Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łaczmy sie:)

wasza druga połówka za granicą, jak sobie radzicie?

Polecane posty

Ja mam chlopaka od pewnego czasu za granica i calkowicie sobie z tym nie razde, caly czas zastanawiam sie czy mnie nie zdradza, oczywiscie to odbija sie na naszym zwiazku. Jak jest u Was? Ufacie swoim partnerom?

Gość Anonimełe
właśnie zazdrość mi go zniszczyła, teraz 2 lata później czuje sie choojowo bo wiem że to była ta jedyna. Nie spierrdol tego 🖐️

Anonimele, ale On byl za granica? Wlasnie ja tez prawie zniszczylam ten zwiazek, ale jakos udalo sie to naprawic, ale wciaz sobie z tym nie razde, ciezko jest siedziec tu i rozmyslac...

Gość Anonimełe
Ja byłem za granicą, a ona w Polsce. Właśnie byłem strasznie zazdrosny i potem nawet po rozstaniu sie całowaliśmy jak sie spotykaliśmy. A wiesz co jest najgorsze? To, że ona teraz kogoś miała, przyjechała sobie ze mna wszystko ustalić, mówila że mnie kocha, ale że nie pocałuje mnie bo jest z kimś i ten ktoś jej ufa. Czyli niepotrzebnie byłem zazdrosny i spierrdoliłem tym wszystko.

Gość nomenkaa
Nie zazdroszczę, ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Mieszkam z moim Ukochanym i jak czasem się zdarzy, że nie widzimy się jakiegoś jednego dnia to tęsknię. Dla mnie związek na odległość to nie związek.

Anonimele, napisales ''teraz kogos miala'', czyli niedawno u Ciebie byla? Moze nic straconego, nie wiem czy istniee milosc ponad wszystko, ale miejmy nadzieje;) musi byc dobrze;) Ale rada bardzo dobra, czas sie ogarnac, dziekuje;) Nomenkaa- nic mi nie mow dla mnie to tragedia, ale musze przyznac, ze powoli sie przyzwyczajam, nie ejst to jednak latwe.

Gość Anonimełe
Była żebyśmy sobie wszystko wyjaśnili. Nie wrócę do niej, jak sie kogoś kocha to sie chce szczęścia tej osoby, ale nie rób nigdy tak, abyś znalazła sie w takiej sytuacji, bo potem trudno dojść do siebie. :D

Gość bylam w takim zwiazku
Przez 2 lata widywalismy raz na 4 m-ce lub raz na pol roku. NIkt mi nie powie, ze tak sie nie da. Pewnie, ze da ale nie na dluzsza mete. POtrzebujemy kogos blisko, kto w trudnych chwilach przytuli. Po 2 latch wzielismy slub, wyjechalam do niego. Jestemy ze soba juz 8 lat.

Wiesz chyba dales mi troche nadzieji, bo ostatnio stracilam wiare w ludzi, siedzialam i myslalam nad tym czy znam pare, w ktorej obie osoby sa sobie wierne i wiesz mysle od wczoraj i nie potarfie podac przykladu to troche smutne. No i faceci podobniez sa gorsi;) Szukam problemu na sile;) Anonimełe szkoda, ze u Ciebie tak wszystko sie potoczylo, ale ja wciaz mysle, ze nic straconego. Chcesz jej szczescia, ale tylko ona wie przy kim bedzie jej najlepiej.

Byłam w takim zwiazku- gratuluje. My widujemy sie czesiej teraz bedzie dluzsza przerwa- 3 miesiace. I masz racje tego mi wlasnie brakuje bliskiej osoby obok siebie, ale jak wytrzymaliscie 2 lata to dam rade;)

Gość Anonimełe
Ale wiem że teraz bym jej przeszkodził w dążeniu do zrealizowania marzeń. Tak czasem bywa, ale mówię Ci, zazdrość to Twój wróg. :D

ja ze startu tak miałam poznałam go i okazało się, że na stałe mieszka za granicą, a do Polski tylko przyjeżdża ale tak sie sobie podobaliśmy, że byliśmy razem on przyjeżdżał bardzo często do Polski, ja do niego jak skończyłam studia przeniosłam się na stałe do niego po roku się oświadczył i jesteśmy już ponad rok po ślubie te czasy "związku na odległość" fajnie wspominam (tym bardziej że przed nim miałam mega namolnego i zbyt troskliwego faceta) nauczyliśmy się wtedy zaufania, szanowania czasu spędzanego razem poza tym fajna była ta tęsknota, odliczanie dni do spotkania, czekanie na siebie na dworcu, telefony w środku nocy:PP

Anonimele biore sie w garsc;) koniec zazdrosci (na razie:)) A bylam w takim zwiazku jak u Ciebie? Zaufanie bezgraniczne?

ja nie czułam obaw i zazdrości gdy był u siebie, nie wiem, może to kwestia tego, że on bardzo czesto dzwonił, pisaliśmy codziennie kilkanaście smsów, np. że jesteśmy już w pracy/na uczelni, albo na dzień dobry, on mi pisał o wszystkim, np. idę teraz na obiad, dotarłem do domku, dzwonił wieczorami, pisaliśmy na gg nie zamartwiaj się tym, że Cię zdradzi,bo tak naprawdę zdradzić może facet, z którym, się mieszka pod jednym dachem, a nie tylko ten który jest daleko korzystaj z życia, ciesz się miłością i tym, że masz za kim tęsknić

