Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa, stara

ciąża, folik, femibion...

Polecane posty

Gość gość
Jednak chyba raczej trzeba wybierać to co sprawdzone i polecone. A na pewno własnie Folik jest taki i warto po niego sięgac.

Gość gość
Ale to jest własnei prawda co piszecie, kobiety które stosują antykoncepcję hormonalną powinny w szczególności zadbać o uzupełnianie kwasu folioweo, ponieważ tabletki antykoncepcyjne bardzo obniżają stężenie kwasu foliowego w organizmie.

Gość gość
Nie prawda

Gość gość
Moim zdaniem na pewno zadna z kobiet ktora tez planuje dziecko nie powinna o tym zapominać. A kwas foliowy warto jest przyjmowac równiez w momencie kiedy przyjmujemy tabletki anty.

Gość gość
A wiecie ze ja myslałam ze własnie przyjmuje sie kiedy planujemy dziecko. Ale jak sie okazuje wlasnie jest inaczej i warto przyjmować cały czas.

Gość gość
Ja mam do Was pytanie , czy przez całą ciąże przyjmowałyscie ten suplement ?\Czy tylko przez pierwsze 3mc ?

Gość gość
Ja Wam tez powiem ze z witaminami nie ma co przesadzać, więc jeśli nie masz niedoborów to przyjmuj tylko Folik

Gość gość
Są tez przyszłe mamy które zupełnie nie pilnują tego. A w takich momentach na pewno powinien o tym powiedzieć lekarz prowadzący ciąże.

Gość gość
Jest tak to pamietaj o kwasie foliowym. To jest w takim wypadku jednak najwazniejsza sprawa, a wszystko inne jest drugorzędne.

Gość gość
Nie posrajcie sie czasami, zapytajcie sie swoich babek albo matek czy tez tak panikowaly i sraly sie z jakimis folikami i witaminkami a dzieci rodzily sie zdrowe po 8 sztuk a nawet i wiecej a teraz ten caly przemysl farmakologiczny to robi wam tylko sieczke z mozgow...

Gość gość
one nie mają mózgów

Gość gość
Rzeczywiscie nie ma sensu niczego przyjmować tylko kwas foliowy jest moim zdaniem tutaj najwaznieszy. No i oczywiscie również zdrowa dieta.

Gość gość
Okres ciązy jest tutaj tak naprawde najwazniejszy i własnie kwas foliowy powinien od pierwszych jej dni wejśc na stałe do naszych nawyków przyjmowania go np. codziennie do śniadania.

Gość gość
Okres przed ciażą również

Gość gość
A jaka dawka dzienna tego Folika ? Jedna tabletka wystarczy ?

Gość gość
Tutaj moje drogie najwazniejsze w ciązy jest na pewno to aby przyjmowac kwas foliowy. Natomiast jesli chodzi o inne suplementy to tutaj byabym ostrozna.

Gość gość
Kwas foliowy ma wiele innych zastosowań i pozytywnie wpływa na inne dziedziny zdrowia, także z pewnością warto go łykać

Gość gość
Dlatego ja też własnie postanowiłam pomimo tego ze dopiero planujemy dziecko ale zeby zaczac przyjmować kwas foliowy.

Gość gośćłołośśś
łooooooooooooo matkooooooooooooooooooo

Gość gość
Wiadomo ze nieraz cięzko jest prowadzic zdrowy sposób odzywiania sie. Ale to o czym na pewno nie mozemy zapominac to przyjmowanie kwasu foliowego.

Gość gość
Strasznie dużo sie narobiło teraz tych suplementów. Ale najważniejsze własnie jak tutaj juz napisały dziewczyny ze kwas foliowy jest podstawą.

Gość gość
nie srajcie żarem, biorę kwas foliowy od roku w dawce 5 mg, a w ciązy 10 mg, by nie było rozszczepu, wszystko pod okiem lekarza

Gość Tusiczek34
najważniejsze aby wszystko przebiegało pod okiem doświadczonego lekarza.... kwas foliowy to podstawa.

Gość gość
Ja tez nic nie brałam oprócz na początku ciązy kwasu foliowego. I tylko tyle. Nic wiecej oprócz zróżnicowanej diety nie jest nam w ciązy potrzebne.

Gość rudzieleec
Dokładnie, wiekszosc suplementów to pic na wode, wyciaganie kasy - a wystarczy tylko najzwyklejszy sam kwas foliowy.

Gość gość
Ja znam inne działania kwasu foliowego to własnie jesli chodzi o kobiety w ciązy. I to sie tak naprawde najbardziej liczy.

Gość marminka
Jeśli nie chcemy mieć na sumieniu dziecka z jakąś okropną wadą, np wodogłowiem czy rozszczepem kręgosłupa to lepiej łykać ten folik

Gość gość
Dużo teraz sie narobiło tego wszystkiego. Mozemy przebierać i wybierać jesli chodzi o suplementy ale ja na pewno jestem wierna staremu i sprawdzoneu Folikowi.

Gość ewiolla
W sumie to lek, to nie ma czemu się dziwić, że wiekszość przyszłych mam go bierze. Sama mam go w apteczce non stop, bierze go też moja rodzina ze mną i moim mężem na czele :)

Gość gość
No właśnie