Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa, stara

ciąża, folik, femibion...

Polecane posty

gdyby wszyscy tak świadomie podchodzili do kwestii macierzyństwa to byłoby super, ale niestety nadal tak nie jest, wiele kobiet nie dba o chociażby o przyjmowanie kwasu foliowego, a to przecież taki tani i łatwo dostępny środek.

Gość dorrraa
Adell masz racje, ja tez zauwazyłam wsród moich koleżanek taka tendencję, ze jednak nie mysli sie o tym zeby jakoś juz od samego poczatku zadbać o maleństwo.

Gość syoss
No niestety wiele dziewczyn o tym w ogóle nie myśli, no i też wiele ciąż zupełnie zaskakuje przyszłe mamy

Gość marrtuszzzka
Sama sie zastanawiam skad to sie bierze. Jak ja byłam w ciazy to siedziałam z głowa w ksiązkach i tylko szukałam odpowiedzi na to co brać zeby dziecko urodziło sie zdrowe.

Gość przyszłaamama
No dokładnie miałam to samo, z tymże ja szukałam informacji na forach. Tu zawsze przyszłe mamy dawały dobre rady, miedzy innymi też własnie o kwasie foliowym.

fora internetowe to doby pomysł jeśli szukamy odpowiedzi na nurtujące nas pytania, jak czytałam fora to bardzo często kobiety informowały o przyjmowaniu kwasu foliowego, dlatego dziwię się, że niektóre kobiety o tym zapominają.

fora internetowe to doby pomysł jeśli szukamy odpowiedzi na nurtujące nas pytania, jak czytałam fora to bardzo często kobiety informowały o przyjmowaniu kwasu foliowego, dlatego dziwię się, że niektóre kobiety o tym zapominają.

Gość syoss
Są kobiety które podchodzą do macierzyństwa bardzo odpowiedzialnie, ale są też takie, dla których dziecko to "kara" i w ogóle nie dbają by urodziło się zdrowe

Gość Przed ciążą......
Przed ciążą brałam folik, w trakcie i folik i femibion (co do witamin lekarz dał mi wolną rękę, powiedział, że jeżeli chcę mogę odstawić). Synek urodził się zdrowy z wagą 3400g.

Możesz zrobić sobie badania krwi i moczu, morfologie, toksoplazmoze (igg i igm) oraz cytomegalie. Lepiej się zbadać niż potem stresować w ciąży.

Gość jjjolkkka
Ja brałam Folik juz w ciązy bo dowiedziałam sie o niej w 6 tygodniu. I tez wszystko sie udało, urodziłam zdrowa córeczkę.

Gość rionna
Bo większość dzieci rodzi się zdrowa, dlatego nie ma co dramatyzować jak się przed ciąża nie brało folika, ale generalnie warto go brać non stop żeby potem gorzko nie żałować.

Gość basssia89
Folik to przecież jest już znany lek od 13 lat. Wiec tak naprawde lek jest godny zaufania i mamy sobie go polecaja.

Witam, ja biorę folik 5 miesiąc. Nie wiem czy jest dobry, bo w żaden sposób nie wpłynął na mój organizm, ale zastanawiam się nad zmianą. Jak nie byłam w ciąży tak nie jestem...

Bloody.Mary Folika nie bierze się by łatwiej zajść w ciążę.. Niedobór kwasu foliowego może spowodować wady cewy nerwowej u dziecka, dlatego zaleca się przyjmowanie go min. 3 miesiące przed poczęciem. Jeśli masz problemy z zajściem w ciążę to szukaj przyczyn, ale z pewnością nie jest nią Folik.

Gość peeeenkloska
Ja uważam ze nie tylko kiedy planujemy dziecko, ale w ogole powinnyśmy przyjmowac ta witaminę, ponieważ jest ona niezwykle cenna dla naszego zdrowia.

ja również uważam, że kwas foliowy na pewno nie pomoże nam zajść w ciażę, ale jeśli ją planujemy to jest niezbędny dla naszego organizmu.

Gość kammilka89
Folik to chyba najdłuzej jest na rynku, prawda ? Jednak wiecej kobiet wlasnie ufa temu lekowi, zreszta nie ma sie co dziwic bo ma odpowiednią dzienna dawkę kwasu foliowego.

Gość agggneska
Oj tak z tego co kiedys słyszałam to jakies 13 lat, wiec to samo mówi za siebie. No i na pewno plusem jest to ze przyjmujesz tylko 1 tabletke dziennie.

Gość halszka33
A przyjmujecie kwas foliowy podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej? Podobno wtedy są największe braki folika w organizmie.

podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych stężenie kwasu foliowego w organizmie jest najniższe więc trzeba te braki jakoś uzupełnić.

Gość syoss
Skoro tak jest to właściwie każda kobieta powinna razem z tymi tabletkami przyjmować Folik, tak by po odstawiewniu antykoncepcji miec odpowiedni poziom kwasu w organizmie.

Gość syoss
Dokładnie:)

Gość ammmka2
No tak, dochodzi do poczecia, ale w momencie tez kiedy świadomie do tego pochodzimy i kiedy mamy w planach dziecko. Bo to nie jest reguła.

jeśli świadomie planujemy potomstwo to wierzę w to, że każda z Nas przyjmje kwas foliowy dla dobra naszego malucha.

jeśli świadomie planujemy potomstwo to wierzę w to, że każda z Nas przyjmje kwas foliowy dla dobra naszego malucha.