Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaja**

Pyt. o luteine- zawalilam sprawe? :/

Polecane posty

Gość ruda............
a ojciec dziecka to w porzadku facet dlugo sie znacie

Gość nowaja**
chodze z chlopakiem juz 4 rok, w poniedzialek byla nasza rocznica:) on chce mi pomoc:)

Gość nowaja**
do ruda: z rodzicami nie mam zbyt dobrego kontaktu i dlatego az mnie brzuch rozbolal z tego stresu,ale nie brzuch- macica stwardniala.W tamtym roku przeszlam ciezka depresje, ogolnie mam sklonnosc do depresji, zawsze widze wszystko czarno, nie potrafie sie cieszyc z tej ciazy. Wydaje mi sie ze dziecko tej nerwicy nie przezylo, bo dlaczego mam twarde podbrzusze? nie wiem juz sama.

Gość sbdfx bn
wiesz co jak cie czytam to sie zastanawiam czebo chcesz bo wyglada to jak modlitwa o smierc tej ciazy masz watpliwosci wez tabletki i sie pozbadz a nie siedzisz i jeczysz trzeba sie bylo nie pukac bez zabezpieczenia i tyle.Teraz nie ale za miesiac tak i nie zaslaniaj sie dobrem dziecka bo to ostatnie na czym ci zalezy i to widac w kazdym poscie!

Gość nowaja**
nie wiem jak mam powiedziec o tym rodzicom, kolezanka mi nie kazala mowic jeszcze miesiac az byloby bardziej pewnie czy donosze czy nie.Ja nie rozmawialam o seksie ze swoimi rodzicami nigdy, nawet z mama. To mnie stresuje ! i dzis przeczytalam ze jak macica twardnieje to ze ciaza jest zagrozona. do sbdfx bn : poronilam pierwsza ciaze jeszcze w tym roku wiec nie potrafie patrzec w ten sposob, ze ta ciaze donosze,dla mnie sie to wydaje niemozliwe! przy tamtej ciazy cieszylam sie jak glupia i ja szybko stracilam wiec mi nie pisz ze sie modle o smierc tej ciazy, po prostu jest to dla mnie ciezkie psychicznie.

Gość ruda...
nie zamartwiaj sie na zapas dobrze, ze masz wsparcie w chlopaku a dzieciaczek, mimo pewnych problemow, moze okazac silna chec zycia i da sobie rade dlowa do gory, bedzie, co ma byc mnie tez ciaza zaskoczyla, a teraz ciesze sie, ze tak sie stalo moj syn jest fajnym, pozytywnym facetem moja sila napedowa trzymam za was kciuki

Gość a z jakiego powodu nie chcesz
autorko, Twoje czarnowidztwo jest spowodowane NIEDOCZYNNOŚCIĄ TARCZYCY musisz brać leki jeśli dojdziesz do ładu z tarczycą, to na wszystko spojrzysz bardziej łaskawym wzrokiem;) wierz mi, bo znam to wszystko z autopsji;)

Gość nowaja**
robilam dzis tylko tsh, wyszlo 2,77 , takie moze byc w ciazy dziewczyny?

Gość nowaja**
dzieki ci ruda:) moze to wszystko sie jakos ulozy... boje sie ze jak znowu zlapie mnie dolek to brzuch mi bardziej stwardnieje,kurde nie leczylam sie z depresji :/

jest naprawdę nieźle;) w/g norm lekarskich na pewno powinno być niższe, ale żadna z nas nie jest maszyną i każda może mieć charakterystyczne dla swojego organizmu TSH ja przed pierwszą ciążą miałam TSH 2,5 i bez problemu ją donosiłam, nie brałam żadnych leków teraz miałam TSH 2,2 i jest dobrze:) nic się nie denerwuj tylko idź z tymi wynikami do endokrynologa najlepiej jeszcze dziś by podwyższył Ci dawkę leku myśl pozytywnie, a przynajmniej staraj się, bo masz dla kogo:) trzymam kciuki za Was:)

Gość nowaja**
siostra mojego chlopaka ktora ma 2 corki mowila, ze kiedy jej macica twardniala byla w szpitalu na podtrzymaniu ciazy, ze to jest chyba jakies zagrozenie dla ciazy? nie wiem juz sama, moze to tylko tak stres. jak odwiedze lekarza we wtorek to sie uspokoje, zobaczymy co tam jest w tym usg, chyba serce powinno juz bic ;) przeszlam 1 poronienie i staram sie na razie nie przywiazywac, nie wiem czy ktoras z dziewczyn przeszla to samo ale pozniej w nastepnej ciazy sa mieszane uczucia tak jak mam, chcialabym inaczej ale jeszcze sie boje wierzyc ze bedzie ok:)

