Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opcja oracla opcja

Studiuje P.S ze Świadkami Jehowy a nie długo zostanę poproszona o bycie chrzestn

Polecane posty

Gość Ogarnijcie
lkioi a czy również jest ci wiadome ze organizm ludzki jest w stanie przeżyć nawet po utracie 56% objętości krwi?? gdy traci więcej to nawet transfuzja jest bezskuteczna, kiedyś stosowano wypełnianie ubytku krwi za pomocą zwykłej soli fizjologicznej, ale świat idzie na przód a postęp pozwala stosować dużo nowsze i skuteczniejsze środki które są już dostępne, nie szukaj wyłącznie przeciw, [poszukaj także za i wtedy porównaj

Gość lkioi
a czy również jest ci wiadome ze organizm ludzki jest w stanie przeżyć nawet po utracie 56% objętości krwi?? gdy traci więcej to nawet transfuzja jest bezskuteczna, kiedyś stosowano wypełnianie ubytku krwi za pomocą zwykłej soli fizjologicznej, ale świat idzie na przód a postęp pozwala stosować dużo nowsze i skuteczniejsze środki które są już dostępne, nie szukaj wyłącznie przeciw, [poszukaj także za i wtedy porównaj a co mam porównywac, jak dojdzie do jakiegoś strasznego wypadku,np. do jakiejś strasznej kraksy lub wojny, co ci uratuje życie? pa

Gość Ogarnijcie
lkioi zaczynasz mnie męczyć każda religia chrześcijańska jest fałszywa!! a katolicka w szczególności poczytaj wiece j niż tylko wypociny Katolickich teologów zwróć uwagę na zbrodnie KK w całej jego historii i zastanów się kto był naprawdę założycielem KK Jezus tuż przed śmiercią zapowiedział odstępstwo czego jesteśmy świadkami, a każda religia poza katolicka jest próba refinansowania kościoła i jego naprawy pooglądaj na YouTube o wielkiej wszetecznicy, o znamieniu bestii itd możne się ockniesz zwróć uwagę na prawdziwy leksykon papieży, faryzejski kościół najpierw zabijał świętych Chrystusa a później wynosił ich na ołtarze, w czym bardzo przypomina działania faryzejskie z czasów przedchrześcijańskich

Gość Ogarnijcie
nie wklejaj bez sensu moich wypowiedzi, wiem co pisze i mam ugruntowany pogląd na sprawę transfuzji, przerobiłem wszystkie argumenty i za i przeciw, mój ojciec był krwiodawca i dostał najwyższe odznaczenie jakie przewiduję organizacja honorowego krwiodawstwa, a gdy będę miał straszny wypadek to i transfuzja mi nie pomoże, a jeśli wierze w Boga to jemu zaufam, jeśli sie mylę, wygrałaś a jeśli nie..?

Gość Ogarnijcie
doceniam starania Kamelii naucz sie od niej argumentować: na obronę swoich poglądów zadam pytanie Po co do cholery Jezus wprowadził chrześcijaństwo skoro na samym początku przewidział ze nadejdzie odstępstwo??

Gość Ogarnijcie
uciekła :P

Gość Opcja oracla opcja
Ogarnijcie czemu nie jesteś już świadkiem? Jeśli można spytać

Gość Ogarnijcie
z kilku powodów, palę:P i nie do końca zgadzam się ze wszystkim...

nie ma czegoś takiego jak hemoglobina, osocze itp więc osoba z rozległymi poparzeniami nie ma szans bez krwi prawdziwej a z czego sie sklada krew prawdziwa? jak powtrzalam nikogo nie przekonuje ,ale BRONIE :)kazdy ma rozum i wolna wole

Gość Ogarnijcie
slea każdy poniesie własny ciężar, jedno jest pewne, czy to katolik czy protestant czy Ś,J zostanie osądzony na podstawie szacunku do Boga i jego poglądów , ta tych dotyczących jego Syna jak i codziennego życia, nie każdy dysponuje odpowiednia wiedzą, nie każdy ma w sobie na tyle mądrości żeby w tym chaosie znaleźć prawdę, Jezus wskazał drogę która należy kroczyć, przypomnę tylko ze urodził sie i był wychowywany w bardzo wypaczonej religii odstępczej od jej pierwotnego kształtu a jednam tam właśnie funkcjonował Ciśnie mi sie na myśl pewien werset z Apokalipsy który jak mniemam nie tyle był skierowany do konkretnego wyznania a raczej traktuje o zachowaniu rożnych chrześcijańskich odłamów: masz być albo zimny albo gorący, letniego wypluje. lepsze wskazówki daje cały kontekst...

Gość holandia876
slea nie oparte na plotach a na doswiadczeniu wlasnym, czesc mojej rodziny to Sj i nie wymyslam sobie tylko wiem jak sa nauczane dzieci i jak sie patrzy na tych, ktorzy nie sa 'w prawdzie'. jak analfabetow..owszem...zero krytycznego myslenia i poczytaj sobie wypowiedzi yiiiiiiioyoiyoyoi i Twoje, zweryfikuj ze slownikiem (np. takie 'umknol'??) i wtedy pogadamy. cokolwiek mi nie powiecie, to moje nastawienie nie jest odziedziczone a niestety oparte na doswiadczeniu. Wy natomiast jestescie ludzmi prostymi i slabymi i dlatego wolicie trwac w klamstwie i manipulacji zamiast wziac odpowiedzialnosc za swoje postepowanie.

