Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama zastępcza

Rodzicielstwo zastępsze - wyprawka dla 1,5 rocznego chłopca.

Polecane posty

Gość errrrteeee
no to chyba udzielę ci takiej samej odpowiedzi jak ty udzieliłaś spytaj wujka google albo po prostu POMYŚL

Gość Mama zastępcza
dddsddsdd - Bo nie o tym jest temat. Naprawdę, rzeczowe i szczegółowe informacje wyczytasz na profesjonalnych stronach internetowych. Tam masz wszytko lepiej opisane niż usłyszałabyś ode mnie. A ja tu pytam o kwestie czysto "z życia wzięte" i mi w nich żadna fachowa strona nie pomoże poza forum.

Gość Mama zastępcza
(Co do płodności/niepłodności to zastanów się - mało jest par z adopcyjnymi dziećmi, które mają później biologiczne?)

Gość doradzić mogę
buty lepsze na rzepy, no na logikę, co lepiej dzieciakowi szybko załozyć te na rzepy czy sznurówki?

Gość Mama zastępcza
Ponownie dziękuję tym którzy w międzyczasie coś pożytecznego dopisali, również nowym osobom. Jeśli komuś jeszcze coś ciekawego przyjdzie do głowy to proszę śmiało dopisać. :) Z góry dziękuję. Każda uwaga jest cenna.

Gość Mama zastępcza
Jakbym wiedziała na 100% to bym nie pytała o te rzepy. Ale dzięki za wpis. :) Widziałam w sklepach sporo na sznurowadła, więc pewnie też jest na nie popyt. Zawsze dobrze zapytać.

Gość apsiiik!!!!,,
Autorko a nie lepiej z kopalni nternetowej wujka google skorzystac hipokrytko? super odpowiedzialas tamtej kobiecie, jeste wten czs hipokrytka dla mnie, az zaluje ze wczesniej pare postow tobie pomogłam. Do ddssdess cos tam sluchaj,jak najbardziej mozna adoptowac dziecko, mimo zenie masz sie swoich i jestescie płodni, kiedys byly przeszkody, teraz juz nie ma takoch glupich przepisow, zniesli to :) No ,i bez rozpisywania mozna w skrocie w jednym zdaniu

Gość Mama zastępcza
A czy ktoś z was używa/używał na przykład zamiast wysokiego krzesełka takich nakładek z szelkami na dorosłe krzesło? Z angielska nazywa się to chyba booster seat. Warto w takie coś zainwestować?

Gość doradzić mogę
widzę że tylko ja się ostałam, chyba wkurzyłaś ludzi swoim wpisem - odesłaniem do wujka google, ale nic.... nie wiem czy ktoś ci pisał, ale musisz zakupić termometr, polecam elektroniczny na podczerwień, taki który przykładasz do czoła dziecka i po 2 sekundach masz wynik. Do tego radzę zakupić: leki przeciwgorączkowe: SYROP IBUFEN I CZOPKI PARACETAMOL dla dzieci -ale w aptece do nich musisz podać wage dziecka, bo 1 czopek ma skład dostosowany do wagi dziecka. Spacerówkę polecam: Espiro Magic 3, to 3 kołowa, zwrotna i bardzo lekka spacerówka 6,5kg, śliczny dizajn, mozna ją rozłożyć całkowicie na płasko, jak dziecko uśnie, a po złożeniu zajmuje mało miejsca w bagazniku, także rewelacyjna także w podróży.

Gość doradzić mogę
nie uzywałam takich nakładek, pisłam ci o drewnianym krzesełku do karmienia,

