Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarno-brązowa ja

Problem z włosami. Pomóżcie kobietki.

Polecane posty

Gość czarno-brązowa ja

Ufarbowałam ostatnio włosy na ciemny brąz, ale gdzieniegdzie (takie łatki) wyszły czarne. Nie wiem dlaczego, może za długo trzymałam farbę w tych miejscach, albo (bardziej prawdopodobne) były one ciemniejsze po wcześniejszej farbie. Nie wiem co zrobić, by były one teraz bardziej jednolite? By się tak bardzo nie różniły (że tu czarne jak u cyganki a tu brąz). Co mi byście mi poradziły? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Gość czarno-brązowa ja
Kurczę, bez fryzjera się naprawdę nie obejdzie?

nie mam pojęcia. Ale lepiej nie kombinuj. Chyba, że na czarno się cała zrobisz.

Gość czarno-brązowa ja
Doradzi ktoś jeszcze? Może któraś z Was była w takiej samej sytuacji?

Gość czarno-brązowa ja
up

Gość fryzjer,
jedynie fryzjer

Gość kasia__mama
cóż faktycznie albo malujesz sie na czarno albo fryzjer doradzam to drugie bo mozesz załatwić sobie wlosy na cacy :/

Też tak kiedyś dawno temu miałam. Farbowanie włosów samej skończyło się u mnie wielokolorową paletą w odcieniach od jasny brąz po czarny. Masz dwa wyjścia, albo zafarbujesz na kruczo czarny, albo pójdziesz do fryzjera, który ci będzie musiał rozjaśnić włosy po całości, żeby potem nadać jednolity kolor. Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale dobry fryzjer coś na to poradzi.

Gość czarno-brązowa ja
Alanyaaa: A Ty co zrobiłaś? I jaka jest w ogóle przyczyna tego, ze tak niejednolicie się farbują włosy? A może gdybym intensywnie myła te czarne łatki, to by się wyrównało?

Ja się przeprowadziłam i przez jakiś czas nie miałam dostępu do swojego fryzjera, a innym nie daję swoich włosów, więc farbowałam sama, czasem różnymi farbami, czasem różny czas trzymania farby na głowie, albo błąd podstawowy czyli nakładałam farbę na całość zamiast najpierw na odrosty, a potem na chwilę na resztę. Skończyło się tak, że na czubku głowy miałam jasny brąz, a na końcach czarne. Nie miałam innego wyjścia jak potraktować je dekolorem, a że się okazało, że bardzo łatwo mi się włosy rozjaśniają to zostałam ciemną blondynką. A włosy teraz już farbuję tylko u fryzjera.

Gość Monika

Ja chodzę na farbowanie włosów  do Ania Pióro z hairdresser w Krakowie i polecam. Super dobiera kolorystykę farby do włosów i dobrych kosmetyków uzywa. Farba dobrze mi sie trzyma. 

Gość Anna

Najlepiej udać się do fryzjera i to takiego który oferuje profesjonalne usługi. Polecam salon Dolce Vita. Odmienili całkowicie moją fryzurę