Gość Ogarnijcie
holandia876 nie możesz wymagać żeby wszyscy byli slini ja Ty dla ludzi słabych stwórca jest siłą fakt: umiejętność samodzielnego myślenia to dobra cecha, jednak nie każdy z urodzenia posiada ten dar, dlatego dla wielu słuszna rzeczą jest narzucanie względnej dyscypliny, ale czy to oznacza że w oczach Boga są to ludzie bez wartości?? bynajmniej nie osądzaj bo tak jak osadzasz sama zostaniesz osądzona...

Gość hjjhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
22:58 [zgłoś do usunięcia] Ogarnijcie z kilku powodów, palęi nie do końca zgadzam się ze wszystkim cos krótko wytrzymałes , a to koniec jest wazniejszy niz poczatek

Gość Ogarnijcie
doszukujesz się ukrytej prawdy?? czy powodów do krytyki??

Gość hjhhhhhhhhhhhhhhhhhh
no bo jak mozna podjac decyzje ktora musi byc dobrze przemyslana z ogromna wiarą, z miłoscią , a potem pisac ze " cos " mi nie pasuje :(

Gość Ogarnijcie
nie oczekuje że zrozumiesz, dużo zawdzięczam Ś.J ale osąd w stos do mojej osoby wole zostawić Bogu, jaki by nie był, Ś.J to tylko grzeszni ludzie, jak wszyscy, a ich społeczność pomaga w dużym stopniu kreować osobowość i uczy dyscypliny, to pewien słuszny etap na mojej ścieżce życia, o co by ich nie oskarżać w2 przeciwieństwie do świata tzw zewnętrznego starają się dbać o podstawę społeczeństwa, czyli rodzinę...chcesz porozmawiać podaj Mail

Gość hjhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ulkiii@wp.pl

Gość blublublu truskawka
Mój brat nawet mnie nie poprosił żebym była chrzestną

Gość Ogarnijcie
truskawka to masz problem z głowy;)

Gość niekonieczny
Interpretację biblii wg śj jeśli sie nie mylę stworzył E. Rutheford, nastepca T. Russela. Rutheford usunął jednak z biblii niektóre fragmenty, bo mu to do całości nie pasowało, opierając na tym, co pasowało. Twierdził poza tym , że to jego interpretacja jest jedyna i słuszna. Kiedyś w moim domu był ktoś, kto miał fukcję Kontrolujący zbory w terenie, czy jakoś tak, ale kiepsko mu ze mną poszło, nie przekonał mnie ani na jotę. Generalnie niech każdy wierzy jak umie, byleby był dobrym człowiekiem. Autorko pamiętaj, że jak zostaniesz świadkiem, to BĘDZIESZ MUSIAŁA chodzić po domach i nawracać, no i poza tym jeszcze parę innych rzeczy, dobrze się wszystkiego dowiedz, bo czasem ci co Cię wciągają mogą Cię nie we wszystkim uświadomić.

Gość Ogarnijcie
niekonieczny "wciąga" to KK, narzuca swoja religie w szkołach w urzędach, nawet niewierzący politycy biorą udział w jakiś nieuzasadnionych katolickich obchodach i obrzędach, KK zmienił kalendarz, postawił wyżej stwórcy wizerunek kobiety, wprawdzie ziemskiej matki Jezusa ale jak człowiek może wyżej stać od samego Boga?? KK zmienił 10 przykazań, pousuwał imię Boże z przekładów pisma, przyjął pogańskie zwyczaje i włączył je do obrzędów religijnych, dużo by wymieniać, Ś,J. choć nie jedyni maja odwagę obnażać obłudę i oszustwa KK dlatego są tak nienawidzeni, być może wciąż sie mylą w wielu kwestiach ale pamiętaj , zborów nie tworzy Bruklin a członkowie, czy lepsi czy gorsi, ale sa uciekinierami najczęściej spod władzy K.K przynajmniej w Polsce

