Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robertrichardson

co sie daje kobietom podczas porodu oprócz Dolarganu? dożylnie?

Polecane posty

Gość robertrichardson

mojej żonie jak dali coś ... to nie umiała słowa przez pół godziny powiedzieć i kręciła oczyma i potem powiedziała że takiej jazdy w życiu nie miała .. na wypisie nie ma nazw podawanych zastrzyków podczas 20 godzinnego porodu ... później i tak zrobili CC ! Bo sie okazało że macica sie przykleiła do łożyska .. jak na 21 wiek jestem w szoku !

Gość oksytocynę,
a dolargan na pewno nie daje takich efektów, ja miałam to i to

Też coś takiego dostałam, ale już po porodzie. Odjazd niesamowity :D Niestety nie umiem się doczytać co to za specyfik. Pismo lekarzy :o

wiesz, możliwe że dostała ten dolargan tylko p prostu jej orgaizm tak zareagowal, kazdy jest inny. generalnie wszystkie te dozylne znieczulacze dzialaja szkodliwie na swiadomosc kobiety w czasie porodu abolu podobno i tak nie zmniejszaja- moja kolezanka wziela i mowi ze guzik jej to dalo...

Gość gvtregrtg
a musisz koniecznie wiedziec bo....? chcesz sobie strzały robić w chwilach słabości?

Gość witasica
oxytocyna ampicylina ...ale ja po tym nie miałam jazd

Gość ABC987
witasica -ampicylina jest antybiotykiem, więc po tym nie ma "JAZDY"

Gość ja tez dostalam dolargan i nic
mi, po nim nie bylo troche poziewalam i po 20 min od nowa jazda :(

Ja nie chciałam dolarganu i mi nie dali, boję się wszelkich "głupich jasiów". Miałam podawaną oksytocynę.

Gość purpurowa32
takie jazdy sa wlasnie po dolarganie,nie kazdy tak reaguje,ale zdarza sie w duzej ilosci przypadkow:) pracuje na IP duzego szpitala:)

Ja tez mialam cos podobnego bo na koniec porodu dziecku zaczelo tetno spadac i podali mi do nosa taka rureczke :O i kazali sie zaciagnac... cale szczescie ze zaciagnelam sie tylko raz bo zaraz potem stracilam na chwile przytomnosc, pol oddzialu sie zlecialo bo nie wiedzieli co sie dzieje. Lekarka wspolnie ze mna wypchala dziecko z brzucha :) Ogolnie porod byl super oprocz tego co sie dzialo na koncu. :P Do dzis nie wiem co to bylo bo w wypisie nie ma.

Gość heheeh normalnie nie wierze
jagoda kurwa to tlen był

ja dostalam jeszcze w trakcie porodu no spe i powiem wam , ze nawet zadzialala bo troche mniej bolalo.

No właśnie, nospę też dostałam, nic nie pomogło za to tyłek bolał mnie do marca (rodziłam w listopadzie).

Gość mamam27
haha ten tlen mnie rozwalił - ale numer hahahaha - myślałaś że ci narkotyk dali do wciągnięca nosem ??

Gość ale heca !
dobre z tą rureczką w nosie i zaciąganiem...:-) :-) o mało co nie padłam ze śmiechu i jeszcze by mi dali tę rurkę do nosa...:-) :-)

Gość lalalalaal
jagoda,jedna rurka w dupie,druga w nosie..wow:D:D:D:D:D

Gość fan dolarganu
kupie dolargan. mam kolke zulciowa i bardzo mi pomaga, a mieszkam w miescie gdzie nie ma poradni leczenia bolu albo czeka sie w kolejce , wiec z Lodzi musze jezdzic do Radomia, na co nie zawsze mnie stac.