Gość Anonimełe
Ufałem jej, ale nie alkoholowi który mogła spożywać na imprezach :D

05 Przypomnialas mi te czasy:) Motyle w brzuchu na jego widok bo dlugim czasie rozlaki:) Zasypianie w jego ramionach i blaganie Boga by ta chwila nie miala konca... Sex zawsze taki jakby to mial byc pierwszy i ostatni raz... Zostalo nam to dzis jak z jakiegos powodu nie widzimy sie dluzej:) Nie sadzilam, ze mozna kogos tak pokochac. To juz 8 lat.

05 tak masz racje odliczanie czasu ejst przyjemne, ale czasami sa trudniejsze dni, ale racja mozna dac rade, jesli sie chce;) 05 natchnelas mnie masz racje trzeba sie zajac zyciem, a nie rozmyslaniem. Czesto slysze, ze zwiazki na odleglosc nie maja sesnu, ale mowia to w wiekszosci osoby, ktore w takim zwiazku nie byly. I jeszcze mam ''super'' przyjaciolke, ktora zawsze wie co powiedziec.. Weszycielka zdrad;)

i powiem szczerze, ze jestem bardziej zazdrosna teraz gdy mam go obok siebie niz wtedy gdy byl ponad 1000km ode mnie i nie wdywalismy sie miesiacami...

Ha anonimełe piszesz jak moj facet;) On uwaza tak samo kiedy chce gdzies wyjsc;) Bylam w takim zwiazku o tak teraz Ty mi przypomnialas momenty, w ktorych on byl, trzeba pamietac dobre chwile, a nie zamartwiac sie.

Gość Anonimełe
A ja miałem taką głupią sytuacje, ze pisaliśmy z rana na gg, były wakacje a ona dopiero co ode mnie pojechała i błagała mnie żebym coś zrobił żebym przyjechał. A ja nie miałem za bardzo jak wtedy, wiadomo. I nagle dostaję telefon od matki żebym sie pakował bo Babcia (której nie widziałem kilkanaście lat) zmarła i jedziemy na pogrzeb. Nie wiedziałem czy sie cieszyć że jade, czy nie. :D

no bo jak zaczniesz dzwonić, kontrolować, wypytywać, to facet poczuje się jak w więzieniu daj mu tęsknić za Toba, pokaż, że jest za kim

Mój też jest za granicą, ale jamu ufam tak samo jak mi.. Chociaz tez jest mi ciezko z ta samotnoscia i tesknota, to jakos daje rade :)

Ha Anonimełe no tak cieżko stwierdzic, czy sie cieszyc;) Ach ta miłość uskrzydla;)

Gość Anonimełe
Mnie uskrzydliła, bo żeby zaimponować wmówiłem jej że jestem pilotem, z głupoty, po pijaku. No i potem musiałem się zapisać na kurs latania żeby nie wyjść na kłamce. :D

05 tak wlasnie sie czul i mial dosc, ale naprawilam sytuacje i staram sie opanowac, bo przesadzalam, a niestety bez zaufania daleko nie zajedziemy. weirdgirl masz zdrowe podejscie do tego.

mój facet byl dwa miesiace za granica zanim do niego poleciałam . i nie wiem jak niektore z was moga wytrzymac nawet kilka lat w zwiazku na odleglosc. przez telefon rozmawialismy nawwet czesto ale wiadomo rozmowy za granice kosztuja. zazdrosna nie bylam wogole bo znam swojego partnera dobrze i wiem ,że nic zlego nie zrobil ale ta rozlaka byla po prostu straszna.;/

Anonimełe nie zartuj;) Jestes jakims wyjatkowym okazem;) I nie wydalo sie?:)

Gość Anonimełe
Nie żartuję, nie wydało się. Ba, powiem więcej. Tak samo wmówiłem jej że umiem grać na gitarze, chociaż wtedy w życiu gitary w ręku nie miałem. :D Teraz jestem zakochany w grze na gitarze, mam 3 gitary i od dwóch lat gram. Tak samo z lataniem. To wszystko zawdzięczam jej i swojej głupocie. :D

iwonka230500 kilka lat to za duzo, mialam momenty zwatpienia i ciekzo bylo, ale jesli sie chce i nie ma wyjscia to da sie wytrzymac.

łączmy się - pomyśl o tym w ten sposób, że gdyby Cię nie kochał to by sobie znalazł tam dziewczynę, po co by z toba był? iwonka-ja wytrzymałam 4 lata bowiem każdego miesiąca mój teraz już mąż przyjeżdżal do miasta rodzinnego na minimum tydzień (dogadał się w pracy, że będzie pracował zdalnie) ja jeździłam każdego miesiąca/co dwa miesiące na dłuższy weekend (w czwartek popołudniu a wracałam w niedzielę) plus wakacje i ferie razem, święta razem dało radę, a tęsknota była fajna :)