Gość Ogarnijcie
chcesz dobrej interpretacji?? stwórz własną, ale miej odwagę to robić, badać i argumentować, na świecie nie ma ani jednej religii która poznała całą prawdę i która się nie myli, są za to takie które istnieją wyłącznie dla korzyści majątkowych i politycznych na czele z KK

zweryfikuj ze slownikiem (np. takie 'umknol'??) i wtedy pogadamy nie lubie ludzi przemadrzalych ,ale umiem czytac i pisac wiec.... jesli komus nie odpowiadaja Ś.J., czy ich wyznanie to nie musi ich sluchac, patrzec na nich itp id....WOLNA WOLA!!!! na szczescie kazdy ma takie prawo:) dzieki konstytucji....Ja wiem jedno: "Kazdy poniesie swoj ciezar....." wiec nie oceniajmy,nie osadzajmy....do Boga to nalezy:)\ pozatym nie jest ani slaba ( mam swoj rozum ), ani slabo wyksztalcona, mam tez pol rodziny Ś.J w tym ja:P i sie ciesze , ze jestem kim jestem:) pozdrawiam serdecznie

acha jeszcze jedno holandio..nie traktuje nikogo z gory ,ani jako analfabetow, wiec mysle, ze przesadzasz bo poprostu jestes uprzedzona lub znasz pare osob , z grona Ś.J. , ktorzy Ci nie pasuja....a oceniasz niejako wszystkich ....zapominajac , ze jestesmy tylko ludzmi i to bardzo niedoskonalymi , za to prawa boże sa doskonale i ich mamy sie trzymac:)

Gość holandia876
Slea Nie mam nic przeciwko ludziom ale mam wiele przeciwko metodom i 'prawdom' wpajanym ludziom, ktorzy sa w organizacji. nie powiesz mi, ze SJ nie traktuja wszystkich innych z gory jak gorszych? jesli zaprzeczasz, to klamiesz. wiem co sie mowi o innych religiach wsrod SJ. niestety uwazam, ze ludzie, ktorzy nie chca rozwijac swojego intelektu nie zasluguja na miano madrych. nie cierpie ludzi idacych za glupimi przywodcami jak owce. owszem, krytyczne myslenie to sztuka ale kazdy kto osiagnie pewien stopien edukacji sztuke te opanuje. moglabys nie byc swiadkiem jehowy i tak bym cie krytykowala za brak znajomosci zasad polskiej pisowni. dla mnie to oznaka niskiego stopnia edukacji, a umiejetnosc podstawowego czytania i pisania nie wystarczy. SJ narzucaja swoj swiatopoglad innym ludzion wykorzystujac momenty w ich zyciu kiedy sa chorzy, stracili prace itp i chodzac do ich domow (czego najbardziej nie trawie, bo moj dom to moja twierdza i nie chce byc nawracana na progu regularnie co trzy miesiace, odmowy nie dzialaja) prawa Boze moze i sa doskonale ale u was zmieniaja sie jak choragiewka, a ty nawet o tym nie wiesz, bo nie jestes informowana. pozbywaja sie starych edycji zastepujac je nowymi prawami jak im pasuje w danym momencie. do ogarnijcie jestem osadzana przez ludzi codziennie na kazdym kroku. jesli nie wierze w tego Boga co ty albo w zadnego to Twoje wywody sa dla mnie pustym gadaniem. wierze w logike i nauke, bo na to mam dowody i wiem, ze modlami ludzi nie uratujesz. moze i jestem napastliwa, moze rzeczywiscie za bardzo sie wczuwam ale nie moge zniesc ludzi, ktorzy probuja mi wciskac ciemnote prosto w oczy z usmiechem na ustach.

moze i jestem napastliwa, moze rzeczywiscie za bardzo sie wczuwam ale nie moge zniesc ludzi, ktorzy probuja mi wciskac ciemnote prosto w oczy z usmiechem na ustach. o jestes bardziej napastliwa niz nie jeden Świadek:)

moglabys nie byc swiadkiem jehowy i tak bym cie krytykowala za brak znajomosci zasad polskiej pisowni. dla mnie to oznaka niskiego stopnia edukacji, a umiejetnosc zapewne polonistka ....oczywiscie:)holandio to ty , masz o sobie za duze mniemanie....zaloze sie ze wiekszosc na forum popelnia bledy stylistyczne, ortograficzne...ehhh....a z polskiego mialam zawsze dobre stopnie:P

Gość holandia876
nadal nie widze odpowiedzi na zarzut, ze traktujecie innowiercow jak podludzi. chyba argumenty sie skonczyly. no oczywiscie mam wedlug Ciebie za wysokie mniemanie, bo nie jestem Twoja 'siostra', a tym samym swoistym podczlowiekiem? bardzo po chrzescijansku. nie jestem polonistka, ale ta od ktorej dostawalas te dobre stopnie byla widocznie gorsza ode mnie. nie reagujecie dobrze kiedy te same metody, ktore wy stosujecie sa stosowane wobec was. znasz tyle prawdy o swojej religii co ja o buddyzmie.

Gość Ogarnijcie
holandia876 tak samo katolicy traktują świadków, próżno silić się na zarzuty, nie chodzi o ślepą walkę na argumenty wśród świadków też są zwykli ograniczeni ludzie, nie wszyscy są światli u obcykani, dlatego tam też jak w każdym zamkniętym środowisku tworzą się pewne naleciałości, nie zapominaj tez ze większość świadków pochodzi z innych religii gdzie czerpali swoje negatywne zachowania a teraz w swoim środowisku zarażają nieświadomie innych.. masz racje trzeba zdobyć się na coś więcej niż ślepe posłuszeństwo ale , powstrzymaj czasem język i cięte słowa, zachowaj na lepsze okazje:)Pozdrawiam