te tortury są coraz bardziej widoczne, ale nie każdy to widzi świat prędzej czy później zostanie zdominowany a razem z nim całe społeczeństwo, jeszcze dadzą sobie wmóiwc że to w imię wolności i poprawy bytu :O

Gość Kosmiczny wędrowiec
Cieszmy się i radujmy, nadciąga Brave New World :D

Gość chryzilot
Trzeba pracować by być kimś, nie pracujesz to ludzie krzywo patrzą. ale jeśc chcesz ? to mozę mamusia ma cie utrzymywąć ,zebyś mogła tu sie użalać nad sobą ?

Gość Kosmiczny wędrowiec
@ chryzilot - ale nie o niechęć do roboty tu chodzi, tylko o to jak ten system funkcjonuje. Myślę, że człowieka stać na więcej skoro uważa się za najcudowniejszą istotę we wszechświecie.

Gość kdl;cf
chryzilot ty naprawde jesteś taki ograniczony czy tak dobrze udajesz?

Gość Kosmiczny wędrowiec
Stara szkoła :D

to żarcie co jest w sklepach to też wielki shit, np. mięso jest naszpikowane antybiotykami, praktycznie kazdy rodzaj żarcia jest jakoś szkodliwy, z chemią i to kurfa we wszystkim np. ten sok malinowy albo dzikiej rózy Herbapol jest słodzony takim syropem glukozowo-fruktozowym co jak podawano myszom ten słodzik, ten syrop to miały 90% więcej tłuszczu bo cąły metabolizm organizmu od tego padał, i w końcu zdychały, wczoraj o tym czytałem a myślałem że ten soczek co kupuję to taki zdrowy, kurfa naprawdę strach coś zjeść bo choroba murowana

Gość Kosmiczny wędrowiec
Nic nie uradzimy, spadam. Trzeba paść to bydło dalej :D

Gość ./m.;mljh
nawet nie zdajecie sobie sprawy jak system wpieprza sie w rodziny, w wychowywanie dzieci, generalnie we wszystko. Przez chwilkę zapragniesz mieć rodzine a potem do smierci będziesz w sieci systemu. Kto chce się przekonać niech rodzi tudzież robi dzieci.

Gość chryzilot
a co masz do systemu ? człowiek rodzi sie , dorasta , dojrzewa , to powinien na siebie pracować . Nie ma obowiązku startowania w wyściu szczurów ,a jeśli sie w to wprzągłeś a teraz widzisz jakie niesie to koszty - to masz pretensje do systemu ? Zwolnij , zbastuj i ciesz sie tym co masz , a nie narzekaj ,że inni pracują i mają i otrafia sie tym cieszyć .

wpiszcie sobie w wyszukiwarce syrop glukozowo - fruktozowy, i poczytajcie, ja mówię o faktach, a każdy sok Herbapolu jest tym gównem słodzony

Gość chryzilot
przypominacie tych zasranych raperów - nie uczy się , nie pracuje , nie ma przyszlości . ALE ZA TO CZUJE SIE UPOWAŻNIONY DO WYGŁASZANIA " mądrośći " o sniesprawiedliwości systemu .żałosne .

Gość ./m.;mljh
chryzilot akurat nie trafiony co do mnie. Ja jestem na swoim, sama się utrzymuje i dzięki temu przecieram oczy. Odpępowiłam sie już dawno. Ptaki nie sieją, nie pracują a jedzą a ludzie to widać inny gatunek i inne zależności nim sterują.

Gość to zwykły buc
płodzicie zwykłe, nic nie znaczące PESELe, gównorobów i szarych chlebożerców, białych murzynów, niewolników zapierdalających całe życie na kredyt hipoteczny i zakładaników swoich etatow w korporacjach. No ale WY jesteście szczęśliwe, bo wydałyście ze swoich trzewii NOWE ŻYCIE. Tak samo marne i mało znaczące jak wasze własne. No ale kto powiedział, że ktokolwiek ma mieć lepiej od was, nie wyłączających własnych dzieci, nie ?

Gość kdl;cf
nawet woda jest fluoryzowana a fluor szkodzi zdrowiu :O ten fluor jest niepotrzebny w wodzie pitnej co do różnych ulepszaczy aspartamu to tu też chodzi o ceny, walka o klienta trwa nieustannie, wiadomo ze ludzie leca na tanioche, bo jak nie da im sie dobrze zarobić to muszą kupować tanio, więc producent ten tani towar zapewnia co nie zmienia faktu ze nawet to tanie w porównaniu do zarobków jest i tak za drogie

Gość to zwykły buc
zresztą widać, że te wszystkie spożywcze giganty maja głęboko w dupach i wasze dzieci, bo ładują im do żarcia w słoiczkach ten gówniamy MOM i inne badziewie - jak np. Gerber (afera kiedyś była na ten temat). KASA KASA KASA tylko to się liczy. Dla was te wasze dzieciory sa całym swiatem a dla swiata praktycznie nie istnieją tak jak nie istniejecie wy robieni w chooja za waszą własna kase

Gość ./m.;mljh
nie ma obowiązku pracy, konstytucja to gwarantuje. Człowieka nie wolno do niczego zmuszać a jednak to się robi, ludźmi sie manipuluje, aktorzy nami manipulują, zobaczcie w jakich oni reklamach grają, kim są co sobą reprezentują. A to że żywność jest paskudna to wiadomo nie od wczoraj. Co głupsi kupują badziewie i się trują co dnia, potem zdziwienie skąd choroby a i lekarz swoje zarobi na pseudoleczeniu, potem "skórki" i tak to się kręci.

Gość ej no nie jest ladna
autorze jestem kobietą i w 100% zgadzam się z tym, co napisałeś Mam 30 lat i nie zamierzam mieć dziecka, z dokładnie tych powodów które podałeś Życie to ciężka sprawa i wydaje mi się, że powinno się mieć mozłiwość podjęcia decyzji co do tego "zycia" A gadanie o cudzie macierzynstwa itd to tylko egoizm i chec posiadania i pozostawienia czegos po sobie Tyle Smutne, ale ludzie to tylko zwierzeta w ubraniach i z gadzetami typu telefon, dom, auto itd

Gość to zwykły buc
całe życie nic nie znaczące żuczki, a na koniec sobie pomniki na cmentarzu odp.ierd.alają :O