Polecam : Łóżko : http://allegro.pl/lozko-drewniane-szuflady-barierki-materac-80x160-i1775516436.html#gallery Ubranka : -ok 7 par bodziaków pewnie rozmiar 92, 98 -ok 3 dresy -ok 5 par spodni -ok 4 bluzy -ok 5 bluzek na dlugi rekaw -ok 2 pidżamki -ok 4 bluzki na krótki rękaw -ok 5 par rajstopek -bezrękawniczek bo zaczyna się robić chłoodno -ubranka letnie (kilka lato sie kończy) -czapeczkę letnią i jesienną -ok 10 par skarpetek -buciki adidaski -kapcie po domu polecam befado Kosmetyki: -Żel do mycia ciałka i włosków - polecam NIVEA -Balsam do ciałka - pol. NIVEA -Nożyczki do paznokci -Mydełko - polecam NIVEA -Chusteczki - p. DADA z biedronki -Pampersy - p.DADA z biedronki Krzesełko do karmienia kup małe żeby Ci sie wszędzie zmieściło typu : http://allegro.pl/krzeselko-obrotowe-do-karmienia-kinderkraft-star-i1775936074.html lub tego typu : http://allegro.pl/2w1-stolik-krzeselko-do-karmienia-3-kolory-0080-i1776951329.html#gallery hustawka : http://allegro.pl/hustawka-dziecieca-tako-serca-kwiat-pajacyk-i1783990587.html kupa zabawek typu : klocki , samochody , książeczki piankowe , zabawki do kąpieli wózek : ja mam spacerówke espiro metro Apteczne : -Paracetamol -Aspirator do noska -Sól morska - coś od bólu brzuszka mam córke w podobym wieku . To chyba taka lista początkowo najważniejsza . jak coś mi się przypomni napisze :)

Gość Mama zastępcza
(Apsiiik, nie obrażaj mnie. Odpowiedziałam ci rzeczowo, na prawdę. Chyba nie sądzisz, że własnymi słowami opiszę ci zasady i opcje adopcyjne lepiej niż fachowe źródło? No proszę cię.. nie żartuj. To nawet byłoby bez sensu, bo zawsze człowiek o czymś zapomni, czegoś nie dopowie, a tak masz wszystko klarownie kwestia po kwestii wyłożone.)

Gość Mama zastępcza
Dzięki dziewczyny za kolejne wpisy!

Gość doradzić mogę
Estera, za duży rozmiar podałaś, w tym wieku to raczej 86-92, choć mój ma 23m. i nosi 86-92, zalezy jakie dziecko, bo może i 80-86 będzie na niego dobre

Gość Mama zastępcza
Chłopiec jest drobny, czyli chyba trzeba będzie brać mniej na wyrost.

Gość doradzić mogę
- kołdra - poduszka - pościel rozmiar 90x120 standardowa

Gość Mama zastępcza
2 komplety pościeli powinny dać radę, czy wziąć jeszcze z jeden na zapas? Czy u was często zdarzają się pieluchowe wpadki nocą? Kłaść od razu folię albo ochraniacz na materac?

Gość doradzić mogę
no widzisz mój też drobny, tylko może twoja wyższa ;)

Folia musi być ! Moja mała lubi sobie zdjąć dolną część garderoby i spać z gołą pupką kiedy nikt nie widzi , niestety rano trzeba wymieniac pościel itp /

Gość hcasba
jestescie jak sepy wszystko kazdy szczegol z zycia musicie znac kazdy przypadek jest inny ktos wspomnial o tym ze zniesli przepisy nie zniesli! moj kolega stara sie o adopcje bo naturalnie im nie wychodzi wiec musza byc malzenstwem co najmniej 5 lat i miec problemy z poczeciem od 3 sprawa jest swieza tego roku wiesz co chca zrobic adoptowac dziecko z zagranicy bo polskie przepisy to porazka. Mamo jesli chcesz pogadac daj znac podam ci maila sama mam dzieci juz podrosniete jak bedziesz chciala pogadac chetnie sluze:)

Gość doradzić mogę
2 komplety pościeli starczą i 2 prześcieradła na gumce, nigdy nie miałam pieluchowej wpadki, zarówno pieluchy Dada czy Babydrem wytrzymują napór cieczy mego dziecka ;)

Gość Mama zastępcza
Upsi. :) To chyba jednak położę. Właśnie ludzie różnie nam mówią. Jedni że kładą, ale nie wiedzą po co bo pieluchy takie dziś chłonne i bla bla bla, inni że nie kładą, jeszcze inni że trzeba tylko przy nocnikowaniu... i weź człowieku bądź tu mądry. :)

Gość hcasba
do gory masz dodatkowe zdjecia bez jednego boku:)

Gość Mama zastępcza
A ochraniacz na szczeble? Penie za duży już jest na takie rzeczy, co? Wy jeszcze zakładacie?

Gość Lamella
Ale kim wyjątkowym, ktos z rodziny, powiedz prosze. Nie badz taka tajemnciza

Gość doradzić mogę
mam wciąż ten ochraniacz, bo mój to takie wykonuje wygibasy rodem akrobata cyrkowy i nie raz mu wyciągałam rączki czy nóżki z pomiędzy szczebelek, załóż ochraniacz i tą folię, nic się nie stanie a zawsze coś w razie czego