Gość nowaja**
do a z jakiego powodu nie chcesz ;) endokrynolog bedzie dopiero 7 wrzesnia, a ja jak na razie biore polowke euthyrox 25, wczoraj zapomnialam wziasc na pol i wzielam cala tabletke, gdybym wiedziala ze to by bylo lepsze bralabym cala 25 :)

ja przed pierwszą zdrową ciążą też miałam ciążę biochemiczną, która straciłam w 7 tc i to normalne, że w następnej ciąży jest strach ,ale dziś z perspektywy czasu wiem, że taki irracjonalny strach nie ma sensu, bo niczego nie zmieni ciągle powtarzałam sobie, gdy było ze mną źle psychicznie, że co ma być to będzie zamartwianie się na zapas nic nie da

Gość nowaja**
a mam jeszcze pytanie: zawsze naczytam sie wszystkiego i potem biore wszystko do siebie- jak to jest z twarda macica, to mi w koncu przejdzie? kolezanka mowila ze to grozi komplikacjami, ona byla przez to w szpitalu a to dopiero poczatek ciazy :(

fakt, że wzięłaś dawkę 25 na pewno nie zaszkodził, a wręcz przeciwnie lekarz na pewno podniesie Ci dawkę i być może nawet już teraz na przemian będziesz brać 25 i 37,5 (co drugi dzień), bo początek ciąży jest bardzo ważny tarczyca u dziecka wykształca się do 12 tc więc musisz mieć odpowiednią ilość hormonów by dziecko zdrowo rosło

Gość nowaja**
mialyscie takie twarde podbrzusze i bol troszke taki tepy,staly podobny jak na okres? zwlaszcza przy dotyku, jak dotykam tam gdzie macica.

koleżanka na pewno mówiła o późniejszej ciąży w tej chwili macica jest jeszcze bardzo mała i dopiero zaczyna rosnąć tym się nie przejmuj;)

oczywiście, że tak:) zwłaszcza w pierwszej ciąży tak jest

Gość nowaja**
to ja chyba zaczne brac 25 przez ten tydzien dopoki lekarz nie wroci na wlasna reke:) to i tak nie jest duzo chyba.

Gość nowaja**
no ja tak bolalo chyba w 3 i 4 miesiacu i w 5 wyladowala w szpitalu

Gość ruda...
mi tez twardnial brzuch w ciazy, lekarz dal mi luteine, leki rozkurczowe, kazal na siebie uwazac i wszystko bylo ok nie martw sie na zapas

ja tak brałabym na Twoim miejscu, bo mam trochę więcej doświadczenia z niedoczynnością tarczycy;) przy wyniku TSH 2,77 połowa tabletki 25, to na pewno za mało

Gość nowaja**
dzieki:) to wszystko jest dla mnie takie nowe ze ja nie wiem co jest normalne a co nie i dlatego tak sie okropnie przejmuje ...:)

Gość nowaja**
to od jutra biore cala 25 :)

bierz i luteinę też;) o kwasie foliowym chyba nie muszę wspominać;)

Gość nowaja**
do ruda: no wlasnie biore nospe i luteine dopochwowo. A myslicie ze mimo tego stresu uslysze we wtorek bicie serca dziecka? tak sie boje przez tamto poronienie czy ono na pewno zyje, ech... ;)

a w ogóle kiedy miałaś ostatnią @?

jak ciaza moze zaskoczyc ?? :d chyba niepokalane poczecie... skoro wspolzyjesz bez zabezpieczenia lub ze znikomym to powinnas sie liczyc z ciaza... hmmm mnie tez zaskoczyl fakt bycia w ciazy, ale tylko dlatego ze za pierwszym razem staran sie udalo :) nie zyjemy w sredniowieczu....

Gość nowaja**
kwas foliowy (folikum B6) zaczelam brac pare dni po stosunku ale w calkiem innym celu- kolezanka mi powiedziala ze super wplywa na wlosy no i potem to sie o ciazy dowiedzialam, nie przestaje brac ;)

a co to za FOLIKUM B6? powinnaś brać sam kwas foliowy albo witaminy dla kobiet w ciąży nie wolno brać nic innego